Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.04.2023 00:16

VOX POPULI


A A

Dâmbovițenii, nemulțumiți de prețurile roșiilor românești

Dâmbovițenii, nemulțumiți de prețurile roșiilor românești

De aproximativ o săptămână, producătorii agricoli au început să așeze pe tarabele din piață primele roșii românești din acest an. Mari, frumoase, gustoase, dar foarte scumpe, spun unii dâmbovițeni, care sunt tentați să cumpere, dar cei mai mulți ajung să renunțe atunci când văd prețul. De exemplu, în Piața 1 Mai din municipiul Târgoviște, sunt comercianți care vând kilogramul de roșii românești și cu 18 lei, ceea a stârnit multe nemulțumiri în rândul clienților. Reporterii cotidianului nostru au vorbit cu mai mulți dâmbovițeni despre acest subiect, întrebându-i ce părere au despre aceste prețuri ale roșiilor românești și dacă au ales să-și cumpere aceste produse imediat ce au apărut pe piață?

 

*Nu, sunt încă foarte scumpe. Am văzut și cu 12 lei kilogramul, cele mari văd că sunt și 16-17 lei. Mai așteptăm să se ieftinească.

*Am luat câteva de poftă pentru că le aștept de mult, cele din supermarketuri ați văzut cum sunt, parcă mâncăm plastic, astea au gust de roșie adevărată. Țara noastră a fost mereu binecuvântată și are soluri care dă gust legumelor și fructelor.

*Nu, sunt scumpe. Găsesc în altă parte mai ieftin, poate nu au același gust, poate nu sunt la fel de proaspete, dar uitați-vă și dumneavoastră că sunt foarte scumpe acestea.

*Am luat câteva duminică, atunci au apărut și primele roșii, cred. Să știți că nu am fost încântată de ele, unele erau destul de verzi, altele puțin forțate, mi s-a părut mie. Nu și-au făcut banii, dar poate fiind primele de aceea nu au fost grozave.

*Acelea ce vedeți dumneavoastră numiți roșii românești? Primele adevărate roșii românești dacă apar undeva cu o săptămână înainte de Paște...Astea sunt vrăjeli ale sârbilor, nu roșii românești.

 

Am întrebat și câțiva producători agricoli dacă au avut până acum succes cu vânzarea roșiilor românești.

„Să știți că lumea cumpără. Prețurile sunt măricele, da, dar o să vedeți că pe măsură ce se înmulțesc în piață, o să scadă și valoarea lor, așa cum se întâmplă de fiecare dată. De la sfârșitul săptămânii ăsteia sau chiar începutul săptămânii viitoare o să observați acest lucru”, ne-a declarat un vânzător din Piața 1 Mai.

Astfel, unii dâmbovițeni preferă să se abțină momentan de la roșiile românești și așteaptă ca prețul acestora să înceapă să scadă.

 

 


 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

România, țara protestelor?
Masa de Paște, mai săracă în acest an
Dâmbovițenii, nemulțumiți de dispariția caselor de marcat din supermarketuri
Ce ar face România în situația unui cutremur?
Cresc prețurile, odată cu nemulțumirile
Facturile le fac viața grea dâmbovițenilor
„Austria face jocurile lui Putin”
Dâmbovițenii, speriați de cutremurul de ieri dimineață
„Ne așteaptă o iarnă de groază!”
Războiul din Ucraina și amenințările lui Putin, în ochii dâmbovițenilorPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale