Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.09.2018 00:20

Astăzi, și în Dâmbovița,


A A

Deschiderea noului an școlar, moment de emoție

Deschiderea noului an școlar, moment de emoție

V.S.

 


 

Cu bune și cu rele, cu avize sau... în curs de obținere a acestora, mai mult sau mai puțin dotate din punct de vedere material, școlile din județul Dâmbovița își deschid astăzi porțile pentru a-i întâmpina pe elevi, alături de părinți și de cadrele didactice. Emoțiile cele mai mari le au, desigur, boboceii, care pășesc pentru prima oară pragul școlii și, apoi, pe cel al sălii de clasă. Sunt, însă, încurajați de păriți iubitori și de dascăli primitori, care își doresc condiții bune și sigure pentru activitățile școlare. Autoritățile dâmbovițene au declarat mobilizare generală pentru a asigura, și în acest an, un debut în siguranță al noului an școlar.

152 de unități școlare din județ își deschid astăzi porțile

În cele 152 unități școlare cu personalitate juridică din județul Dâmbovița, „cadrul normativ pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ în anul școlar 2018-2019 îl constituie Legea educației naționale nr.1/2011 cu modificările și completările ulterioare”, ne-a precizat prof. Sorin Ion, inspector școlar general. Consiliile de administrație din acestea, avizate pozitiv de cel al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, conform Ordinului Ministerului Educației Naționale (O.M.E.N.) nr. 4619/2014 cu modificările și completările ulterioare, sunt formate din 7-13 membri, în funcție de numărul cadrelor didactice, președinte fiind directorul. În afară de școlile gimnaziale, licee și colegii, menționăm că în această categorie se încadrează și Palatul Copiilor Târgoviște și Clubul Copiilor Găești. De asemenea, cu personalitate juridică sunt și unele grădinițe, care au bineînțeles, consilii de administrație: în municipiul Târgoviște, grădinițele cu program prelungit nr.: 2, 3, 4, 13, 14, 15, 16, „Rază de Soare”, „Alexandrina Simonescu Ghica”; în municipiul Moreni - grădinița nr.4; în orașul Pucioasa - grădinița nr.2 „Prichindel”; în orașul Fieni - grădinița „Dumbrava Minunată”; în orașul Găești - grădinița ,,Inocenta”, precum și cea cu cu program normal din Băleni.

Poliția Dâmbovița, patrule în zona școlilor

Pe parcursul întregii zile, polițiștii din Dâmbovița vor acționa în sistem integrat pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice începutului anului școlar. Începând de astăzi, pentru prevenirea evenimentelor negative, fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. Zilnic, polițiștii vor fi prezenți în zona de acces în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanență traseele de deplasare a elevilor. De asemenea, polițiștii de la rutieră vor acționa în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

ISU Dâmbovița, apel la respectarea regulilor de apărare contra incendiilor

Porțile unităților de învățământ se vor redeschide pentru a îi primi pe copii și elevi în grădinițe, școli și licee. Pentru siguranța acestora, pe timpul cât se află la cursuri, trebuie evitată producerea unor evenimente grave, dintre care cele mai grave ar fi incendiile. Producerea unui incendiu într-o unitate de învățământ poate avea consecințe deosebit de grave, prin pierderi de vieți omenești și pagube materiale deosebite. Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, Inspecția de Prevenire din cadrul I.S.U. „Basarab I” Dâmbovița reamintește că este necesară respectarea unor reguli și măsuri minimale de apărare împotriva incendiilor pentru unitățile de învățământ, premergător și pe timpul desfășurării anului școlar.

Jandarmii, prezenți la deschiderea noului an școlar

Luni, 10 septembrie a.c., jandarmii dâmbovițeni vor fi alături de elevi și de cadrele didactice cu ocazia festivităților de deschidere a noului an școlar. Instituțiile de învățământ au fost incluse în itinerarul de patrulare al jandarmilor, astfel încât activitățile organizate în prima zi de școală să decurgă într-un climat de ordine și siguranță. Jandarmii vor acționa independent și în sistem integrat în zona instituțiilor de învățământ și vor asigura o intervenție rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea acestora. Colaborarea cu directorii instituțiilor aflate în responsabilitatea Jandarmeriei va fi una strânsă, astfel încât fiecare situație semnalată să fie gestionată în mod corespunzător.

Centrul Antidrog, proiecte cu Inspectoratul Școlar Județean

Începerea noului an școlar oferă posibilitatea Agenției Naționale Antidrog de a relua și intensifica activitățile de prevenire a consumului de droguri, tutun și alcool în rândul populației școlare. Astfel, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmbovița și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița sunt parteneri cu responsabilități comune. Pentru anul școlar 2018-2019, se vor implementa, cu precădere, în unitățile de învățământ următoarele proiecte naționale: Concursul MESAJUL MEU ANTIDROG, ediția a XVI-a, Proiectul „FRED GOES NET – intervenții timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost identificați/depistați pentru prima dată”; Proiectul „Necenzurat”; Proiectul „ABC-ul emoțiilor”, Proiectul „Cum să creștem sănătoși”. Activitățile proiectelor enumerate mai-sus sunt concepute în concordanță cu nivelul de dezvoltare socio-emoțională a fiecărei vârste (grup țintă), astfel încât să fie atractive și ușor de înțeles, fiind dovedit faptul că adoptarea unui stil de viață sănătos la vârste fragede poate fi un factor de protecție în fața tentațiilor apărute odată cu înaintarea în vârstă, atât în ceea ce privește consumul de tutun, alcool și droguri, cât și în fața presiunilor sociale.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale