Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.04.2015 00:10

Nimeni nu mai riscă după avertismentul lansat de ziarul nostru


A A

Datoriile Chindiei la bugetul de stat vor fi plătite de autorități

Datoriile Chindiei la bugetul de stat vor fi plătite de autorități
Clubul Chindia trebuie să scape urgent de obligațiile neonorate către bugetul de stat, pentru a mai putea primi finanțare din bani publici

❚ „Jurnal de Dâmbovița” a avertizat asupra pericolului finanțării cluburilor sportive din bani publici, câtă vreme există obligații neonorate către bugetul de stat ❚ La nivel local, cele mai mari probleme le are clubul de fotbal Chindia Târgoviște, cu datorii la bugetul de stat de aproximativ 800.000 lei (8 miliarde lei vechi), la care se mai adaugă penalități de circa 400.000 lei ❚ „La rectificarea din luna iunie o să căutăm să asigurăm sumele necesare plății datoriilor istorice pe care le mai avem, întrucât, cu ceea ce am alocat, nu reușim să ținem pasul cu dobânzile și penalitățile calculate de Direcția Generală a Finanțelor Publice”, a transmis ieri președintele CJD, Adrian Țuțuianu ❚ Cristian Stan, primarul interimar al municipiului Târgoviște, a abordat problema: fără a mai ascunde fondul acesteia. „Dacă vom avea resurse, vom face și noi acest lucru la o rectificare de buget. E și periculos ca un club care are restanțe bugetare să mai fie finanțat din bani publici”

COSTIN MIHAI

 


 

„Jurnal de Dâmbovița” a avertizat asupra pericolului finanțării cluburilor sportive din bani publici, câtă vreme există obligații neonorate către bugetul de stat. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat o anchetă pe acest subiect la clubul de fotbal ASA Tg. Mureș, fiind audiați primarul urbei, directorul economic și alți funcționari ai instituției, până și consilierii locali fiind chemați să ofere explicații. La nivel local, cele mai mari probleme le are clubul de fotbal Chindia Târgoviște, cu datorii la bugetul de stat de aproximativ 800.000 lei (8 miliarde lei vechi), la care se mai adaugă penalități de circa 400.000 lei.

Țuțuianu: „Niciun leu în plus față de cei 800.000 lei”

Semnalul tras de ziarul nostru a fost recepționat imediat de șefii instituțiilor ce finanțează clubul Chindia, care au pus la cale următorul plan.

„O să fac un singur lucru, și eu, și primarul municipiului Târgoviște. La rectificarea din luna iunie o să căutăm să asigurăm sumele necesare plății datoriilor istorice pe care le mai avem, pentru că am constatat că, cu ceea ce am alocat, nu reușim să ținem pasul cu dobânzile și penalitățile calculate de Direcția Generală a Finanțelor Publice. Și ca să închidem subiectul ăsta și să nu mai plătim dobânzi și penalități, vom aloca suma necesară pentru plata tuturor datoriilor, iar alocarea anuală rămâne cea pe care o avem și astăzi. Niciun leu în plus față de cei 800.000 lei, câtă vreme voi fi eu președintele Consiliului Județean”, a transmis ieri Adrian Țuțuianu.

Stan: „Datoriile sunt cam mari”

Cristian Stan, primarul interimar al municipiului Târgoviște, a abordat problema cu mai multă sinceritate, fără a mai ascunde fondul acesteia.

„Dacă vom avea resurse, vom face și noi acest lucru la o rectificare de buget. Luăm în calcul și noi o asemenea posibilitate, pentru că nu există alta. Datoriile sunt cam mari, însă pe bugetul pe care îl au în momentul de față nu reușesc să-și pună nimic de o parte. E și periculos ca un club care are restanțe bugetare să mai fie finanțat din bani publici. Depinde foarte mult și de ei ce vor face în continuare, dacă nu vor mai acumula arierate”

De ce alocă Țuțuianu bani Chindiei, prin CJD!

Întrebat dacă alocarea către clubul Chindia va fi suplimentată în cazul unei promovări în Liga a II-a, Adrian Țuțuianu a trecut la un discurs tranșant.

„Rămâne finanțarea asta. Singura rațiune pentru care eu țin de acest club, este faptul că avem o sută și ceva de copii la juniori, deci răspundem unui interes mai larg. Și a doua motivație este că există un public care vrea fotbal. Sunt cetățeni ai județului Dâmbovița și printre alte atribuții, Consiliul Județean are obligația de a crea condiții corespunzătoare de petrecere a timpului liber, cu participare la manifestații culturale și sportive. Dar nu-i treaba administrației publice să țină echipă de fotbal, ca principiu”.

Altfel, Țuțuianu nu a avut nimic de comentat pe seama noilor schimbări operate săptămâna trecută de asociați în Consiliul Director al grupării de lângă Turn.

„A fost o regulă, pe care o respect. Fiecare și-a desemnat reprezentantul pe care l-a considerat cel mai potrivit, iar atunci dacă va fi nevoie să intervenim, vom interveni cei care suntem cu banii”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale