Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.09.2020 00:18

Semnal îngrijorător: odată cu începerea noului an școlar,


A A

Dâmbovița, în scenariul galben de învățământ

Dâmbovița, în scenariul galben de învățământ

❚ Deschiderea anului școlar 2020 – 2021, în contextul actualei pandemii, este un an marcat de incertitudine și de îngrijorare, atât pentru profesori, cât și pentru părinți și elevi ❚ „Aș vrea să semnalez foarte multe deficiențe, foarte multe tergiversări ale actualei guvernări și care ne aruncă pe noi într-o situație destul de confuză” (prof. Gabriela Istrate)

 

VIOLETA STANCIU


Prof. Gabriela Istrate, fost inspector școlar general adjunct al IȘJ Dâmbovița, în prezent candidat al PSD pentru un post de consilier local în cadrul CLM Târgoviște a declarat recent, în conferința de presă de la PSD Dâmbovița, că deschiderea anului școlar 2020 – 2021, în contextul actualei pandemii, este un an marcat de incertitudine, de îngrijorare atât pentru profesori, cât și pentru părinți și elevi! În condițiile în care nu se pot asigura măști tuturor copiilor și profesorilor, Gabriela Istrate susține că ar fi foarte bine ca în fiecare instituție și unitate de învățământ să existe un stoc de măști pentru elevii din grupurile vulnerabile, pentru cei care din neglijență și-au uitat masca acasă. ,,Pe data de 7 septembrie, Direcțiile de Sănătate Publică au emis acea evaluare epidemiologică pentru fiecare localitate. Dâmbovița se încadrează în scenariul galben ceea ce înseamnă că, în cea mai mare parte, unitățile de învățământ își desfășoară activitatea în sistem hibrid. Avem la Moroeni o școală care se va organiza pe scenariul verde. În mediul rural, acolo unde sunt mai puțini copii într-o clasă și spațiul permite distanțarea de un metru între elevi, pot fi aduși cu toții la școală. Acesta este modul ideal. A apărut un ordin privind organizarea școlilor, Ordinul 5487 în care sunt într-adevăr stabilite măsuri de asigurare a siguranței copiilor, profesorilor și a personalului didactic auxiliar, însă aș vrea să semnalez foarte multe deficiențe, foarte multe tergiversări ale actualei guvernări și care ne aruncă pe noi într-o situație destul de confuză. Am înțeles că nu se poate asigura mască pentru fiecare copil, pentru fiecare cadru didactic, dar măcar este nevoie ca în fiecare instituție și unitate de învățământ să existe un stoc de măști pentru copiii din grupurile vulnerabile, pentru copiii care din neglijență și-au uitat masca acasă. Se pare că nici lucrul acesta nu este foarte clar la acest moment. S-a pasat, într-adevăr, responsabilitatea pe autoritățile locale. La nivelul municipiului Târgoviște primarul a alocat o sumă de peste 4 milioane de lei pentru aprovizionarea școlilor cu materiale dezinfectante, cu măști, cu tot ce este necesar. Cele mai multe dintre unitățile de învățământ vor funcționa hibrid, respectiv cu 15 copii în clasă și 15 copii în online ceea ce înseamnă că avem nevoie de o conexiune bună la internet și niște echipamente informatice în sala de clasă care să-mi permită mie să fiu ascultată și văzută de copilul care stă acasă”, a declarat prof. Gabriela Istrate, candidatul PSD la funcția de consilier local la Primăria Târgoviște.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița. CMF 21200019Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Avem în Parlament proiectul de rectificare unde vom îndrepta această anomalie făcută de Orban"
Primarii PSD au dialogat cu liderii de la centru
30 de ani ne-au tăiat dreptul la normalitate!
Ion Dumitru a cerut verificarea tezei de doctorat a lui Adrian Țuțuianu
Aeroport la Târgoviște, promisiunea lui Petre Ionel pentru dâmbovițeni
PSD Dâmbovița a lansat o linie telefonică TEL VERDE
Târgoviștea a primit "zero" lei de la Guvernul României, la ultima rectificare
"Cei de la PNL pot să se îmbete cu sondaje, singuri, în sediu. Eu o să fiu pe teren, în cartiere, pe șantiere"
"Unul dintre piloni principali din campania noastră va fi colectarea separată a deșeurilor"
"Profesorii, ca și medicii ori polițiștii, au dreptul legal să primească gratuit măști, iar guvernul este obligat să le asigure"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate


Editorial

Curg amenzile de la UE...

...aplicate pe bune României. Numai că amărâta asta de țară nu este vinovată, ci falnica sa clasă „clasa politică” prin la fel de falnicii săi parlamentari a dat-o vesel în bară. Acușica câteva milioane de euro vor fi smulși din pușculița secătuită a țării pentru a îmbelșuga safe-ul de la Bruxelles. Haideți să vedem despre ce este vorba. Primul caz. 

[citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale