Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.11.2017 00:20

Sindicaliștii din învățământul dâmbovițean se pregătesc să ceară ajutorul autorităților


A A

Dascălii, cu buzunarele doldora de… promisiuni

Dascălii, cu buzunarele doldora de… promisiuni

* Majorarea de salariu de 25%, promisă profesorilor, va fi în realitate de 4%, dacă se aprobă trecerea contribuțiilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului  * Decontarea navetei este în continuare o problem, inclusiv din cauza operatorilor de transport care refuză eliberarea de adeverințe doveditoare * Nici pe Legea 153, a salarizării unitare, profesorii nu au primit nimic, deși era vorba despre vouchere, de creșterea salariilor cu 20% de la 1 iulie, de norme de hrană etc.  * În plus, dascălii din Dâmbovița mai au de luat pe hotărârile judecătorești două tranșe de salarii: 2017 și 2018

VIRGIL VOINESCU

 


 

Sindicaliștii din învățământul dămbovițean vor să ducă în fața Comisiei de Dialog Social a județului unele aspecte prioritare pentru a fi sprijiniți în rezolvarea unor probleme urgente. Sindicatul, potrivit liderului prof. Emil Poamă, are la acest moment în pregătire o listă de priorități. „Intenția noastă este să ducem în Comisia de Dialog Social, în fața prefectului județului, un material referitor la întreaga problematică din domeniul învățământului dâmbovițean, cu solicitarea de a fi sprijiniți pentru rezolvare de către autoritățile județene”. Prof. Emil Poamă a spus că în mare măsură solicitările sindicaliștilor privesc aceleași aspecte care, de altfel, i-au scos și în stradă pe profesori în data de 2 octombrie în fața Instituției Prefectului Dâmbovița.

„Firmele de transport refuză să elibereze o adeverință privind costul abonamentului de transport auto”

„Am prezentat și atunci o listă de probleme care ar trebui rezolvate urgent și cu care se confruntă învățământul acum. Este vorba despre Legea 153 a salarizării unitare, de punerea în aplicare a unor prevederi din alte legi care nu sunt respectate, apoi problema mai veche a decontării navetei cadrelor didactice. Aici problema o reprezintă faptul că firmele de transport refuză să elibereze o adeverință privind costul abonamentului de transport auto. Or, fără acest document, cadrul didactic nu poate deconta costul călătoriei”, ne-a explicat prof. Emil Poamă. Acesta a spus că, pe lângă problema decontării navetei, o problemă mai ridică și majorarea de salariu de 25% care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

„Aici, din calculele noastre, rezultă că se va resimți doar în proporție de 4%, aceasta pentru că restul banilor vor fi destinați pentru trecerea contribuției din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Este o mare problemă pentru cadrele didactice. La fel și majorarea de 50% promisă pentru anul viitor nu va fi, de fapt, 50%. Aceasta deși este prevăzută în programul de guvernare, respectiv 25% la 1 ianuarie 2018 și 25% sau 24% de la 1 martie anul viitor. Sunt probleme pe care noi, sindicatele, vrem să le aducem în discuția Comisiei de Dialog Social”, a spus liderul de sindicat.

„Guvernanții lucrează la fel de fel de formule pentru a obține bani”

Nici pe Legea 153, a salarizării unitare, profesorii nu au primit nimic. „Era vorba despre vouchere, de creșterea salariilor cu 20% de la 1 iulie, de norme de hrană. Nu s-a văzut nimic. Guvernanții lucrează la fel de fel de formule pentru a obține bani. Avem temeri că s-ar putea să nu existe bani nici pentru plata salariilor la sfârșitul anului”, a susținut liderul de sindicat, care consideră că un răspuns mai concludent va veni la rectificarea bugetară din această lună. „Atunci vor trebui alocați și bani pentru salarii și plata tranșei a patra din hotărârile judecătorești pentru care nu s-a mai primit nimic. Rectificarea bugetară va arăta o realitate”, a afirmat prof. Emil Poamă. Dâmbovița mai are de luat pe hotărârile judecătorești două tranșe de salarii: 2017 și 2018. ”La nivel de țară sunt situații diferite. Unii au terminat de luat, alții au mai mult de două tranșe”, a mai subliniat liderul SLÎ Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale