Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.11.2015 00:25

Până la sfârșitul anului,


A A

Dâmbovița va deconta 700 miliarde lei vechi lei pe OG 28

Dâmbovița va deconta 700 miliarde lei vechi lei pe OG 28
Dâmbovița are 103 obiective de investiții în lucru, însemnând drumuri, apă, canal, sedii de primării, grădinițe, școli, dispensare etc.

❚ Este cea mai mare sumă primită de județ în ultimii 25 de ani și, dacă până în urmă cu puțin timp, primarii „adormiseră” în front, odată cu alarma conducerii CJD, s-au pus pe treabă, iar decontările pe OG 28 au săltat de la 30 de milioane lei la aproape 63 milioane ❚ Tot conducerea CJD a anunțat și că județul mai are la dispoziție alocări bugetare de aproximativ 62 milioane de euro, pentru a finaliza proiecte până în anul 2018, cu speranța însă ca schimbările politice să nu încurce aceste „socoteli”

ANA MARIA POPESCU

 


 

„Muștruluiala” aplicată în repetate rânduri primarilor de președintele forului administrativ județean a dat în sfârșit roade! Șeful Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a anunțat zilele trecute că, dacă acum o lună și jumătate situația decontărilor pe Ordonanța 28/2013 era la un nivel catastrofal, edilii nemobilizându-se deloc să cheltuiască banii veniți pe filieră guvernamentală cu mari sacrificii și intervenții, acum situația s-a schimbat radical, ceea ce înseamnă că edilii aveau nevoie doar de un impuls ca să reacționeze și să se pună serios pe treabă.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, până la momentul actual nivelul decontărilor pe Ordonanța 28 a ajuns la peste 627 miliarde lei vechi, aceasta fiind de altfel și cea mai mare decontare a județului Dâmbovița din ultimii 25 de ani. Banii veniți din resurse guvernamentale s-au cheltuit și continuă să se cheltuiască pe proiecte care vizează drumuri, apă, canal, instituții de învățământ, sedii de primării și unități sanitare. Președintele CJD dă asigurări că până la sfârșitul anului nivelul decontărilor pe Ordonanța 28 vor ajunge la suma rotundă de 700 miliarde lei vechi.

„Legat de Ordonanța 28 pe 2013, dacă în urmă cu o lună și jumătate aveam decontate circa 30 milioane lei, astăzi vă anunț că am decontat 62.755.931,74 lei, deci peste 627 miliarde lei vechi. Pentru comparație, în anul 2011 județul Dâmbovița a avut 11 milioane lei, în 2012 a avut 13 milioane lei, în 2013 a avut 14 milioane lei, în 2014 a avut 60 milioane lei, iar anul acesta iată că am ajuns la aproape 63 de milioane și vă asigur că mai decontăm până la 70 milioane lei. Practic, este cea mai mare alocare guvernamentală de resurse pentru județ în ultimii 25 de ani. Pe ce se duc banii?! Avem 103 obiective de investiții în lucru, însemnând drumuri, apă, canal, sedii de primării, grădinițe, școli, dispensare. Anul acesta vom mai finaliza modernizarea la Grădinița Nr. 2 din Bezdead, Grădinița din Dâmbovicioara, vom finaliza podețe și canalizare pârâu Căcioasa la Bucșani, construirea grădiniței de la Căpșuna - Cobia, modernizarea drumurilor locale la Cobia și vom finaliza și decontările pentru Primăria de la Comișani, dar și lucrările pe drumurile locale de la Cornești și o parte din lucrările pe drumurile comunale din Ciocănești. Vestea bună ar fi că s-au început lucrările și la primăriile din Buciumeni și Bărbulețu, nu avem încă niciun fel de lucrare executată la Liceul Tehnologic Udrea Băleanu din Băleni, din cauza modului în care administrația locală înțelege Legea achizițiilor publice”, a explicat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Șeful CJD a mai anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că județul Dâmbovița are la dispoziție alocări bugetare de aproximativ 62 milioane de euro pentru a finaliza proiecte antamate deja până în anul 2018. Adrian Țuțuianu speră doar ca schimbările politice să nu dea lucrurile peste cap și să creeze probleme în derularea proiectelor de dezvoltare.

„Tot o veste bună - prin Ordinul 995 din 2 noiembrie 2015, județul Dâmbovița are alocări bugetare stabilite, bătute-n cuie, contracte semnate până în 2018, pentru 288.410.235 lei, adică aproximativ 62 milioane de euro ca să continuăm lucrările. Sigur că sperăm ca lucrurile să meargă normal și schimbările politice dorite de băieții frumoși, deștepți și liberi ai străzii să nu genereze probleme în derularea acestor proiecte, după cum sper să nu genereze probleme și în derularea proiectelor de interes pe drumurile naționale”, a mai transmis președintele CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale