Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.07.2021 00:15

Semnal de alarmă venit din partea Consiliului Fiscal!


A A

Datoria publică se apropie de 50% din PIB

Datoria publică se apropie de 50% din PIB

❚ Dacă datoria pu blică trece de 55% din PIB atunci Guvernul ar putea să înghețe inclusiv cheltuielile cu asistența socială! ❚ Datoria externă a României era în decembrie 2020 de 126 miliarde de euro, iar în luna mai 2021, din datele BNR, aceasta a ajuns la 127 miliarde de euro.


VIOLETA STANCIU


Semnal de alarmă tras de Consiliul Fiscal, organism guvernamental din România, creat în 2010, care are rolul de a consilia autoritățile în vederea asigurării unui buget sănătos, capabil să atragă toate veniturile necesare și să se achite de toate cheltuilele obligatorii. În ultima analiză a Consiliului Fiscal, reprezentanții acestui organism economic atrag atenția asupra faptului că statul are costuri de finanțare din ce în ce mai mari... De asemenea, datoria externă a României era în decembrie 2020 de 126 milarde de euro, iar în luna mai 2021, din datele BNR, aceasta a ajuns la 127 miliarde de euro. Și datoria publică începe să crească, în martie 2020, la începutul pandemiei, datoria publică era de 35% din Produsul Intern Brut, iar astăzi se apropie de 50% din PIB, fiind undeva la 47, 8%. Cei de la Consiliul Fiscal vin cu o serie de avertismente și spun că în perioada următoare prețurile vor continua să crească și că va exista o presiune pe cursul valutar. Cel mai probabil moneda europeană va continua să crească, iar moneda națională, leul românesc , se va devaloriza în continuare. Ne mai spun cei de la Consiliul Fiscal că la datoria publică de peste 45% din PIB Ministerul de Finanțe trebuie să facă un memorandum și să justifice de ce a crescut această datorie, iar dacă depășim 50% din PIB, Guvernul ar trebui să înghețe toate salariile din domeniul public și să ia chiar măsuri suplimentare în sensul că pot să apară chiar și tăieri de salarii. Dacă datoria publică trece de 55% din PIB atunci Guvernul ar putea să înghețe inclusiv cheltuielile cu asistența socială. Consiliul Fiscal sprijină activitatea Guvernului și a Parlamentului în cadrul procesului de elaborare și derulare a politicilor fiscal – bugetare, pentru a asigura calitatea prognozelor macroeconomice care stau la baza proiecțiilor bugetare și a politicilor fiscal – bugetare pe termen mediu și lung.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

438 de locuri de muncă disponibile
Exporturile și importurile au crescut cu 56,5% și respectiv cu 63,9%
CONSTRUIRE COMPLEX TURISTIC (SALON DE EVENIMENTE)
Proiecte importante pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
„Pariuri oarbe”
Proiect pentru dezvoltarea transportului public în comun și în zona peri-urbană
Ziua Internațională împotriva exploatării sexuale și traficului femeilor și copiilor
Ministerul Apărării, mulțumit de Uzina Mija și Automecanica Moreni
422 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmbovița
Zeci de amenzi aplicate de Poliția Locală
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un festival liberal deloc banal… (I)

... dar în nici un caz al bunului simț, cum l-a văzut exaltatul jurnalist europarlamentar Rareș Bogdan.  A fost să fie un spectacol pus în scenă de casa de producție Iohannis-Câțu cu succes dinainte anunțat din deal de la Cotroceni și cu scoaterea din decor a lui Ludovic Orban - până duminică, 25 septembrie a.c., președintele marelui Partid Național Liberal.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale