Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.09.2019 00:21

Ieri, ambasadori din 14 țări membre UE în România au vizitat muzee reprezentative din județul Dâmbovița


A A

Delegație a Comisiei Europene la "Casa Romanței" din Târgoviște

Delegație a Comisiei Europene la

❚ Evenimentul s-a înscris, astfel, cu succes în cadrul Programului Național ❚ „Casa Romanței – ambasadă a culturii la Târgoviște”, iar distinșii oaspeți au fost impresionați atât de istoria Romanței și de piesele expoziționale excepționale din patrimoniul Festivalului Național „Crizantema de aur”, cât și de recitalul susținut de îndrăgita interpretă Alina Mavrodin Vasiliu ❚ Ieri, alături de „Casa Romanței”, programul vizitei delegației europene în județul Dâmbovița a cuprins și Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” din Târgoviște, precum și Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, toate făcând parte din Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște

 

V.S.

 


 

Ieri, „Casa Romanței” din Târgoviște a fost onorată să primească vizita unei impresionante delegații a Comisiei Europene formate din ambasadori din 14 țări membre UE în România: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Slovenia, Suedia și Slovacia. Din delegație au făcut parte și înalți oficiali ai Guvernului României, evenimentul fiind organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, având ca punct central de interes proiectele finanțate cu fonduri europene. Evenimentul s-a înscris, astfel, cu succes în cadrul Programului Național „Casa Romanței – ambasadă a culturii la Târgoviște”, inițiat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște și aflat sub patronajul Federației Europene UNESCO a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor - FEACU. Distinșii oaspeți au fost impresionați de istoria Romanței și a Festivalului Național „Crizantema de aur”, redată prin piese expoziționale excepționale, prezentate în cadrul unui ghidaj în limba engleză realizat de Andrei Vasiliu, sub îndrumarea fondatorului „Casei Romanței”, Teodor Vasiliu – dr. în istorie – președintele Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”. Totodată, în acest spațiu muzeal unic în România destinat promovării și salvgardării Romanței, invitații s-au bucurat de un recital extraordinar de romanțe, șansonete și fado oferit de Alina Mavrodin Vasiliu, directorul artistic al Festivalului Național „Crizantema de aur”. La final, membrii delegației au degustat un pahar de vin românesc de Cotnari, sponsorul oficial al Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur” și au primit autografe pe CD-ul „Romanțe de aur”, realizat de Alina Mavrodin Vasiliu. De asemenea, invitații și-au exprimat dorința de a reveni în vizită la „Casa Romanței” din Târgoviște și s-au declarat impresionați de acest spațiu muzeal unic în România și de eforturile depuse pentru promovarea și protejarea Romanței – gen muzical de patrimoniu al culturii naționale – în demersul de înscriere a acesteia în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității. Ieri, alături de „Casa Romanței”, programul vizitei delegației europene în județul Dâmbovița a cuprins și Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” din Târgoviște, precum și Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, toate făcând parte din Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biserica din Mesteacăn
Examen de capacitate preoțească
Festivalul „Crizantema de Aur”, ediția a 52-a, 2019
Succes academic târgoviștean în Franța
Simpozion Internațional pentru creșterea calității în educație
Vizită pastorală a Mitropolitului Nifon
Cadre didactice premiate de Ziua Educației
Biserica parohiei Răzvadul de Sus
Sf. Apostol Toma – credinciosul
IPS Nifon, distins cu Premiul Opera Omnia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Evenimentele politice de urmărit în 2020

Doar câteva săptămâni ne mai despart de faimosul an 2020. Spun asta fiindcă multe dintre proiectele politice europene s-au raportat la această dată, precum faimoasa “Europa 2020” lansată de președintele Comisiei Europene în 2010.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale