Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.12.2014 00:19

Editorial


A A

Deficitu’ mic în hoția mare

Deficitu’ mic în hoția mare

ALINA MAVRODIN VASILIU


Nu v-ați săturat de cât „deficit bugetar” ați înghițit în ultimele zile? Eu, da! Și asta pentru că subiectul ni se tot îndeasă pe gât ca fiind cel mai apetisant dintre toate pentru „interesul național”, când în realitate avem deja toate motivele din lume să-l bănuim că s-a împuțit de-atâta politicianism. Nu-i de mirare dacă dăm și-ntr-o toxiinfecție alimentară de proporții naționale din cauza „deficitului bugetar”, un fel de os de ros cu multă măduvă, de care trag toți la masa verde.

Și cei de-afară, și cei din țară. Culmea ipocriziei e că toți se jură că nu (ne) fură, când e deja dovedit că-n țara asta nu s-a furat doar cu milionu’ și cu camionu’, ci au fost furate tranșe întregi din împrumuturile FMI. Desigur că eminențele cenușii ale finanțelor occidentale nici usturoi n-au mâncat, nici gurile nu le-au mirosit când trimișii lor haleau la București și pe Valea Prahovei friptanele „în sânge” după ce negociaseră „la sânge” cu cei din fosta guvernare. Bineînțeles că străinii n-au nicio vină.

Vinovații suntem tot noi, românii, că plătim ca proștii împrumuturile luate de la FMI, care i-au îmbogățit pe-ăia de le-au negociat. Că nu-i prost cine cere, ci e prost de bubuie cel care dă. Și românii au tot dat, în timp ce haitele transpartinice de pe lângă măcelăriile guvernamentale, care adulmecau bugetele, au halit tranșe întregi din împrumuturile de la FMI. Una dintre haite s-a dovedit a fi mafia imobiliară, aciuată pe lângă agenția zisă națională de restituire a proprietăților, care a plătit pe bucată de mafiot cu protecție guvernamentală despăgubiri cât o tranșă din împrumuturile FMI.

Înmulțiți și dvs. numărul de mafioți dovediți cu sumele de zeci și chiar sute de milioane de euro încasate ilegal și, dacă ajungeți la aceeași concluzie cu mine, înseamnă că n-am greșit prea mult la calcule. „Câinii de pază ai democrației” din ograda celei de-a patra puteri în stat și-au urlat dezvăluirile prin ziare și televiziuni, dar au fost ignorați ani de-a rândul de celelalte trei puteri în stat. În plus, ziariștii incomozi au fost hingheriți de regimul Băsescu-Boc ca să poată mafioții protejați politic să trăiască bine. Și, în timp ce „negociatorii” regimului Băsescu- Boc se rupeau în figuri cu „reprezentanții fondului”, horind pe „Omul bun și pomul copt” până-și rupeau pingelele prin cârciumi de pe Valea Prahovei, românilor li se tăiau porțiile de mâncare, de medicamente, de lapte praf, li se închideau spitalele și școlile, iar firmelor li se majorau taxele și impozitele de toate felurile. Și totul ca să fie „deficitu’ ” cât mai mic într-o țară în care hoția a ajuns tot mai mare de la o votare la altă votare.

Dacă le ceri socoteală celor care au gestionat împrumuturile luate de la FMI laolaltă cu hoțiile bugetare, îți vor spune, eventual, că ei se uitau pe geam în timp ce mafioții goleau vistieria țării și că doar printr-o minune au fost lăsați în viață, cu o singură condiție: să mai ajungă o dată la guvernare. Fiind ei, marii „democrați” ai neamului, ocupați full-time să negocieze deficitu’ bugetar, au scăpat din vedere cine le-a băgat milioane de euro în conturi. Cât despre vilele și limuzinele fără număr, despre astea se știe deja că s-au făcut prin „vânzări anterioare” de scheleți din dosarele mafioților politico-interlopi. Altfel sunt foarte patri(h)oți cu toții când vine vorba să dea lecții altora despre cât de mic trebuie să fie deficitu’ bugetar în România ca să nu le stea fleica-n gât de sărbători nici bancherilor occidentali, dar nici ciocoilor politici din tagma jefuitorilor acestei țări. Nu-mi trece greața nici c-o tonă de lămâi când îi văd jelind de grija „deficitului bugetar” tocmai pe aceia care au înghițit pe nemestecate cu toată famiglia lor politică hălci din împrumuturile de la FMI!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de OM, București la 09.12.2014 10:44

Frumoasă poza, frumos textul (nota 10 pentru idee, compunere și ortografie)!
"Teoria - ca teoria, dar ... practica te omoară" - în cazul nostru și la propriu; deci, unde sunt exemplele din județul Dâmbovița, despre care se spune că este "fieful" PSD, și unde foarte multe lasă de dorit? Poate există vreo trimitere la "subsol", și n-am văzut-o eu?!
E plină țara de informaticieni: ziarul dâmbovițean nu găsește unul capabil să scrie un program de editare în care să apară diacriticile românești? Sau și asta e o problemă de FMI? Pe net am văzut un sit din Singapore, în a cărui scriere apar semne diacritice etajate. Românul de ce nu e în stare să pună două "căciulițe" și o sedilă? De, la noi "merge și așa"! Sau poate e pe drum o nouă scriere românească?!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale