Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.06.2023 00:17

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului, ediția a XI-a, un nou început!


A A

Deschiderea BABEL, cu o premieră de succes

Deschiderea BABEL, cu o premieră de succes

Deschiderea oficială a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL, organizat de Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgoviște și ajuns la cea de a XI-a ediție, a avut loc sâmbătă, 3 iunie 2023, în foaierul Cinematografului Independența, în ambianța expoziției de carte, Operele complete ale lui W. Shakespeare 400 și a celei de gravuri și stampe Shakespeare și epoca sa, dar și în prezența unui public numeros în special tineri.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții Primăriei Municipiului Târgoviște, respectiv primarul Daniel Cristian Stan, viceprimarul Monica Ilie și administratorul public Gabriel Boriga, directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, Mihai Constantin Ranin, președintele Asociației Teatrelor din Coreea de Sud, JeungWoo Son, Scott Johnston, regizor și profesor  din Scoția, Dieter Topp,  specialist teatral și jurnalist din Germania, aceștia din urmă făcând parte și din „boardul” festivalului. De asemenea, la deschidere a fost prezent și  Emil Boroghină, directorul fondator al Festivalului Internațional Shakespeare, unul dintre cei mai iubiți și activi oameni de teatru din România.

Oficiile de gazdă au fost asigurate de directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, Mihai Constantin Ranin, președintele Festivalului Babel. „Sunt încântat să fiu înconjurat de asemenea personalități, sunt încântat  să primim asemenea oaspeți, sunt fericit că atât de mulți tineri din Scoția, Coreea de Sud și mai ales din Târgoviște participă la Babel. Noi, ca artiști, avem întotdeauna obligația să facem referire la cultură și să privim spre viitor. Noi acum facem un BABEL invers față de cum l-am cunoscut”, a declarat Mihai Constantin Ranin care i-a salutat pe artiștii din Coreea de Sud prezenți foaier, alături de care s-au aflat frații noștri moldoveni și nu în ultimul rând China și Teatrul din Mariupol Ucraina.

Înainte de a-i da cuvântul, directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște, Mihai Constantin Ranin l-a prezentat pe primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan ca fiind  ,,autorul moral și financiar al Festivalului Babel, cel care ne-a susținut de când a venit la Primăria Târgoviște și căruia i se datorează reconstituirea culturii în oraș”. De asemenea, Mihai Constantin Ranin a ținut să precizeze că pentru prima oară Festivalul Babel beneficiază și de suportul financiar substanțial al Ministerului Culturii din România, al Ministerului Culturii din Republica Moldova și, nu în ultimul rând, al Institutului Cultural Român.

La rândul său, primarul orașului Daniel Cristian Stan i-a salutat pe toți participanții care au venit la Festival din toată lumea. „Bine ați venit la Târgoviște, bine ați venit în vechea Cetate de Scaun a Valahiei. Festivalul Babel reprezintă un eveniment foarte important pentru municipiul Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, un eveniment care anul acesta poartă și o amprentă deosebită pentru că va fi și un moment cu echipa de Teatru din Mariupol din Ucraina pentru că din păcate foarte aproape de România are loc o tragedie. Mă bucur că iată cu prilejul Festivalului Babel se subliniază tragedia prin care trece poporul ucrainean. Este un program deosebit și vreau să-l felicit pe d-ul director pentru ceea ce face nu numai cu prilejul acestui festival, dar în general pentru ceea ce reprezintă Teatrul Municipal pentru dezvoltarea culturii  în municipiul Târgoviște și în județul Dâmbovița”, a declarat primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan. Publicul a fost invitat să vizioneze documentarul BABEL X, realizat de producătorul TVR, Cornel Mihalache, cu prilejul ediției prin care festivalul a marcat un deceniu de existență pe scena din România. 

După ce au vizitat expoziția de grafică și pictură FORMAlități, a lui Bogdan Constantin, la Teatrul Tony Bulandra publicul a fost martorul unui eveniment teatral, respectiv prima coproducție din România, a artiștilor români cu cei coreeni, în Argonautas, un spectacol de mare impact vizual, cu o arhitectură arborescentă a semnificațiilor călătoriei lui Iason, în căutarea Lânii de Aur. De fapt, o căutare de sine și o descoperire a celuilalt. O temă majoră în timpul de azi, al migrațiilor economice sau politice.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi modificări privind taxa de salubrizare
Ioan Morar, vernisaj la Biblioteca Județeană
Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal
Haosul public și distrugerea națiunii române
Mesaje de suflet la Muzeul „Casa Romanței”, din dragoste pentru Basarabia
Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale