Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.10.2021 00:16

VOX POPULI


A A

Dâmbovițenii nu exclud ideea unui Guvern... militarizat

Dâmbovițenii nu exclud ideea unui Guvern... militarizat

*În contextul în care criza politică se adâncește, agravând-o și cea sanitar-economică reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au luat pulsul opiniei publice cu o întrebare... mai ieșită din comun: dacă România ar avea șanse mai mari să iasă din criza economică și sanitară cu un Guvern militarizat

 

În plină pandemie, România trece din nou printr-o criză politică, fiind condusă de un Guvern interimar, lipsit de putere, care nu poate lua multe decizii, chiar dacă situația epidemiologică se înrăutățește. Prima încercare a fost a USR, care a venit cu varianta Guvernului Cioloș,  eșuând răsunător, după ce a fost respins în Parlament. A doua propunere le aparține liberalilor, cu Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale. Prima rundă de negocieri a peneliștilor și președintelui Klaus Iohannis cu reprezentanții Partidului Social Democrat nu a avut nici un rezultat.

Rămâne ca, în acest sfârșit de săptămână, liderii partidelor PNL și PSD să se întâlnească din nou. Premierul interimar, Florin Cîțu, a declarat că nu exclude o negociere și cu USR pentru refacerea Coaliției. În această situație, reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au luat pulsul opiniei publice, întrebând dacă România ar avea șanse mai mari să iasă din criza economică și sanitară cu un Guvern... militarizat.

 

*Este singura soluție, sistemul politic și nu numai are nevoie de o reeducare, iar Armata este cea care poate să repună țara asta pe picioare. Sper doar să ajungă la o înțelegere și să se rezolve cât mai curând.

*Din punctul meu de vedere, este greu să mai repari ceva în țara asta. Despre Ciucă nu știu foarte multe, dar văd că sistemul Apărării Naționale a fost cât de cât pus la punct cu el la conducere… de ce nu ar putea să facă asta și cu țara?

*Militarizarea Guvernului nu este soluția. În primul rând, nu mai suntem cu 100 de ani în urmă, ca să ne poată conduce un general din Armată. În al doilea rând, indiferent cât de instruit în Armată este acest Ciucă și om capabil… el va trebui să răspundă în continuare ordinelor lui Iohannis, care ne-a adus în situația asta și a șefului său de partid… Cîțu-Ciupitu, cum îmi place mie să-i spun.  Și în ultimul rând, nu văd cum un general în rezervă poate gestiona o situație sanitară foarte grea care există în țara noastră. Cred că avem alți oameni compatibili pentru postul de Prim-ministru, Ciucă trebuie lăsat acolo unde este.

*Da, categoric! Uitați-vă că nu mai avem nici un pic de viziune, nicio orientare, tactică…știam că vine valul patru al pandemiei și degeaba, am gestionat și mai rău decât înainte situația. Din cauza cui a venit valul patru?  Numai Cîțu și Iohannis fac rele în țara asta? Era bine dacă erau doar ei vinovați, dar e și vina noastră, că nu respectăm restricțiile, nu ne-am protejat cum trebuie, ieșim cu miile în Piața Victoriei să facem protestele și după ne infectăm și murim pe capete. Să vină domne un Prim-ministru și să facă niște legi pe care să nu aibă nimeni curaj să le încalce.

*Aș vrea să o văd și pe asta, până acum am fost conduși de economiști, securiști, comuniști și așa mai departe… a sosit momentul de acea schimbare. Să fie odată dată jos milităria din pod! Eu sunt pro acestei idei.

Așadar, dâmbovițenii au încredere în militarizarea Guvernului și în aptitudinile lui Nicolae Ciucă de a gestiona situația grea cu care se confruntă România acum. Totuși, Premierul desemnat, Nicolae Ciucă are nevoie și de susținerea partidelor din opoziție, PSD și USR. În acest sfârșit de săptămână vor avea loc mai multe runde de negocieri, astfel, rămâne de văzut dacă România va avea un Guvern condus de un general sau se va ajunge la alegeri anticipate…

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale