Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.06.2017 00:21


A A

Delicatețea viselor la Babel F.A.S.T

Delicatețea viselor la Babel F.A.S.T

ANA MARIA POPESCU

 


 

Nimic nu este întâmplător, dar totul se întâmplă… și trece, sau rămâne, sau schimbă. Majoritatea invitaților vorbesc despre întâlnirile care au loc în Babel, întâlniri care se transformă în prietenii și frumoase colaborări. De aceea în fiecare dimineață au loc „Întâlnirile Babel”, unde artiștii și nu numai vin cu sufletul deschis pentru a povesti despre experiența trăită la Târgoviște și la festival. Organizatorii și artiștii implicați în Festivalul „Babel” se declară extrem de mulțumiți, încântați de ceea ce se întâmplă la Târgovi ște și promit că și în zilele următoare, dar și în edițiile viitoare atmosfera va fi la fel de frumoasă și de prietenoasă.

Impresii Babel

● „Cea de-a patra zi a fost una plină, cu workshop-uri, spectacole, din păcate a fost foarte soare, dar cu toate acestea s-a strâns foarte multă lume care s-a bucurat de spectacolul artiștilor din Timișoara, iar seara s-a încheiat cu un concert extraordinar. Sperăm ca târgoviș- tenii să devină mult mai interesați de ceea ce se întâmplă în oraș” (Liviu Cheloiu, actor Teatrul Tony Bulandra) ● „Festivalul s-a schimbat, a crescut. Programul este mai interesant, mai divers, a devenit mult mai interesant pentru public. Este o plăcere să vezi cum se schimbă lucrurile. Acum 10 ani era un festival mic, cu o atmosferă frumoasă, dar acum este o atmosferă și mai plăcută ca și când te afli la cel mai mare festival din lume. Pentru mine este o plăcere să lucrez cu tineri din Târgoviște, actori din Scoția, Iran, Algeria și Polonia” (Scott Johnston, Scoția) ● „Este foarte important că ne întâlnim aici și fiecare artist din fiecare țară aduce o fărâmă din talentul și tradiția lor aici la Târgoviște. De prima dată când am venit aici am simțit că acest festival este ca o pâine pentru cei care locuiesc aici, poate chiar mai mult de atât. Este foarte important că diferite forme de artă se întâlnesc aici, muzica, teatrul, dansul, artele plastice și că toate cresc aici pentru oamenii din Târgoviște. Ne-am simțit foarte bine aici pentru că ne-am simțit înțeleși încă de la primii pași pe care i-am făcut pe scenă” (reprezentanții Teatrului Nikoli, Polonia) ● „Sunt foarte fascinat de oraș, cu siguranță mă voi reîntoarce la Târgoviște. La Teatru primul lucru pe care îl observi este un soi de seninătate pe care o vezi pe chipul oamenilor și îmi dau seama cât de esențial este ca oamenii deschiși să conducă instituțiile. În sens biblic, Babel este ceva care desparte de fapt, care dezbină, dar festivalul acesta face exact pe dos, adună oamenii împreună” (Cătălin Crețu, București)

Periplul internațional continuă

În ultimele zile publicul târgoviș- tean a făcut cunoștință cu trupele din Timișoara, Baia Mare, dar și din Israel și Polonia. Spectacolele lor au pus întrebări, au făcut pe toată lumea să se privească autoironic, dar, în același timp paradoxal de duios. Ieri, 7 iunie, periplul internațional a continuat cu al doilea spectacol al Teatrului Nikoli (Polonia) care a avut loc pe Platoul Prefecturii. „Impresario” a fost o clipă de teatru care ne-a făcut să realizăm că talentul este delicat precum aripile unui fluture. Îl înalță pe artist, dăruindu- i lumină și inspirație. Uneori pe aceste aripi le poate, însă, deteriora chiar și cea mai mică adiere de vânt. Nu a fost altceva decât o poveste despre artiști foarte talentați care au fost prinși în capcanele lumii moderne. De asemenea, tot ieri, portughezii ne-au condus, prin graiul lor dulce, într-un basm tradițional care s-ar traduce prin „Țuști în sac”, acolo unde am găsit mult talent și tradiție. În Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra”, Algeria a impresionat printr-un spectacol inspirat din fapte reale și anume: urmările devastatoare ale războiului asupra interiorului uman. Pe Platoul Prefecturii concertele s-au ținut lanț. A avut loc bătălia sunetului, „Battle of the Sound”, cu trupe românești tinere care au adus un suflu nou și curajos. Amer1knu din Târgoviște a dat startul competiției. Iar trupa Hteththemeth din Brașov, o trupă foarte specială, născută dintr-un vis, a făcut Piața Tricolorului din Târgoviște să tresalte.

Program BABEL F.A.S.T 2017

Azi, 8 iunie

11:00 – Foaier, Întâlnirile BABEL (actori, presă, invitați; deschise publicului)

11:00 – Sala Oglinzilor, Workshop Aleksandar Ivanovski, Macedonia

14:00 – Sala Oglinzilor, Conferință Sepehr Sharifzadeh, Iran

16:00 – Sala Oglinzilor, Workshop Joăo Mota, Portugalia

19:00 – Sala Mare, Medeea, după Euripide, regia: Mehdi Agahi Keshe, Beyn Theater, Iran

19:00 – Platoul Prefecturii, Concert Battle of the Sound

20:00 – Foaier, Lansare carte „ Liviu Ciulei, acasă și-n lume”, antologie îngrijită de Florica Ichim și Anca Mocanu

21:00 – Sala Studio, Cum vă place de William Shakespeare, regia: Adam Burak, CoIn Theatre Company, UK

21:30 – Platoul Prefecturii, Concert Emperors of Rome, UK

23:00 – King Pub, Petrecere Algeriană

Mâine, 9 iunie

11:00 – Foaier, Întâlnirile BABEL (actori, presă, invitați; deschise publicului)

11:00 – Sala Oglinzilor, Workshop Aleksandar Ivanovski, Macedonia

19:00 – Sala Mare, 5 by 5, regia: Cristina Bernal, Dram Teatro, Spania

20:30 – Sala Studio, Iluzionistul, după Matei Vișniec, regia: Letteria Giuffrè Pagano, Telluris Associati, Italia

21:30 – Platoul Prefecturii, Kyz Zhibek, regia: Kuandyk Kasymov, Zhambyl Regional

Kazakh Drama Theatre, Kazahstan

23:00 – King Pub, Petrecere Kazahă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale