Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.02.2024 00:15

Directorul SAG Dâmbovița trage un semnal de alarmă cu privire la...


A A

Deficiența sursei de apă în România

Deficiența sursei de apă în România
foto arhivă

Dănuț Bîzgu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SAG) Dâmbovița, a atras atenția asupra situației critice a sursei de apă din România într-o intervenție publică recentă. Dănuț Bîzgu a subliniat că, în absența măsurilor adecvate de menținere a calității apei, țara se confruntă cu riscul unor cheltuieli imense pentru tratarea apei în viitor.

Aș vrea să atrag atenția, în mod deosebit, că sursa de apă în România este o sursă totuși deficitară. Dacă nu vom lua măsuri să o menținem, cel puțin la această calitate, în viitor este posibil să ne gândim la cheltuieli imense de a ne trata”, a avertizat Bîzgu.

Directorul SAG Dâmbovița a propus o soluție pentru abordarea acestei probleme, sugerând ca toate stațiile de captare și foraje destinate alimentării cu apă să fie amplasate în avalul stațiilor de epurare. Aceasta ar asigura că entitățile locale care implementează proiecte de infrastructură să fie conștiente că ceea ce deversează în mediul înconjurător va afecta direct calitatea apei potabile.

Semnalăm des această problemă, trebuie să înțelegem că această sursă de apă nu este infinită. Foarte multă lume are impresia că a goli un baraj, care poate asigura sursa pentru un an întreg, este ușor de rezolvat, dar acest lucru nu este valabil, mai ales cum a fost 2023, lipsit de ploi. Totuși, am reușit să menținem sursa la un nivel ridicat. Chiar și în acest moment avem resursă de apă de asigurăm Bucureștiul cu cel puțin doi-trei metri cubi pe secundă. Nu este mult, dar nici puțin”, a adăugat directorul Dănuț Bîzgu.

Astfel, avertizarea lui Dănuț Bîzgu vine în contextul în care se observă o conștientizare tot mai mare a importanței gestionării durabile a resurselor de apă, subliniind necesitatea unor măsuri imediate pentru protejarea acestei componente vitale a mediului înconjurător.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
"Comasarea alegerilor provoacă frisoane doar celor care nu au făcut nimic"
"Se stopează un pic accesul unor partide care duc către extremă la Uniunea Europeană"
IPS Nifon: Biserica noastră promovează bunele relații în dialogul intercreștin
Blestemul aurului românilor (II)
Șofer-pericol, băut la volan cu peste 100 de km/h
Proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic la Pucioasa
Modernizarea unităților de învățământ cu peste 35 de milioane de lei
Incendiile la locuințe, în vizorul autorităților la Fieni
Blestemul aurului românilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale