Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.09.2017 00:19

Editorial


A A

Dâmbovița: țintă Diplomatică

Dâmbovița: țintă Diplomatică

GEORGE COANDĂ


În ultima vreme așa ceva a fost să fie județul Dâmbovița, o țintă diplomatică. Aproape că s-au călcat pe bătături excelențele lor ambasadorii extraordinari și plenipotențiari ai unor mari și tari țări de pe această planetă. Să-i numim în ordinea poposirii lor pe aici: Valerii Kuzmin (Federația Rusă), Hans Klemm (Statele Unite ale Americii), Xu Feihong (Republica Populară Chineză). Că or fi vrut ei să dea o fugă până-n Dâmbovița, că s-au autoinvitat, sau au fost invitați ce mai contează? Excelențele lor fură prezente pe acest meleag voievodal de țară și oficialitățile județene și târgoviștene le-au oferit pâinea și sarea faimoasei ospitalități românești, apoi le-au plimbat ca pe sfintele moaște în speranța că județul alege-se-va cu ceva. Bineînțeles că ambasadorii cu pricina au rostit spiciuri pline de bun simț și tâlc diplomatic, s-au simțit foarte bine, fiind ospătați pe măsură, apoi, dosvidaniya, good-bye, îmi pare rău că în chineză nu știu cum se spune, și pe-aici le fu drumul. ªi județul cu ce s-a ales? Cu promisiuni diplomatice, ca de obicei în ultimii 20 de ani. Că rusul o fi militat el pentru niscaiva afaceri pe acest meleag, numai că, dacă cineva l-ar fi întrebat de ce conaționalii săi, care au pus mâna, era să zic laba, pe Combinatul de Oțeluri Speciale și pe Întreprinderea de Utilaj Petrolier din Târgoviște le-au distrus, sunt tare curios ce-ar fi avut de răspuns, dar nu l-a întrebat nimeni, sunt sigur de asta, așa cum nici americanul, interesat, firește, tot de niște business-uri profitabile în interesul marilor „asasini economici” din sublima democrație yankee, nu a fost luat la întrebări de ce investitorii de la Wisconsin Turner System au ras de pe fața pământului celebra Întreprindere de Strunguri Automate/SARO. Of course, s-ar fi dat după Statuia Libertății, dar măcar să fi fost întrebați… De chinez ce-ar fi de zis? Că orice afacere profitabilă pentru Dâmbovița ar fi oferit, și, de bună seamă că a oferit, am eu, așa, o senzație ciudată, se vor opune unii, români patrioți de paradă (cu vehemență, nu? Fără comuni ști!), ca și cum China ar fi Burkina Faso. Oricum, după călcatul acesta diplomatic pe bătături dâmbovițene, îmi dați voie să mă întreb și eu, da’ ce gânduri le veniră excelențelor lor de le-a crescut brusc, și deodată, interesul pentru meleagul dâmbovițean? Păi, cred că interesu’ poartă fesu’… rusesc, american și chinezesc.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale