Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2020 00:25

De astăzi, cu sprijinul CJD și al Primăriei Târgoviște, Compania de Apă Târgoviște SA,


A A

Demarează cel mai mare proiect de apă-canal în Dâmbovița

Demarează cel mai mare proiect de apă-canal în Dâmbovița

❚ Documentațiile pentru primele două loturi ale celui mai mare proiect de infrastructură pentru apă și apă uzată din județul Dâmbovița vor fi încărcate în Sistemul Informatic de Achiziții Publice (SICAP), începând cu data de 27 noiembrie 2020 ❚ Urmează ca, în cel mai scurt timp, să fie licitate de firmele specializate în proiectarea și execuția unor lucrări de asemenea anvergură ❚ Cele două contracte au o valoare totală de aproximativ 16 milioane euro

 

VIOLETA STANCIU,

ȘTEFAN KHALIL


S-au făcut pași importanți în ceea ce privește implementarea celui mai mare proiect pentru infrastructura de apă și apă uzată din județul Dâmbovița! Documentațiile pentru primele două loturi ale celui mai mare proiect de infrastructură pentru apă și apă uzată din județul Dâmbovița vor fi încărcate în Sistemul Informatic de Achiziții Publice (SICAP), începând cu data de 27 noiembrie 2020, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie licitate de firmele specializate în proiectarea și execuția unor lucrări de asemenea anvergură. Anunțul a fost făcut ieri, 26 noiembrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița (CATD) SA. La întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan și directorul CATD, Adrian Dumitru. Cele două contracte de lucrări de tip „proiectare și execuție” vizează realizarea de surse de apă, rezervoare, stații de clorinare, stații de pompare și aducțiuni. Primul contract (CL01), în valoare de peste 6 milioane Euro, vizează localitățile: Târgoviște, Aninoasa, Șotânga, Vulcana Băi, Dragomirești, Tătărani, Văcărești și Perșinari și prevede lucrări în Gospodăria de Apă Priseaca, stație nouă de pompare la Teiș, în incinta Stației de Pompare în Gospodăria de Apă Vulcana Băi, reabilitări foraj și Stație Pompare în Gospodăria de Apă Dragomirești Sud, Gospodăria de Apă Lazuri, reabilitare foraj și Gospodăria de Apă Gheboieni (Tătărani) și conducte de aducțiune. În ceea ce privește cel de-al doilea contract de lucrări, în valoare de aproximativ 10 milioane Euro, localitățile beneficiare sunt: Titu, Conțești, Răcari, Lungulețu, Potlogi, Odobești, Ciocănești și Slobozia Moară. Contractul presupune lucrări de extindere și reabilitare front captare Titu – Braniștea; reabilitare gospodării de apă existene la Titu, Lungulețu, Conțești, Răcari, Colacu, Pitaru, Slobozia Moară, Produlești; construcția unei noi gospodării de apă la Ciocănești și conducte de aducțiune. Prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, în județul Dâmbovița în perioada 2014 - 2020“, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de alte 51 de unități administrativ-teritoriale, va beneficia de lucrări de reabilitare, extindere și înființare rețele de alimentare cu apă și canalizare. Investiția, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), are o valoare totală de 27.617.334,65 lei.

Adrian Dumitru, director Compania de Apă: ,,Eu sper ca în cel mai mult trei săptămâni să urmeze alte două contracte”

,,În ceea ce privește proiectul de apă și canal, în valoare de 320 de milioane de euro aș vrea să fac un mic istoric. În data de 31.05.2017 a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Fondurilor Europene, având ca obiect sprijin în pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare, apă și canal, județul Dâmbovița. După aproximativ un an de zile, în urma licitației care a avut loc, s-a hotărât câștigătorul licitației. S-a făcut studiul de fezabilitate prin POIM, care s-a derulat tot prin acest consultant. Sunt 52 de UAT-uri care vor aplica acest program și va fi îmbunățită rețeaua de canalizare și apă. Studiul de fezabilitate preliminar a fost înaintat către Autoritatea de Management în data de 15.12.2019. După opt revizuiri, s-a stabilit că în data de 03.09.2020, studiul de fezabilitate a ajuns la un grad de maturitate, undeva la 90- 95%. În urma discuțiilor avute cu Ministerul Fondurilor Europene, inclusiv cu consultantul, am stabilit, că începând de mâine (n.n. vineri, 27 noiembrie) vom scoate la licitație, adică vom urca documentațiile pe SICAP, pentru cele două lucrări, CL 1 și CL 2. Ce reprezintă CL 1? Contract de lucrări tip proiectare și execuție, care va face parte din acest contract în următoarele localități: Târgoviște, Aninoasa, Șotânga, Vulcana – Băi, Dragomirești, Tătărani, Văcărești, Pierșinari și Gospodăria de Apă de la Tătărani. Suma totală a acestei lucrări este de peste 6 milioane de euro. Al doilea contract la care vom începe de vineri să lucrăm la urcarea pe SICAP a documentațiilor este contractul de lucrări tip proiectare și execuție CL 2. Din acesta fac parte următoarele localități: Titu, Răcari, Colțești, Lungulețu, Potlogi, Odobești, Ciocănești, Slobozia – Moară și Pitaru. Totalul acestor lucrări sunt de 9 milioane de euro. În total sunt 19 contracte de lucrări în tot județul Dâmbovița și șapte contracte de echipamente. Acestea sunt debitmetre, apometre, vitanje... Le vom scoate în momentul în care vom analiza, inclusiv cu Autoritatea de Management, inclusiv cu Consultantul, vom analiza aceste contracte și le vom scoate pe rând. Eu sper ca în cel mai mult trei săptămâni să urmeze alte două contracte. Totalul proiectului este în jur de 320 de milioane de euro”, a declarat Adrian Dumitru, directorul Companiei de Apă Târgoviște SA.

Cristian Stan, primarul Târgoviștei: ,,Discutăm de cel mai mare proiect din istoria județului Dâmbovița”

,,Cert este că marcăm astăzi debutul, la ultima etapă, la ceea ce înseamnă faza de scoatere la licitație publică, inclusiv a contractului de execuție, pentru două secțiuni importante din acest proiect, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro. Acesta este elementul de bază și motivul pentru care am vrut să avem acest eveniment de presă în contextul în care s-au spus, întradevăr, foarte multe lucruri despre acest proiect, nu știu dacă întâmplător sau nu... și în preajma alegerilor locale și acum a celor parlamentare. Iată că se scoate la licitație publică, inclusiv execuția pe aceste două loturi. De altfel, discutăm de cel mai mare proiect din istoria județului Dâmbovița, este un proiect foarte important pentru județul nostru, este un proiect foarte important pentru comunitățile locale, un proiect de natură să schimbe într-o măsură importantă ceea ce înseamnă confortul în multe unități administrativ teritoriale în contextul în care după implementarea cu succes a acestui proiect o să avem rezolvată, într-o proporție importantă, problema apei și a canalizării în județul Dâmbovița, repet, pe o valoare fără precedent. Compania de Apă are o responsabilitate deosebită în legătură cu implementarea acestui proiect, nu există ca și variantă pierderea banilor sau alte impedimente de natură să conducă la neimplementarea acestui proiect, pentru că este mult prea important pentru locuitorii județului Dâmbovița, chiar dacă pe municipiul Târgoviște proiectul vizează numai o anumită zonă, restrânsă, și mai ales pentru a putea să se facă anumite conectări... Dincolo de aceste discuții, dincolo de complexitatea proiectului eu spun, încă o dată, că acest proiect va fi dus la bun sfârșit chiar dacă nu este simplu. Având în vedere valoarea, este cel mai complex proiect care a fost vreodată implementat la nivelul județului Dâmbovița atât ca număr de unități administrativ teritoriale beneficiare, cât și ca lucrări care sunt preconizate a fi executate. Eu sper să vină niște constructori care să facă treabă, finanțare există, bună intenție există, dar este foarte important ca și constructorii care vor participa la aceste licitații... să fie serioși. Eu am încredere că acest proiect se va finaliza cu succes indiferet de ceea ce spun unii sau alții care își aduc aminte de Compania de Apă și de proiectele pe care le are aceasta fix cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Corneliu Ștefan, președintele CJD: ,,Este un moment istoric pentru județul Dâmbovița”

,,Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar astăzi este un moment istoric pentru județul Dâmbovița. Astăzi (n.n. ieri) conducerea Companiei de Apă Târgoviște lansează caietele de sarcini pentru primele două loturi pentru execuția acestor lucrări. Este un moment important pe care dâmbovițenii îl așteaptă, este un moment important pe care atât eu în calitatea mea de președinte al CJD, cât și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan și nu în ultimul rând conducerea Companiei de Apă am avut un singur obiectiv, acela de a demara acest proiect, de a debloca anumite probleme din acest proiect. Așa cum am promis dâmbovițenilor vom duce la bun sfârșit acest proiect privind infrastructura de apă și apă uzată din județul Dâmbovița. Este cel mai mare proiect al județului, de peste 320 milioane de euro, un proiect la care s-a muncit foarte mult în ultimul timp, un proiect pe care mulți și l-au asumat... O să vedem în perioada următoare foarte multe diversiuni legate de acest proiect, dar vă spun că atât eu cât și colegii mei vom duce la bun sfârșit acest proiect, pentru dezvoltarea tuturor rețelelor de apă și apă uzată din județul Dâmbovița. Felicit Compania de Apă pentru această perioadă grea privind acest proiect, voi fi alături de toți angajații societății pentru a demara și bineînțeles a finaliza aceste lucrări”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale