Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.07.2015 00:17

După fuziunea PC și PLR în Alianța Liberalilor și Democraților,


A A

Deputatul PC Dumitru Georgică va fi președintele ALDE Dâmbovița

Deputatul PC Dumitru Georgică va fi președintele ALDE Dâmbovița

❚ Președintele executiv al alianței la nivel județean va fi Ionel Petre, care ocupa funcția de președinte PLR Dâmbovița ❚ Liderii filialei au sarcina ca până în toamnă să construiască împreună organizații ALDE în toate localitățile județului

ANA MARIA POPESCU


PC și PLR au fuzionat la nivel național, transformându-se în ALDE România, însă la nivel județean cele două formațiuni politice încă nu și-au unit forțele pe deplin. Abia de acum încep discuțiile privind organizarea filialei noului partid în Dâmbovița.

Chiar dacă formarea noului partid la nivelul județului se află în fază incipientă, un lucru este deja stabilit: președintele ALDE Dâmbovița va fi Dumitru Georgică. Asta pentru că statutul partidului precizează clar că parlamentarii au întâietate atunci când vine vorba despre stabilirea celui care se va afla la șefia organizațiilor județene.

Dacă deputatul Dumitru Georgică (PC) va ocupa funcția de președinte al ALDE Dâmbovița, postul de președinte executiv îi va reveni lui Ionel Petre (PLR). Liderii celor două partide au avut, se pare, o primă întâlnire. Mai rămâne ca Birourile Politice de la PC și PLR să se unească și să stabilească strategia pe care o vor urma de acum înainte sub sigla ALDE Dâmbovița.

Liderii filialei au sarcina ca până în toamnă să construiască împreună organizații ALDE în toate localitățile județului. Până acum, fiecare dintre cele două partide au la nivelul județului în jur de 40 de organizații locale.

 

„Urmează să identificăm candidați pentru primăriile dâmbovițene”

Președintele executiv ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a precizat:

.„Am avut o întâlnire cu liderul PC, actualul președinte ALDE Dâmbovița. Urmează să stabilim o întâlnire cu vârfurile celor două partide, să stabilim traiectoria și, în maxim o săptămână, să ne vedem cu tot Biroul Politic și de la PLR și de la PC, urmând să vedem unde avem organizații, unde nu avem organizații. Am spus că într-un an de la unire să avem organizații în tot județul, urmând să identificăm liderii buni pentru a candida la primărie. Conform statutului acceptat de ALDE România, acolo unde sunt doi parlamentari într-un județ sau unde nu este niciunul, se va merge pe varianta copreședinți. În schimb, acolo unde există un parlamentar, acela va prelua funcția de președinte, iar celălalt, adică eu, va prelua funcția de președinte executiv la nivel județean. PLR Dâmbovița are validate în jur de 40 de organizații, urmând să ajungem la 47-48 până la fuziunea finală cu PC. Din câte știu, PC are în jur de 40 de organizații și, din câte am sesizat, sunt doar 3 sau 4 comune unde avem organizații și noi și PC. Acolo vom merge pe varianta de copreședinte, urmând ca unul dintre ei, cel mai bine cotat, să și candideze la primărie”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale