Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.06.2022 00:19

Ieri, moment plin de emoții pentru soldații profesioniști


A A

Depunerea Jurământului Militar la ISU Dâmbovița

Depunerea Jurământului Militar la ISU Dâmbovița

V.A.


 

Ieri, 14 iunie, începând cu ora 10:00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al Județului Dâmbovița a avut loc Ceremonialul militar și religios prilejuit de depunerea Jurământului Militar de către soldații profesioniști.

Ziua depunerii Jurământului militar este unică pentru fiecare militar, un moment solemn care se întâmplă o dată într-o viață. Asumarea statutului de militar înseamnă responsabilități și restricții, dar și onoarea pe care o conferă uniforma militară.

La acest eveniment, au luat parte Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, subprefecții Ioan-Corneliu Sălișteanu și Adrian Chițescu, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și secretarul general al județului, Dănuț-Nicolae Popa-Stănescu, inspectoul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, comisar șef Adrian Antofie, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, colonel Viorel Matei și comandantul Garnizoanei Târgoviște, colonel Cristian Biță, precum și șefii principalelor instituții cu care se cooperează la nivel județean.

În cadru solemn, în fața drapelului tricolor, 51 de soldați profesioniști, viitori pompieri salvatori, au depus jurământul de credință față de țară, luându-și angajamentul că își vor face datoria și vor fi dedicați misiunii de apărare a vieții și bunurilor oamenilor aflați în pericol.

Preacucernicul părinte consilier Victor Drăghicescu, consilier eparhial la Arhiepiscopia Târgoviștei, a rostit, împreună de preotul militar Mihai Fluture, rugăciunea de sacralizare a jurământului depus și a transmis mesajul Înaltpreasfinției Sale Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu acest prilej.

Noii pompieri militari își vor desfășura activitatea în cadrul celor 11 subunități de intervenție din județul Dâmbovița după finalizarea programelor de formare profesională.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Terenurile agricole, valorificate la maxim
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița
Se lucrează la extinderea primăriei
Liderul SNPPC Dâmbovița cere ca polițiștii să testeze noua uniformă
Criză de medici la Ambulanța Dâmbovița
Polițiștii de la prevenire, alături de vizitatorii de la Curtea Domnească
Prevalență de 2,6% la virusurile hepatitice B și C în județul DÂMBOVIȚA!
Canicula pune pe jar Inspecția Muncii


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale