Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.11.2014 00:13

Ieri, fostul președinte PDL Dâmbovița a scos din nou județul din izolare


A A

Deputatul Florin Popescu, audiat la DNA

Deputatul Florin Popescu, audiat la DNA
Dosarele penale și mitele electorale ale deputatului Florin Popescu au fost din nou subiect de breaking news ieri la Antena 3

ANDREI VASILIU


Deputatul Florin Popescu, fostul președinte al CJ Dâmbovița, care s-a lăudat timp de 4 ani că vrea să scoată „județul din izolare”, a fost audiat ieri din nou de procurori la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București.

Florin Popescu a fost însoțit la DNA și de avocatul Adrian Chițescu, apărătorul său în celelalte dosare de corupție pe care le are fostului președinte PDL și al Consiliului Județean Dâmbovița.

„Am calitate de martor într-un dosar. Am dat declarația în această calitate, am încredere totală în instituțiile statului și sper să-și facă datoria și în acest caz. Voi veni la DNA și voi colabora de câte ori va fi nevoie. Vreau să vă reamintesc că puii sunt niște păsări comestibile de foarte multă vreme, își au rostul în viața noastră. Nu am dat niciodată pui în campanie. Hai că mai dai de Paște, de Crăciun câte-un ajutor. Frumos era ca cei care au dat să-i jumule bine înainte și nu să-i arunce peste gard. Dar lăsând gluma la o parte, vă spun: e prea mult, prea mult în România. Prea mult, este prea mult în general și când spun prea mult mă refer la multe. N-are legătură nici cu doamna Udrea, nici cu domnul președinte Băsescu, nici cu domnul prim-ministru. Are legătură cu un domn pe care nici nu cred că-l cunoașteți. Las celor de la DNA privilegiul să vi-l prezinte. E un băiat despre care cei de la DNA spun că este complice la o faptă și am venit să dau o declarație. Dacă era deștept, nu ajungea aici”, a declarat, râzând nervos, Florin Popescu la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție.

 

Florin Popescu se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție

Deputatul Florin Popescu a fost deja trimis în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție în două dosare penale. În unul dintre ele, deputatul este acuzat de DNA că a cerut aproximativ 70 de tone de pui grill pentru a fi oferite ca șpagă electorală în campania pentru alegerile locale din 2012, când a candidat pentru un nou mandat la ședia CJD.

În timpul cercetărilor, procurorii anticorupție au cerut Parlamentului ridicarea imunității deputatului Florin Popescu în vederea arestării preventive, însă solicitarea DNA a primit aviz negativ de la Comisia Juridică și ulterior a căzut la vot. În alt dosar, Parchetul General îl acuză pe Florin Popescu, la sesizarea Agenției Naționale de Integritate, că s-a aflat în conflict de interese penal în timpul mandatului de președinte al CJ Dâmbovița, fiindcă a încheiat contracte de aproape 228.000 de euro cu firma PROCOR, controlată de familia sa.

 

12 dosare penale după mandatul de președinte al CJ Dâmbovița

Printr-o adresă oficială, procurorii anticorupție ne-au comunicat că au în lucru la DNA Ploiești nu mai puțin de 12 dosare penale care privesc „legalitatea derulării mai multor proceduri de achiziție publică și circumstanțele încheierii unor contracte de lucrări” din mandatul lui Florin Popescu de președinte al CJ Dâmbovița.

Asta se întâmpla în decembrie 2013, iar dosarele se aflau în faza premergătoare cercetărilor, deși Florin Popescu a negat vehement în campania electorală faptul că ar fi implicat în vreun dosar penal. DNA Ploiești l-a contrazis oficial.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de dumi la 20.11.2014 14:12

cum stau altii la puscarie din cauza ta asa o sa fii tu asteptat ca fetita la margineni acolo este locul tau esti un gunoi al societatii din targoviste


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale