Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.06.2016 00:16

Prin "plecarea" contribuabililor mijlocii în administrarea Direcției Regionale a Finanțelor Publice Ploiești


A A

Dâmbovița, mai puțin atractivă pentru investitori

Dâmbovița, mai puțin atractivă pentru investitori
„Agenții economici sunt nemulțumiți și ne spun că de ce trebuie să se ducă la Ploiești pentru a obține un certificat fiscal, când puteau să-l ia de aici?”, punctează șeful AFP D-ța, Emilia

❚ La Administrația Finanțelor Publice Dâmbovița au rămas doar contribuabilii mici ❚ Există riscul ca investitorii străini să se gândească de două ori înainte de a băga bani într-un județ cu o putere economică redusă ❚ „Prin plecarea contribuabililor mijlocii, ne-au luat din capacitatea de încasare, undeva între 40-45 milioane de lei”, a precizat directorul Fiscului dâmbovițean, Emilian Rusu

VIOLETA STANCIU


Administrația Finanțelor Publice Dâmbovița resimte lipsa contribuabililor mijlocii, care, din acest an, au trecut în administrarea Direcției Regionale a Finanțelor Publice Ploiești! În condițiile în care marii contribuabili dâmbovițeni la bugetul statului, adică societățile de pe teritoriul județului nostru care virează cele mai mari sume la Fisc, se află de ceva timp în administrarea Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili de la nivelul Capitalei, fiscul dâmbovițean trebuie să se mulțumească doar cu micii contribuabili. Singurul care are de pierdut de pe urma acestor „mișcări de trupe” în plan fiscal este chiar județul Dâmbovița. Nu de alta, dar există riscul ca, privind cifrele, investitorii străini să se gândească de două ori înainte de a băga bani într-un județ cu o putere economică redusă.

„Este adevărat că se resimte lipsa contribuabililor mijlocii. Nu suntem neapărat supărați, dar în 2013 ajunsesem un județ care colecta 85-90 milioane de lei, iar în 2015, la sfârșitul anului, atinsesem o medie de 120 milioane de lei. Era un semn bun că județul Dâmbovița se descurcă, merge bine, iar acest lucru contează foarte mult pentru oamenii de afaceri, pentru Guvern, pentru celelalte organizații guvernamentale și nonguvernamentale. Când un județ merge bine, este un semnal bun că se poate investi... Acum, prin plecarea contribuabililor mijlocii, ne-au luat din capacitatea de încasare, undeva între 40-45 milioane de lei. Deci este vorba de 40% din totalul societăților comerciale și gândiți-vă că sunt firme bune care plăteau voluntar, pe care nu trebuia să le executăm silit. Aceștia veneau și plăteau voluntar la bugetul statului”, ne-a declarat directorul Administrației Finanțelor Publice Dâmbovița, ec. Emilian Rusu.

„Noi speram să nu se ajungă aici, dar din păcate s-a ajuns”

Măsura de „plecare” a contribuabililor mijlocii la nivel de Regiune a fost luată de mult timp, numai că ea a fost ratificată prin Memorandum și pusă în practică din primăvara acestui an. Chiar dacă o parte din banii colectați la Regiune se întorc la nivelul județului, principalul inconvenient resimțit chiar de agenții economici respectivi este că trebuie să bată drumul până la Ploiești pentru a obține documentele fiscale de care au nevoie.

„Măsura a fost ratificată prin Memorandum... Noi speram să nu se ajungă aici, dar din păcate s-a ajuns. Sigur că se întorc din bani, pentru că societățile au codul fiscal tot pe Dâmbovița. Anul trecut, la un moment dat, am luat din TVA-ul pe care l-am dus la bugetul de stat mai mult decât am colectat. Deci ne-a dat Guvernul mai mult TVA decât reușisem noi să colectăm. Deci nu este problema că nu se mai întorc banii aici... Problema este că nu mai apare administrat de AFP Dâmbovița. Și mai este o problemă: la agenții economici. Aceștia sunt nemulțumiți și ne spun nouă că de ce trebuie să se ducă la Ploiești pentru a obține un certificat fiscal, când puteau să-l ia de aici? Cu timpul lucrurile se vor rezolva și toate aceste hârtii se vor lua direct de pe Internet, pentru că sunt programe speciale în acest sens”, a mai punctat reprezentantul fiscului dâmbovițean.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale