Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.05.2022 00:19

Ieri, o delegație formată din 10 persoane, condusă de președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu, a participat la protestul de la București!


A A

Dascălii și-au strigat nemulțumirile în stradă

Dascălii și-au strigat nemulțumirile în stradă

*„Protestul a fost declanșat cumva rapid ca urmare a intenției de a nu ne acorda restanțele salariale”

 

Peste 500 de sindicaliști din educație (profesori, învățători, educatori, personal nedidactic) au protestat ieri în Piața Victoriei, în fața guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de neaplicarea legii salarizării, dar și față de subfinanțarea sistemului de învățământ. Oamenii s-au plâns că le este din ce în ce mai greu să trăiască în condițiile în care toate prețurile au crescut, iar inflația pare de nestăpânit. Din județul Dâmbovița, 10 persoane (6 profesori și 4 personal nedidactic) au participat la protestul de la București, delegația fiind condusă de președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu. Dascălii susțin că au salarii decente cei care se apropie de pensionare, dar cei care sunt la începutul carierei câștigă  puțin peste 2000 de lei, sumă din care nu se poate trăi în ziua de azi.  

„Protestul a fost declanșat ieri, a fost cumva rapid declanșat ca urmare a intenției de a nu ne acorda restanțele salariale... Protestul a avut două componente, una dintre ele îi privea pe cei de la nedidactic și anume neacordarea sporului pentru condiții de muncă. S-au angajat guvernanții să facă un regulament pentru condiții de muncă și nici măcar nu a fost luat în discuție, fiind singurii bugetari care nu beneficiază de sporuri de condiții de muncă, mă refer la personalul nedidactic.  Didacticul trebuia să mai primească încă 12% pe Legea 153 care trebuia să intre în vigoare la noi încă din 2020. Dacă vom avea un răspuns nedorit de la autoritățile centrale e posibil ca formele de protest să se radicalizeze. Vom discuta și cu membrii noștri de sindicat... Mă gândesc la forme de protest locale pentru că impactul este cam același, la pichetara Prefecturii. Așteptăm să vedem răspunsul după ce s-a întâmplat astăzi”, ne-a declarat ieri președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale