Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.03.2015 00:10

Volei (f) – Semifinale. La general 2-2 ❚ Meciul 3. CSM Târgoviște – Știința Bacău 3–0 (25-19, 25-21, 25-21) ❚ Meciul 4. CSM Târgoviște – Știința Bacău 1–3 (


A A

Decisiv la Bacău

Decisiv la Bacău
CSM Târgoviște și Știința Bacău au făcut spectacol în Polivalenta dâmbovițeană. Semifinala continuă în Moldova, cu joc decisiv

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Venite după un meci câștigat la Bacău, târgoviștencele aveau șansa să închidă definitv semifinala pe teren propriu. Ceea ce la un moment dat părea o misiune imposibilă, totul s-a transformat după prima zi la Târgoviște, odată cu victoria obținută, ceea ce ducea scorul general la 2-1.

Însă, băcăuancele au avut nervii mai tari în meciul secund, pe care l-au întors, astfel că acum situația este din nou egală. Decisivul se va disputa joi, la Bacău. În tribune și-au făcut apariția foarte multe figuri cunoscute din Târgoviște. Printre ele, s-au numărat Cristi Stan, însoțit de propriul copil, consilieri locali, Gabi Boriga sau președintele clubului, Ciprian Iugulescu. Atmosfera a fost și ea la înălțime. La fel ca în jocul cu Dinamo din sezonul regulat, alături de galeria târgovișteană s-au aflat și membrii ai Peluzei „Marian Pîrșă” din Moreni.

Meciul 1: Finala nu mai părea un simplu vis

Încă de la încălzire, jucătoarele lui Dragan Nesic păreau extrem de montate, mai motivate ca niciodată în acest sezon să continue producerea surprizei. Primul joc din Polivalenta târgovișteană era important din mai multe puncte de vedere, iar cine câștiga avea să beneficieze de mai multe avantaje. Unul dintre ele îl reprezenta moralul, atât de important în voleiul feminin, iar un altul era dat de faptul că în partida a doua presiunea se muta în tabăra învinselor. Setul I. Meciul a început extrem de echilibrat, cu cele două formații alternând la conducere pe tabela de marcaj.

Dovada echilibrului a fost că înainte de primul timp de odihnă tehnic, scorul era egal (7-7). Apoi, Bacăul s-a distanțat, grație trasoarelor perfecte expediate de Baciu. Numai că, târgovi ștencele au revenit de la 11-16 și au egalat situația la general (17-17), datorită punctelor strânse de Arlsanbekova și Rucker. În tot acest timp, gazdele au beneficiat și de câteva greșeli neforțate ale moldovencelor și au început să conducă și pe tabelă (21-18). Cu acest avantaj, nu a fost decât o problemă de timp până ca primul set să fie adjudecat, 25-19. Setul II. Florin Grapă a schimbat „liniile” și a preferat să-și menajeze titularele.

De partea cealaltă, Dragan Nesic a preferat să continue tactica din prima parte, ce s-a dovedit a fi câștigătoare. Cu aceleași jucătoare, mai motivate ca oricând, Târgoviștea s-a menținut la conducere, dar avantajul era fragil. Ce-i drept, fisurile din apărarea Bacăului au fost găsite mai greu, dar orice inexactitate a fost speculată la maximum, iar la jumătatea actului secund, dâmbovițencele încă nu reușiseră desprinderea decisivă (15- 16). Totuși, egalarea a venit tot pe un trend moral (21-21), iar de aici încolo totul s-a transformat într-o simplă formalitate pentru adjudecarea setului doi, 25-21. Setul III.

Pentru voleibalistele din Târgoviște, era clar că victoria nu le prea putea fi scoasă din minte. Tocmai de aceea, moralul excelent creat în ultima oră, a fost folosit din plin în debutul actului trei. Iar avantajul pe tabela de marcaj s-a creat imediat (8- 4). Replica Bacăului s-a lăsat îndelung așteptată, iar punctele continuau să curgă în dreptul gazdelor (16-9, 20-13). Din acest moment, victoria nu mai avea cum să scape. Scorul a devenit 24-16, însă Bacăul nu s-a dat bătută și începuse să câștige punct după punct, din cauza precipitării și grabei din tabăra gazdelor. În cele din urmă, oaspetele au servit în aut, iar momentul de liniște, care parcă aștepta confirmarea realității, s-a transformat în bucurie. De scurtă durată, pentru că urma meciul doi de la Târgoviște, al patrulea la general.

Meciul 2: Ce începe bine, se termină prost

Duminică, s-a plecat de la 2-1 la general pentru Târgoviște. Așadar, echipa lui Dragan Nesic pornea cu un plus mare din punct de vedere al moralului, iar presiunea era mutată către formația lui Florin Grapă. Pentru a mai spera la finală, Știința era obligată să bată la Târgoviște, pentru a trimite totul în decisivul din Moldova. Setul I. Presiunea s-a simțit încă din primele secvențe ale debutului. Știința Bacău a început mai timorată ca oricând, afișând o oarecare teamă la fileu. Tocmai de aceea, mingiile șutate au fost scoase cu ușurință de Cebic, iar replicile venite de la Arslanbekova și Trică și-au găsit ținta. Entuziasmul din tabăra gazdelor și-a făcut simțită prezența pe tabelă, acolo unde CSM-ul conducea la un moment dat cu șase puncte (8-2), apoi diferența s-a mărit chiar la nouă puncte (9-2).

Revenirea moldovencelor a fost tardivă, asta și pentru că libero-urile echipei lui Grapă au greșit aproape toate preluările. Cum blocajul târgoviștencelor a funcționat impecabil, gazdele s-au îndreptat firesc către adjudecarea primului set, atât de important din punct de vedere moral în economia generală a meciului și a calificării. S-a terminat 25-16, aceasta fiind cea mai clară diferență a zilei de până atunci. Setul II. Conștiente că se află pe drumul cel bun, târgoviștencele au intrat mai relaxate pe parchet în debutul actului secund. Iar Știința a taxat imediat momentele, luând avans (3-0). Însă, CSM-ul a revenit și a întors rapid situația pe tabelă (6-4), numai că echilibrul a revenit rapid, iar moldovencele au întors situația în favoarea lor (16-14). De aici, avansul lor fragil a rezistat până spre finalul setului, cu toate că târgoviștencele au reușit egalarea (21-21). Totuși, Calotă a servit direct în aut, iar Știința a profitat de greșeala neforțată și a avut la un moment dat două mingi de set (25-23).

Voleibalistele lui Dragan Nesic au salvat de fiecare dată, doar că tot băcăuancele au beneficiat de șansa închiderii actului, care a venit până la urmă, 27-25. Setul III. A debutat, din nou, sub semnul echilibrului. Municipalul a reușit să conducă pe tabela de marcaj (8-6), însă Știința a revenit repede și s-a instalat la conducerea meciului (11-16). Diferența s-a dovedit a fi decisivă, mai ales spre finalul setului. Momentele la limită au fost judecate mai bine de elevele lui Florin Grapă, iar baloanele trimise la limită au intrat rând pe rând. Târgoviștea a avut o serie bună, reușind egalarea (18-18), dar nu a putut mai mult. Bacăul a rămas în față, acolo unde a terminat setul, pe care l-a câștigat cel mai clar, 25- 21. Setul IV. CSM-ul a început bine și acest act, pe care l-a condus în primele puncte (8- 4).

Până atunci, Florin Grapă avusese grijă să schimbe în permanență „liniile”, astfel că aveam la un moment dat „punctul și schimbarea”. De partea cealaltă, Nesic nu și-a putut permite să opereze înlocuiri. Uzajul fizic și-a făcut simțit din plin prezența în tabăra gazdelor, iar Bacăul s-a instalat la conducere (14-16). Până atunci, momentele au fost extrem de tensionate, iar suporterii de la Tribuna I au început apostrofările. Dragan Nesic s-a întors către aceștia, întrebând retoric: „Do you want to come inside?” (n.r. Vreți să intrați în teren?), după care a arătat plăcuța de schimbare. Faptul că Bacăul s-a distanțat (14-19), a produs și mai multă iritare, de această dată în dreptul galeriei, care a aruncat cu diverse obiecte în teren, iar arbitrul nu a lăsat acest lucru să treacă neobservat. În mod clar, Bacăul se îndrepta spre câștigarea setului și a meciului. Devenea evident faptul că târgoviștencele nu mai puteau fizic. În cele din urmă, au cedat cu 25-19.

Caseta statistică

Sala: Sporturilor (Târgoviște); Spectatori: 800 (meciul 1), 1.000 (meciul 2)

Târgoviște: Klisura, Arlsanbekova, Moldovan, Cojocaru, Siwka, Rucker, Maletic, Calotă, Trică, Marian, Horeică, Cebic. Antrenor: Dragan Nesic.

Bacău: Baciu, Rogojinaru, Harelik, Novgorodchenko, Lupu, Sobo, Bălțatu, Miclea, Badea, Radu, Albu. Antrenor: Florin Grapă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de geo la 30.03.2015 15:33

Fruntea sus,mergem mai departe.Voi a-ti luptat cu arbitri,nu a-ti jucat cu Bc.Dar la valoarea echipei din Bc e rusinos sa se apeleze la astfel de metode.Cei doi arbitri pot face orice, numai arbitraj NUUU,sunt depasiti, nu stiu decat sa fure si sa-si bata joc de munca sportivilor.Ne mai intrebam de ce nu vin copii la sport.Raspunsul il gasiti aici.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale