Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.06.2014 07:17


A A

Deputatul Florin Popescu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul Florin Popescu, trimis în judecată pentru conflict de interese

❚ Deputatul Florin Popescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese (8 acte materiale) și fals în declarații (8 acte materiale) ❚ Procurorii îl mai acuză pe Florin Popescu că a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declarațiilor de avere, în calitate de președinte al CJ Dâmbovița, în perioada 2008-2011, și în calitate de deputat, în perioada 2007-2008

 

AGERPRES


 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis ieri către AGERPRES, fostul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu a semnat, în perioada august 2008 - noiembrie 2010, 7 acte adiționale la un contract de lucrări încheiat între consiliu și societatea comercială Procor SA, la care acesta, împreună cu tatăl și fratele său, a deținut calitatea de acționar până la data de 14 iulie 2008, precum și un contract de lucrări, încheiat cu aceeași societate comercială, realizând, în mod indirect, un folos material, atât pentru sine, cât și pentru rudele sale.

 

Procurorii susțin că Florin Popescu a asigurat disponibil bănesc pentru SC Procor SA, necesar, între altele, pentru achitarea drepturilor salariale pentru tatăl său (perioada august 2008 - iunie 2009), în sumă de 10.383 lei și, respectiv, pentru fratele său (perioada august 2008 - mai 2010), în sumă de 3.537 lei. Totodată, Florin Popescu a asigurat achitarea chiriei datorate societății comerciale Biandra Trading SA (la care familia deputatului era acționar majoritar), în sumă de 44.859 lei/lună și, pe de altă parte, a asigurat solvabilitatea SC Procor SA în vederea achitării creditului contractat de această societate de la o bancă și garantat de Biandra Trading SA, între altele, cu un bilet la ordin emis de companie și avalizat de tatăl său.

 

De asemenea, în perioada în care a îndeplinit funcția de președinte al CJ Dâmbovița, Florin Popescu a participat la Adunările Generale ale Acționarilor a trei dintre societățile comerciale la care avea calitatea de acționar, în cadrul cărora s-au luat hotărâri cu privire la o altă societate comercială cu care primele trei societăți derulau relații comerciale.

 

Procurorii îl mai acuză pe Florin Popescu că a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declarațiilor de avere, în calitate de președinte al CJ Dâmbovița, din datele de 25.06.2008, 15.07.2008, 10.06.2009, 21.10.2010, 25.05.2011, iar, în calitate de deputat, a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declarațiilor de avere din 12.06.2007, 12.06.2008 și 07.07.2008.

 

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate. Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale