Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.12.2016 00:19

Editorial


A A

De la Bruxelles citire…

De la Bruxelles citire…

GEORGE COANDĂ


… în ceea ce-l privește pe Klaus Werner Iohannis, care, de la o poștă se vede, este un executant fidel al Berlinului merkelian pe mâna popularilor europeni. Ceea ce însă mă surprinde este nervozitatea președintelui manifestată în ultima vreme. Se vede treaba că ceva îl neliniștește. Deocamdată, ieșit din proverbiala-i muțenie, aruncă săgețile ranchiunei spre unii lideri ai PSD – la urma urmelor n-ar fi nimic nefiresc, este vorba despre lupta politică -, dar și spre Crin Antonescu. Ceea ce aduce a lipsă de recunoștință. Pe nemți îi știam… nemțește civilizați. Herr Klaus, însă, parcă ar fi din alt neam. Păi, normal că românii sunt pe deplin nedumeriți și-și zic, pe bună dreptate, cum vine următoarea chestie: Crin l-a tras de mânecă pe Klaus ducându-l în prima linie a PNL. Și pac, la capac cu Crin, pe care l-a lăsat, șmecherește, fără funcția de șef al partidului. Crin, însă tace și… se retrage din politică. Și ascunde ceva, tăinuiește, fie că este amenințat că i se va lua capul, fie că are cu cineva o înțelegere ocultă, fie că i s-a luat – dar asta este puțin probabil -, dar, cum la români un secret nu ține o eternitate, într-o zi vom afla care a fost pricina. Până una – alta, Klaus se face că nu-l mai cunoaște. O, pentru herr președinte recunoștința este o rara avis! Nu le are cu așa ceva. Cert e că, deci nu mă îndoiesc, popularii europeni, majoritari în Parlamentul de la Strasbourg – de bună seamă că prețul a fost aducerea doamnei soție Antonescu în funcția de vicepreședinte al acestui Parlament – și Berlinul, cu deosebire, aveau nevoie de un pion insidios la București, așa că au forțat mâna lui Crin, care și-a tras singur preșul de sub picioare, devenind – fapt pe care cu siguranță românii nu și l-au dorit – un outsider. Regretabil, nu? Orice pasăre pe limba ei piere. Este trist, foarte trist că herr președinte este nerecunoscător. Că, zic și eu așa, dacă ar fi știut să-l țină aproape pe Crin s-ar fi putut ca partidul Domniei Sale să-și țină săgeata nefrântă, cum arată acum pe sondaje. Sper, totuși, ca într-o bună zi Crin să se reîntoarcă și să aflăm tot adevărul. Cum spusei, la români un secret nu dăinuie o veșnicie. Și când se află, multe obraze crapă de rușine.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale