Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.11.2019 00:18

BEJ Dâmbovița a prezentat rezultatele finale de la alegerile prezidențiale


A A

Dâmbovița a trecut de la roșu... la galben

Dâmbovița a trecut de la roșu... la galben

VIOLETA STANCIU


Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale a repurtat o victorie zdrobitoare în toate orașele județului Dâmbovița, surclasând-o astfel „la scor” pe Viorica Dăncilă, candidatul PSD! Pucioasa, Moreni, Fieni și Târgoviște sunt orașele unde Klaus Iohannis a reușit să treacă „fluierând” de 60%, ceea ce arată că dâmbovițeni și-au schimbat „gusturile” politice. Dacă la nivel de localități urbane, diferențele dintre cei doi candidați sunt, într-adevăr, destul de mari, per total județ, situația se prezintă ceva mai bine pentru reprezentanta PSD, Viorica Dăncilă, care a obținut totuși un 46,4%, în timp ce Klaus Iohannis s-a dus la 53,6%.Președintele BEJ, Dâmbovița, jud. Narcis Erculescu a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele finale ale celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui României. În urma voturile valabil exprimate de dâmbovițeni, Klaus Iohannis a obținut 118.972 de voturi (53,6%), iar Viorica Dăncilă a obținut 102.810 voturi (46,4%). Potrivit președintelui BEJ Dâmbovița, Narcis Erculescu, predarea procesului verbal centralizator, dar și a celorlalte procese verbale primite de la secțiile de votare... către Biroul Electoral Central (BEC) se va face marți, 26 noiembrie 2019, la ora 11.00, potrivit panificării inițiale.

„S-au prezentat la urne 225.752 reprezentând un procent de 53%, un procent mai mare față de turul I, când sa înregistrat o prezență de 49,8%”

„În județul Dâmbovița am reușit să centralizăm rezultatele alegerilor de la toate cele 433 de secții de votare, procesul de predare a materialelor s-a desfășurat fără incidente majore și destul de rapid, undeva în jur de ora 24.00 a venit și ultima secție de votare. Suntem în măsură să vă prezentăm rezultatele finale în județul Dâmbovița. În urma centralizătii voturilor a rezultat următoarea situație. Au fost înscriși în listele electorale permanente 425.837 de alegători, dintre aceștia s-au prezentat la urne 225.752 reprezentând un procent de 53%, un procent mai mare față de turul I, când s-a înregistrat o prezență de 49,8%. Au votat pe lista electorală permanentă 198.122 de alegători, iar pe lista suplimentară 25.868 de alegători. Au utilizat urna specială 1762 de alegători, total voturi valabil exprimate au fost 221.782, iar voturile nule au fost 3970. Din voturile valabil exprimate, Klaus Iohannis a obținut 118.972 de voturi (53,6%), iar Viorica Dăncilă a obținut 102.810 voturi (46,4%). Predarea procesului verbal centralizator și a celorlalte procese verbale din secțiile de votare către Biroul Electoral Central se va realiza mâine la ora 11.00, potrivit panificării deja realizată”, a declarat judecătorul Narcis Erculescu, președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Dâmbovița. Potrivit acestuia, datele finale înregistrate pe orașele județului Dâmbovița sunt următoarele – Târgoviște (Klaus Iohannis a obținut 22.228 voturi - 61,75%, iar Viorica Dăncilă a obținut 13.768 voturi - 38,25%); Moreni (Klaus Iohannis – 63,91%, Viorica Dăncilă – 36,09%); Fieni (K. Iohannis – 63,28%, V. Dăncilă – 36,72%); Găești (K. Iohannis – 52,67%, V. Dăncilă – 47,33%); Pucioasa (K. Iohannis – 65,81%, V. Dăncilă – 34,19%); Răcari (K. Iohannis – 59, 97%, V. Dăncilă – 40,03%); Titu (K. Iohannis – 53,05%, V. Dăncilă – 46,95%).

6 experți electorali au fost sancționați contravențional

În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale s-au aplicat și sancțiuni contravenționale! Acestea au fost încasate de către șase experți electorali pe motiv de neîndeplinire a atribuțiilor legale...„În ceea ce privește întregul proces electoral, putem aprecia că lucrurile s-au desfășurat fără incidente majore în județul Dâmbovița...Pe cele două tururi, la nivelul Biroului Electoral Județean, și personal, am luat măsura sancționării contravenționale a 6 experți electorali, 4 președinți de secții și 2 locțiitori, fie pentru neîndeplinirea atribuțiilor prevăzute de lege, fie pentru încălcarea unor dispoziții din deciziile BEC. Ca urmare a sancționării contravenționale, ei vor fi excluși din Corpul Experților Electorali. Doi dintre președinți nu au respectat decizia BEC vizând eliberarea copiilor de pe listele electorale suplimentare, au încălcat acea decizie refuzând nejustificat să elibereze copii după listele electorale suplimentare, iar 2 președinți și 2 locțiitori nu au respectat programul de a fi prezenți în localul secției de votare în preziua alegerilor, în intervalul 18:00- 20:00, când trebuiau să primească cereri pentru urna specială. Această chestiune am constatat-o personal la un control pe care l-am efectuat împreună cu prefectul județului. Acest lucru s-a întâmplat în comuna Tătărani… Experții electorali au fost sancționați cu avertisment, în schimb aplicarea unei sancțiuni contravenționale conduce în mod automat la excluderea din Corpul Experților, iar eu spun că asta este sancțiunea cea mai importantă”, a completat președintele BEJ, Narcis Erculescu, la conferința de presă de ieri.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale