Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.11.2015 00:19

Editorial


A A

De cine râde Klaus Werner Iohannis?

De cine râde Klaus Werner Iohannis?

ALINA MAVRODIN VASILIU


Dumneavoastră ce ați înțeles din toată mascarada pornită pentru alungarea de la putere a unui guvern legitimat de votul a peste 5 milioane de români? Eu vă mărturisesc că nu mă așteptam la o așa mitocănie și mârlănie politică de proporții antinaționale. Mai cu seamă după tragedia care a îndoliat România.

Nu mai știu cum se numește tânărul care a zis la Antena 3 (dar bine a zis!) că par să se fi cățărat pe cadavrele zecilor de morți în incendiul din clubul Colectiv toți aceia care au profitat imediat de acest dezastru ca să-și satisfacă poftele de putere. Dintre toți, locatarul din Cotroceni îmi pare de departe a fi cel mai fericit de reușită. O și arată, de parcă este în transă. Cu gura lăbărțată între urechi, și-a afișat ostentativ în ultimele zile o stare de beatitudine, indecentă și chiar dubioasă în conjunctura dramatică prin care trece poporul român. Ai zice că, după tragedia care a îndoliat România, a dat brusc fericirea peste tristul Klaus Werner Iohannis, deși odată cu acele „proteste spontane” au fost îngropate și voturile a peste 5 milioane de români.

De multă vreme nu s-a mai băut șampanie la Cotroceni, asta a remarcat multă lume, și este posibil ca licoarea să i se fi urcat rău de tot la cap, odată cu puterea, celui care de un an de zile nu știe să spună decât „Vreau guvernul meu”, ca un copil răsfățat care vrea o jucărie foarte scumpă. I-or fi lipsit jucărelele în copilărie și uite acum, după ce i s-a triplat leafa, primește cadou încă un palat, ca și cum nu îi era de-ajuns cel de la Cotroceni. Cum să nu țopăie de fericire de la un minister la altul, instalându-și „tehnocrații” cu fanfarele în stradă în toiul nopții, de-ai fi zis că țara este într-o mare petrecere, fiindcă și-a primit Klaus Werner jucăria mult visată. Chiar mă întrebam dacă fostul primar al Sibiului știe să zâmbească. Văzându-l, însă, de câteva zile cu gura până la urechi mi s-a părut absolut oribil zâmbetul său. Odios! Sfidător! Insultător! O batjocură la adresa poporului român! Adică și a mea, care m-am dus mereu la vot, crezând că acesta contează într-un stat democratic

. În plus, discursurile președintelui României din ziua în care i-a fost învestit guvernul au fost ceva… de noaptea minții. N-am auzit de când sunt ceva mai lipsit de logică elementară și de bun simț politic din partea unui ales al neamului prin vot democratic. Și ce vot! Zicea președintele României că Guvernul Cioloș este perfect legitim pentru că a obținut votul majoritar al parlamentarilor, adică taman al reprezentanților „clasei politice corupte”, care au declanșat criza de încredere în popor și criza de nervi la Cotroceni. Ca să nu mai spun cât de penibil poți să fii ca „președinte al tuturor românilor” atunci când lauzi niște… „tehnocrați” navetiști între București și Bruxelles, necunoscuți majorității românilor, și le ridici statui pentru „curaj” fiindcă au renunțat la salariile lor de mii de euro pe lună ca să câștige pe sfert în Guvernul Cioloș. Da’ tâmpiți ne mai credeți pe toți, domnule Klaus Werner! Unde sunt moralitatea, integritatea și bunul simț în toată povestea asta de adormit tinerii frumoși și liberi cu texte despre „resetarea clasei politice”?

Cât despre lecțiile de profesionalism pe care urmează să le primim de la „guvernul de tehnocrați”, mi-e și teamă să mă gândesc la ele după ce am văzut la televizor câteva fragmente din audierile celor nominalizați pentru diferite portofolii ministeriale. Niște catastrofe cu care niciun partid politic nu ar avea curajul să iasă la rampa electorală. Din păcate, Antena 3 nu a putut să transmită în direct toate audierile, unele desfășurându-se simultan în comisiile de specialitate, dar numai faptul că „tehnocratul și independentul” Dacian Julien Cioloș și-a permis să nominalizeze un playboy pentru funcția de ministru al Sănătății și o macovistă nespecialistă pentru cea de minitru al Justiției spune multe despre intențiile păpușarilor acestui guvern și despre „profesionalismul” marionetelor care or să joace după cum sunt trase de ațe. Ce spectacol dezamăgitor! Și ce regie mizerabilă a făcut posibilă punerea lui în scenă, în aplauzele și cu votul majoritar al unei clase politice paralizate de afacerile transpartinice ale câtorva dintre liderii ei. De aceștia sau de noi toți râde cu nedisimulată satisfacție președintele Klaus Iohannis?

Țin să spun pe final că dintre toți liderii politici, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a ținut de la Tribuna Parlamentului un discurs istoric absolut remarcabil în fața „guvernului de tehnocrați” care aștepta cu sufletul la gură votul de învestitură, culmea, de la reprezentanții clasei politice pe care o contestă. „Tehnocrația ucide democrația”, a rezumat președintele Senatului, care a demascat public existența unui „plan elaborat în urmă cu un an care și-a propus să înlăture cu orice preț un guvern ales democratic”. Cu orice preț? Adică și cu prețul vieții? De-aia zic că-mi pare sinistru și chiar diabolic râsul plin de satisfacție al „președintelui tuturor românilor” care și-a înscăunat propriul guvern de îndată după tragedia care a îndoliat România.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de RODICA ANDREI la 20.11.2015 19:28

Bine facuta "radiografia ultimelor zile de foc, tristete si cenusa!" Uneori am impresia ca m-am intors cu aprox. 28 de ani in urma, pare un deja-vue si nu-mi vine a crede ca traiesc aceste momente. Cineva, candva spunea ca politica este "c...a batrana" si nu inteleg de ce, caci ar fi trebuit gasit un cuvant care sa fie de gen masculin, caci li se potrivea mult mai bine.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale