Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.06.2019 00:17

Zile fierbinți pentru elevi, profesori și ... polițiști


A A

Dâmbovița, în febra examenelor naționale

Dâmbovița, în febra examenelor naționale

ȘTEFAN KHALIL


Ieri, elevii clasei a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română, în cadrul Evaluării Naționale! În județul Dâmbovița, la acest examen au fost înscriși 4.108 de elevi, dintre care au fost prezenți 3.797 și au fost înregistrați 311 de absenți. În județul nostru, proba s-a dat în 30 de centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în două centre zonale de evaluare. Potrivit unor surse oficiale din Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, au fost înregistrate 10 cazuri speciale prevăzute de metodologie și proceduri în Dâmbovița, pentru elevii cu nevoi speciale. Mâine, 20 iunie va avea loc proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie este programată proba la Limba maternă. În ziua de marți, 25 iunie vor fi comunicate rezultatele probelor scrise, până în ora 12:00, în centrele de examen. În aceeași zi pot fi depuse și contestațiile, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În perioada 26-28 iunie se vor soluționa contestațiile. Sâmbătă, 20 iunie vor fi afișate și rezultatele finale ale contestațiilor. Probele de ieri au început la ora 9:00, accesul elevilor în sala de examen fiind permis de la ora 8:30. Două ore au aceștia la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care s-a încheiat distribuirea fișelor de examinare fiecărui elev. Probele vor fi monitorizate audio și video. În ceea ce privește calendarul admiterii, în perioada 3-7 iulie, elevii și părinții, asistați de profesorii diriginți, vor completa fișa pentru admitere la liceu. În data de 12 iulie se va realiza repartizarea computerizată a elevilor.

Polițiștii dâmbovițeni, măsuri de siguranță pentru examenele naționale

Ieri, la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale 2019, iar peste 4.000 de polițiști acționează, până pe data de 29 iunie, pentru ca examenul, susținut de cei peste 155.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a, să aibă loc în condiții de siguranță. În acest sens, cele 3.271 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 3.341 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, 575 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

Măsuri de siguranță suplimentare și pentru Bacalaureat

Peste 2.200 de polițiști (1.492 de la ordine publică, 639 de polițiști rutieri și 109 din cadrul altor structuri de poliție) acționează, zilnic, pe durata Examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2019, la care sunt înscriși aproape 138.000 de elevi. Polițiștii implicați în activități patrulează în preajma tuturor celor 1.219 centre de examinare. Efectivele Poliției Române acționează zilnic, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren, pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, afectează buna desfășurare a examenelor, precum și siguranța publică De asemenea, polițiștii rutieri acționează în zona unităților de învățământ pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Deschiderea spre slujire a bisericii Schitului Sf. Mc. Filofteia
Dascălii preferă catedra, în locul pensionării
Biserica "Nașterea Domnului" din Săcuieni
Despre bogăția primejdioasă
Hramul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur
Conferințele pastoral-misionare din a doua parte a anului
Accent pus pe învățământul profesional, dual și tehnic
Concert extraordinar "Comori ale Romanței", în inima Olteniei
Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
Mănăstirea Cobia, lăcaș al legendelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bumerangul electoral

Așa cum am promis, revin cu o succintă analiză asupra primului tur al scrutinului prezidențial de duminică, 10 noiembrie a.c. Și, din capul locului, remarc un fapt esențial: a fost un scrutin echilibrat, ceea ce dovedește că, electoral politic, românii s-au maturizat.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale