Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.01.2017 00:17

Ieri,


A A

De Ziua Culturii Naționale, pleiadă de evenimente la Pucioasa

De Ziua Culturii Naționale, pleiadă de evenimente la Pucioasa

CORVIN DUMITRICĂ


Ieri, la Pucioasa, au avut loc o serie de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale, desfășurate sub coordonarea Primăriei orașului, a Consiliului Local și a Centrului Cultural European din orașul stațiune. Manifestările au debutat cu dezvelirea bustului Elenei Donici Cantacuzino, la Școala nr. 4, care poartă numele acestei descendente a familiei Cantacuzino. Lucrarea a fost realizată de sculptorul Dimitriu Giulian și a fost donată orașului Pucioasa de ing. Marius Iacob. Cu acest prilej, primarul de la Pucioasa, Constantin Ana, a declarat:

„Este un eveniment important pentru comunitatea noastră. Elena Donici Cantacuzino a locuit în orașul Pucioasa și și-a pus amprenta asupra multor valori ale orașului. Întotdeauna am apreciat modul în care dascălii de aici au tratat elevii, felul în care s-au aplecat asupra Culturii Europene, dar și modul în care s-au dedicat elevilor pe care i-au avut”.

Prezent la manifestări, inspectorului școlar general prof. Sorin Ion a ținut să precizeze importanța istorică a educației și culturii pe teritoriul orașului Pucioasa:

„O să fac o trimitere la ceea ce înseamnă excelența în educație și mă adresez în primul rând elevilor. Dacă vrem să avem un viitor frumos trebuie, în primul rând, să ne cunoaștem istoria. În primul rând pentru noi este important să ne cunoaștem istoria locală. În această situație, acest nume înseamnă mult mai mult decât o inscripție de pe o pancartă de la intrarea în școală. Sunt lucruri care vă obligă, de fapt, sunt lucruri care vă fac să fiți ceea ce sunteți”.

Manifestările au continuat în foaierul primăriei Pucioasa cu un vernisaj extraordinar de artă plastică, intitulat „Simeze”, aici putând fi admirate lucrări realizate de elevii Liceului „Bălașa Doamna” din Târgoviște, iar la Centrul Cultural, iubitorii artei fotografice au fost invitați să își bucure sufletele cu imaginile expuse de Grupul de Fotografie 2011. Concertul „Dor de Eminescu”, susținut de Corul Preludiu, sub bagheta marelui om de cultură Voicu Enăchescu, a fost punctul final al acestei zile pline de evenimente menite să evidențieze și să ne reamintească de frumusețea și preaplinul culturii noastre naționale. La finalul zilei, organizatorii s-au declarat mulțumiți și încântați că au putut să ofere iubitorilor de frumos o zi plină de românism.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale