Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.10.2022 00:17

Ieri, la Târgoviște, a avut loc...


A A

Deschiderea anului la Universitatea „Valahia”

Deschiderea anului la Universitatea „Valahia”

*Potrivit rectorului Universității, Laura Gorghiu, anul acesta, la Universitatea „Valahia” din Târgoviște pentru toate programele de licență, master, doctorat, post-doctorat și conversie profesională, s-au înscris 2200 de studenți

 

Ieri, 3 octombrie 2022 a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023. La Universitatea „Valahia” din Târgoviște, evenimentul s-a desfășurat în aer liber, pe o vreme caldă și cu un soare arzător. Ceremonia s-a ținut pe esplanada din fața Corpului A al Campusului Universitar, în prezența studenților, a cadrelor didactice, a conducerii universității și a autorităților locale. Potrivit rectorului Universității, Laura Gorghiu, anul acesta, la Universitatea „Valahia” din Târgoviște pentru toate programele de licență, master, doctorat, post-doctorat și conversie profesională, s-au înscris 2200 de studenți. Pe rând, autoritățile și conducerea universității au venit la microfon pentru a le ura succes studenților pentru noul an universitar în care vor păși spre un nou univers al cunoștințelor și vor întâmpina noi provocări.

Primul mesaj a fost al vicarului eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu, care a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon al Târgoviștei: „La început de nou an universitar 2022-2023, adresez un mesaj de apreciere, de încurajare și de binecuvântare tuturor studenților, profesorilor și ostenitorilor din spațiul învățământului superior. Debutul noului an universitar reprezintă o deosebită ocazie pentru a evidenția rolul deosebit de important pe care educația îl are pentru viața și pentru lumea noastră, ca fondament al oricărei bune, profunde și substanțiale dezvoltări. Așa cum a făcut-o din totdeauna, biserica sprijină educația, știința și cultura, ca aspirații și creații firești și necesare omului, în care Dumnezeu se manifestă inspirând, călăuzind și descoperind”.

A urmat mesajul rectorului UVT, Laura Gorghiu: „Suntem la momentul la care comunitatea noastră academică întinerește prin prezența a mai mult de 2200 de noi studenți, care au ales anul acesta să urmeze studiile universitare de licență, master, doctorat, post-doctorat și conversie profesională în cadrul Universității Valahia din Târgoviște. Îi felicităm pentru alegerea făcută, ne bucurăm de încrederea pe care ne-au acordat-o și îi asigurăm că au făcut o alegere de bun augur, întrucât, principiile care ne ghidează în activitățile pe care ni le desfășurăm zi de zi, sunt calitatea în educație și performanța în cercetare în toate domeniile pe care le acoperă cele 10 facultăți ale universității.”

Prefectul județului, Claudia Gilia, care este și cadru didactic al Universității „Valahia” , a transmis următoarele: „Pentru mine acest moment este extrem de emoționant, în primul rând pentru că sunt absolvent al acestei universități, și de asemenea cadru didactic. Suntem azi la un moment de debut, al unui nou an universitar. Universitatea Valahia din Târgoviște este un reper pentru Cetatea Târgoviștei și pentru județul nostru. Educația, așa cum bine știm, este un pilon pentru dezvoltarea oricărei societăți, de aceea, permiteți-mi să vă felicit pe toți cei care de astăzi veți începe cursurile la universitatea noastră.”

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

A.S.C.O.R. are un nou consiliu director
Despre bogăție și mântuire
Combaterea traficului de persoane, în vizorul polițiștilor
Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”
Vernisajul expoziției „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”
Marș de protest împotriva violenței în familie
„Starea de bine ca politică de management”
Un gând pios și plin de recunoștință pentru Maica Domnului
Conferința pastoral-misionară
Adevărata bogăție


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Stabilitatea vine de la Berlin

Coaliția din fruntea Germaniei este stabilă și puternică, iar poziția liderului europeano-german Ursula von der Leyen este incontestabilă. Într-o simbioză perfectă cu Bruxelles-ul, Berlinul își exprimă deschis opinia despre extinderea Uniunii Europene sau despre relațiile comerciale cu alte continente, despre tot ce contează cu adevărat la nivel comunitar.

Germania are o voce puternică la... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale