Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.11.2022 00:09

Liniștea dinaintea furtunii


A A

Decembrie incandescent pentru Chindia

Decembrie incandescent pentru Chindia

* Urmează restanța cu CSU, la Ploiești, deplasarea la campioana CFR Cluj (4 decembrie), acasă cu FCSB (10 decembrie) și, iarăși cu Universitatea Craiova, în Bănie

 

Întreruptă, doar în perioada meciurilor din grupe ale Campionatului Mondial de Fotbal 2022 din Qatar, SuperLiga se reia pe 2 decembrie, pentru încă trei etape, concomitent cu optimile, sferturile și finala mică ale competiției supreme. Totuși, restanțele etapei a 6-a se vor disputa în zile cu jocuri din grupe, evitându-se, pe cât posibil, suprapunerea orelor de desfășurare. Astfel, Chindia joacă restanța cu Universitatea Craiova pe 29 noiembrie, de la ora 19.00, după partidele Olanda – Qatar și Ecuador – Senegal (ora 17.00) și înaintea meciurilor Țara Galilor – Anglia și Iran – SUA (ora 21.00). Această restanță este prima bătălie majoră, cu Toni Petrea la comandă, chiar dacă Chindia nu a capitulat, dimpotrivă, în fața primelor două echipe din clasament, la acel moment (înainte de intercalarea CFR-ului). Și, dacă ar fi doar acest joc dificil... Numai că, urmează furtuna! Deplasarea la campioana CFR Cluj (4 decembrie), acasă cu FCSB (10 decembrie) și, iarăși cu Universitatea Craiova, în Bănie. Mai „bine” de atât, nici că se putea. Orice punct obținut în aceste partide va fi un bulgăre de aur.

Cu ochii la Mondial și cu gândul la Chindia

Va fi cel mai incandescent decembrie din istoria fotbalului dâmbovițean. Sunt convins că vom vedea fazele superioare ale Mondialului, cu gândul la Chindia. Sau cât vom vedea din ele, pentru că uneori se suprapun. Și oricât de mare ar fi spectacolul din Qatar, optimi sau sfert de finală, chiar finala mică, nu ai cum să nu vezi ce face Chindia la Cluj, cu FCSB sau cu Universitatea Craiova, în Bănie. În acele momente, Germania, Argentina sau Franța ne vor interesa mai puțin. Stadioanele din Cluj, Ploiești sau Târgoviște, și Craiova, vor fi peste fabuloasele arene ale Qatarului. Aceasta este lumea fotbalului, fiecare ține cu echipa care îl reprezintă sau pe care o reprezintă. Un copil din Brazilia jongla cu mingea pe o plajă. La câțiva metri, pe un ecran imens, se derula finala Campionatului Mondial, fără Brazilia. Copilul nu se uita, se antrena, pentru că avea meci a doua zi, nu-l interesa Franța ori Croația. Echipa din cartierul lui, în care juca, era mult mai importantă.

E momentul să ne refacem optimismul

Dar, ne-am cam îndepărtat de echipa noastră. Așadar, suntem într-o perioadă de liniște. Aparentă, pentru că numai liniștit nu este acum Toni Petrea, la fel și elevii săi. Dacă v-am pus puțin pe gânduri, e momentul să ne refacem optimismul.  Și, vă spun un adevăr: niciuna dintre cele trei adversare, pe care urmează să le întâlnim, nu este în cea mai bună formă. Numărul de puncte și locul din clasament (să zicem, cu excepția CFR-ului) arată, clar, că nu sunt de neînvins. Iar Chindia are altă pălărie... Bună pentru intemperii. Și-apoi, nu toate prognozele se adeveresc. Poate că n-o să vină furtuna, curenții care măcinau campionatul s-au cam potolit, abia mai adie ca un vânticel. Să rămânem, așadar, optimiști. Curajosul Toni Petrea e uns cu toate alifiile fotbalului românesc. 

 

 

Vasile NeaguComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Chindia joacă restanța cu Universitatea Craiova
O restanță cât Turnul Chindiei
Aninoasa, Crovu și Cojasca, lideri în Liga a 6-a
Viitorul Ocnița, pe loc de promovare în Seria Nord
Pucioasa, remiză cu Popești-Leordeni
E nevoie de liniște
Dubla lui Cernea a rezolvat meciul
Gloria Bucșani e campioană de toamnă
Chindia și CSȘ înregistrează rezultate decente
Competiții frumoase la juniori


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale