Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.03.2020 00:09

Poveste extraordinară


A A

De la excludere, la cel mai bun fotbalist al țării

De la excludere, la cel mai bun fotbalist al țării

❚ Narcis Coman era trimis în afara lotului formației CS Târgoviște, pentru ca un an mai târziu, în 1978, să ajungă cel mai bun fotbalist al țării, după ce a fost reprimit la pregătiri de Nicolae Proca la insistențele lui Petre Gavrilă ❚ ,,Când am ajuns la Târgoviște, Coman era suspendat un an de zile de Proca. La insistențele mele, pentru că aveam doi portari mai necunoscuți, am reușit să îl conving pe principal și pe secretarul primăriei, Rădulescu, care era și președintele clubului” ❚ „Am făcut antrenamente cu el, era al treilea portar, a vrut să discutăm și să facem antrenamente separat, pentru că nu accepta această situație”, a spus Gavrilă. ❚ „În 1978 a fost cel mai bun fotbalist al anului, a ajuns și la echipa națională, a fost extraordinar, un om de calitate. Câștigam cu 1-0, dădeam gol, adversarii scăpau cu portarul, dar Coman scotea de fiecare dată”

 

COSMIN SAVA

 


 

Un subiect de interes în sportul dâmbovițean este excluderea lui Cristi Cherchez din lotul Chindiei Târgoviște, decizia fiind luată de Viorel Moldovan, probabil în urma unui conflict între cele două părți. Nu este prima dată în istoria fotbalului târgoviștean când un jucător foarte important este lăsat în afara lotului. În 1977, Narcis Coman era exclus din lotul formației CS Târgoviște, pentru ca mai apoi, în 1978, să ajungă cel mai bun fotbalist al țării, după ce a fost reprimit în lotul pregătit de Nicolae Proca, la insistențele lui Petre Gavrilă (79 de ani).

,,Trei luni de zile nu s-a atins de băutură”

Gavrilă a vorbit despre experiența de la Târgoviște, acolo unde a activat între 1977 și 1979, fiind omul care a făcut posibilă revenirea lui Coman în poarta CS-ului. Acesta a transmis că Proca era un antrenor foarte dificil, dar de o calitate foarte mare.„Am fost în 1977-1979 la Târgoviște, am promovat împreună cu Proca, el a fost principal, dar vreo cinci luni a fost bolnav. Când am ajuns la Târgoviște, Coman era suspendat un an de zile de Proca. În anul 1977, la insistențele mele, pentru că aveam doi portari mai necunoscuți, am reușit să îl conving pe Proca și pe secretarul primăriei, Rădulescu, care era și președintele clubului. Am făcut antrenamente cu el, care era al treilea portar. A vrut să discutăm și să facem antrenamente separat, pentru că nu accepta această situație. Făceam antrenamente cu el la altă ora decât cele cu echipa. Trei luni de zile nu s-a atins de băutură, apoi a fost titular”.

,,Făceam antrenamente cu el chiar și înainte de meciuri”

,,Îmi amintesc un meci de pregătire la Giurgiu, a apărat Stan prima repriză, foarte rău, și Proca a zis să-l bag pe Coman. El era un antrenor extraordinar, dar foarte sever, secunzii nu stăteau lângă el nici măcar o lună. A intrat repriza a doua Coman, a apărat extraordinar și a rămas titular. Făceam antrenamente cu el dimineața, chiar și duminica înainte de meciuri. În 1978 a fost cel mai bun fotbalist al anului, a ajuns și la echipa națională, a fost extraordinar, un om de calitate. Câștigam cu 1-0, dădeam gol, adversarii scăpau cu portarul, dar Coman scotea de fiecare dată”, a transmis fostul antrenor de la Târgoviște, retras acum la Bușteni, unde ani buni a condus o școală de fotbal, Euro- Africa.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dani Popa s-a izolat la Pietroșița
Lupta pentru promovare e echilibrată la Promoție
Salariații MTS vor salarii întregi
Fără vești de la volei
Ancuța Stoenescu, despre amânarea Jocurilor Olimpice
Multe echipe în lupta pentru evitarea retrogradării
Cine ar promova acum în Liga a IV-a?
Chindia va pierde mulți jucători
"Noua Chindie - Chindia Târgoviște"
Cum gestionează cluburile criza provocată de coronavirus


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale