Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.04.2016 00:16

Ieri, la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviște


A A

Daruri pentru 30 de copii

Daruri pentru 30 de copii
Momentul filantropic a debutat cu un cuvânt de învățătură adresat copiilor de ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, urmat de împărțirea darurilor, fiecare copil primind articole de îmbr

❚ Acțiunea filantropică, tradițională în apropierea marii sărbători a Învierii Mântuitorului, a fost organizată în beneficiul copiilor din Centrul Diaconal „Casa Creștină” al Arhiepiscopiei Târgoviștei și al celor din Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colț”

VIRGIL VOINESCU


Ieri, la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviște a avut loc festivitatea social-filantropică tradițională de Paști, dedicată copiilor defavorizați. Acțiunea umanitară a fost organizată de Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște la inițiativa, cu binecuvântarea și cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon și a fost dedicată copiilor din Centrul Diaconal „Casa Creștină” al Arhiepiscopiei Târgoviștei și celor din Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colț” Târgoviște. Alături de conducerea Centrului Social Creștin, au fost prezenți ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița - Cristiana Bucur, înalți ierarhi ai Bisericii și consilieri în cadrul Arhiepiscopiei.

Acțiunea de mare emoție și spiritualitate creștină, tradițională în apropierea marii sărbători a Învierii Domnului Iisus Hristos, a fost organizat în beneficiul a 30 de copii cu vârste între 11 și 17 ani. Momentul filantropic a debutat cu un cuvânt de învățătură adresat copiilor de Înaltpreasfinția Sa, urmat de împărțirea darurilor, fiecare copil primind articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și dulciuri. În cuvântul său, ÎPS Nifon a subliniat colaborarea bună pe domeniul social cu Consiliul Județean Dâmbovița și cu Direcția de Asistență Socială, a vorbit despre semnificația Sărbătorii de Paști, a luării luminii și a îndemnat la viață morală, comportament frumos, cu dragoste și înțelegere față de ceilalți.

„În Săptămâna Patimilor, Mântuitorul Hristos a rostit anumite cuvinte care au rămas în toată lumea de 2000 de ani. Ele constituie învățătura Sa minunată și neîntrecută de altă filozofie sau ideologie din lumea aceasta. În momentul când s-a confruntat cu răutatea lumii, El, pentru că era și Dumnezeu adevărat și om adevărat, atunci numai cu partea sa de om a suferit în Săptămâna Patimilor. Dar nu putea să fie Mântuitor adevărat, dacă rămânea numai răstignit pe cruce. Și atunci s-a produs o minune extraordinară care a fost Învierea Lui Hristos. Este o minune. De obicei minunile nu prea se explică cu logică omenească obișnuită, pentru că mintea omului este limitată. Minunea este un lucru dumnezeiesc, dar este un lucru real. Iată de ce Învierea este o mare sărbătoare și credința în Învierea Mântuitorului Hristos a fost așa de puternică de-a lungul veacurilor, încât a mișcat mulțimile, milioanele și sutele de milioane de oameni în fiecare epocă până astăzi”, a transmis ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei care, la rându-i, a primit cadou, din partea unui copil, un tablou înfățișând un peisaj și o felicitare, obiecte confecționate la orele de pictură din cadrul Centrului Social Creștin Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?

DAN LUCA


Punctul zero al politicilor europene este dificil de identificat, fie că este în cabinetele celor mai influente state membre, Germania și Franța, fie că este o idee care pornește de la societatea civilă – și nu este scopul analizei – mai ales că traseul de la o idee la document legislativ publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene trec mulți ani și... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale