Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.07.2014 07:17

„De Fisc nu prea ai cum să scapi!”, declară chiar directorul Administrației Județene a Finanțelor


A A

Dâmbovița: încasări peste așteptări la bugetul de stat

Dâmbovița: încasări peste așteptări la bugetul de stat

❚ „În perioada aceasta se fac încasări masive, vin bani mai mulți la bugetul de stat și încercăm să atingem programul pe care îl avem, de 82 milioane lei. Mai avem de încasat cam 15 milioane lei, iar pe primele șase luni suntem pe plus”, a „contabilizat” ec. Emilian Rusu, șeful Fiscului dâmbovițean ❚ O veste bună este că, față de aceeași perioadă a anului trecut, sunt aproape 10 milioane lei mai mulți bani aduși la buget, chiar și încasările de TVA fiind cu 65% mai mari ❚ Singurele bugete unde planul nu s-a realizat sunt cele de asigurări sociale, unde banii se recuperează mai greu în special de la firmele aflate în insolvență sau faliment

interviu cu ec. Emilian Rusu,

directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița

 

VIOLETA STANCIU


 

Rep.: Când va avea loc o rectificare bugetară pe plan local?

- O rectificare de buget va fi cel mai probabil în lunile iulie-august. Sperăm că va fi pozitivă, vom vedea după încasări.

 

Programul la încasări a fost depășit

Rep.: Cum stăm cu încasarea impozitelor la bugetul statului la nivelul județului?

- Nu sunt probleme, deocamdată. La data de 31 mai, am realizat programul la încasări, ba chiar l-am depășit. Avem 106,85%, cu 27 milioane lei mai mult decât a propus ANAF-ul. Față de luna mai 2013, avem 114%, deci sunt aproape 10 milioane lei mai mulți bani aduși la bugetul de stat. Situația este mai bună decât anul trecut. Încurajator este faptul că am reușit să încasăm mai mult la TVA, la bugetul de stat. Avem o creștere de 65% față de anul trecut.

Rep.: Cum explicați această îmbunătățire a încasărilor?

- Prin creșterea gradului de conformare a agenților economici. Aceștia și-au dat seama că nu este de joacă și au ajuns la concluzia că mai bine plătesc la bugetul de stat decât să aibă alte probleme. Atunci când te împrumuți de la stat nu trebuie să uiți că trebuie să și plătești și mai plătești și dobânzi. Iar de Fisc nu prea ai cum să scapi. În perioada aceasta se fac încasări masive, vin bani mai mulți la bugetul de stat și încercăm să atingem programul pe care îl avem, de 82 milioane lei. Mai avem de încasat cam 15 milioane lei. Eu sper să realizăm planul. Oricum, cumulat, pe primele șase luni, suntem pe plus. Avem 8,7 milioane lei mai mult decât și-a propus ANAF-ul să încaseze în Dâmbovița.

 

Recuperări greoaie la bugetele de asigurări sociale

Rep.: Care sunt bugetele deficitare la încasări?

- Nu stăm la fel de bine la toate bugetele. Probleme sunt la bugetele sociale, unde avem un mic deficit: 98% încasări la sănătate, 92% la CAS. Aici ne influențează negativ societățile care sunt în insolvență sau faliment. Este mai greu să recuperăm aceste sume de la bugetele de asigurări sociale. Statul are prioritate, dar numai să avem ce să recuperăm.

Rep.: Intrarea în insolvență a fost, până de curând, un sport național...

- Au intrat în insolvență mai ales societățile de construcții. Din 2008-2009 piața imobiliară a căzut, iar activitatea în construcții s-a diminuat drastic. Se pare că s-a lucrat foarte mult și cu bugetarii. Nu au primit banii la timp, s-au împrumutat în bancă să-și achite TVA-ul, au rămas datori și ipotecați băncilor, cu datorii la Fisc. Și astfel, ca un joc de domino, au căzut unul câte unul.

 

Avertisment și recomandări pentru agenții economici

Rep.: Aveți ceva de transmis agenților economici?

- Tot legat de gradul de conformare: să facă bine să plătească impozitele și taxele datorate bugetului de stat din activitățile independente pe care le realizează, pentru că altfel o să fie din ce în ce mai greu. Întârziind, apar dobânzi și majorări de întârziere, penalități care nu fac altceva decât să majoreze povara achitării acestora către buget. O să le fie din ce în ce mai greu.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală
Electrica a cerut falimentul COS Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale