Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.05.2014 08:11


A A

Dâmbovițeni nemulțumiți s-au adresat Avocatului Poporului

Dâmbovițeni nemulțumiți s-au adresat Avocatului Poporului
Pentru a fi primiți în audiență, cetățenii nu au nevoie de programare, însă li se recomandă să vină și cu documente referitoare la problemele semnalate

❚ Oamenii reclamă probleme la dosarele de pensionare, privind diverse prețuri aplicate serviciilor, probleme de hotărnicie sau sunt nemulțumiți că, deși au câștigat procese peste procese, necazurile lor tot nu și-au găsit rezolvare ❚ Reprezentantul Instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești, av. Ioana Enache, a precizat că 80% dintre cazurile semnalate se rezolvă

 

PETRE DRĂGUȚOIU


Ieri, 19 mai, conform programului stabilit, reprezentantul Instituției Avocatul Poporului, avocat Ioana Enache, a primit în audiențe, în sala pusă la dispoziție în incinta Consiliului Județean Dâmbovița, câțiva zeci de petiționari dâmbovițeni. Aceștia s-au adresat Avocatului Poporului, reclamând în general probleme legate de grupele de muncă în cazurile de pensionare, probleme sociale cu privire la locuințe sau neînțelegeri privind rețelele de canalizare, diverse despăgubiri ce li se cuvin în diferite spețe, pe scurt tot ce înseamnă nedreptățirea lor de către autorități publice locale sau centrale, cu excepția instanțelor și a Președinției.

„Procentul cazurilor rezolvate este de 80%, tocmai de aceea vin oamenii la noi, pentru a le arăta toate aspectele legale. Am audiat mai multe persoane (n.n. în jur de 30 de petiționari), unii au depus petiții, alții au luat formulare pentru completare”, ne-a precizat av. Ioana Enache.

 

Totodată, Ioana Enache ne-a precizat că audiențele sunt gratuite și nu este necesară programarea, toți cei care vin în audiențe vor fi primiți. Orice persoană care se simte nedreptățită de faptele unui funcționar public din autoritățile centrale ori locale se poate adresa Avocatului Poporului. Acesta are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile lor cu autoritățile publice, față de abuzurile suferite din partea funcționarilor publici sau autorităților centrale (ministere, departamente, agenții guvernamentale, oficii sau servicii ale acestora); administrației locale (prefecturi, primării, consilii județene, municipale, orășenești și comunale); instituțiilor publice (direcții, inspectorate, servicii, oficii).

 

Probleme de toate felurile

Am încercat să aflăm de la cei care își așteptau rândul la audiențe motivele sau spețele pentru care au ales Instituția Avocatul Poporului:

„Eu am probleme cu grupa 1 de muncă, am lucrat la Mechel (n.n. acum Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște), iar pentru pensionare îmi lipsesc 3 luni și îmi sunt necesari 6 ani și o zi. Nu știu cum e făcută legea, este fără cap. Am văzut un caz unde lipseau două zile ca să facă 6 ani. Dar pe mine nu vor să mă încadreze nici la categoria a II-a”.

„Și eu am probleme tot cu dosarul de pensionare, deoarece nu mi se iau în calcul 1,4 ani de armată. Am întrebat și parlamentari și ridică din umeri”.

„Procesul meu durează de 6 ani și este pentru stabilirea unui hotar sau răzor, pentru care executorul judecătoresc vrea să-mi ia locul și casa”.

„Noi suntem proprietari de 25 de ani, la Bungetu, comuna Văcărești. În 2010 un avocat a cumpărat teren lângă noi și a făcut casă. Ne judecăm cu el, a făcut streașina peste casa mea, mi-a dărâmat o bucată de casă, am chemat Inspectoratul în Construcții Dâmbovița și nu avea nici acte de proprietate. Am câștigat toate procesele și degeaba, nu am rezolvat”.

Av. Iona Enache recomandă persoanelor care solicită audiență să prezinte și documente referitoare la problema sesizată.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Nu vă atingeți de salarii și pensii!"
Toamnă bogată... în "recoltări"
241 de copii s-au întors la școala... de acasă
Plata persoanelor cu handicap, în așteptarea rectificării
Sprijinirea săptămânală a instituțiilor sociale
Crucea Roșie își "dă mâna" cu Centrul Antidrog
A crescut prevalența afecțiunilor oncologice
Locul II la Competiția Națională de Descarcerare
488 de locuri de muncă disponibile
Importurile au bătut exporturile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Așa moare o țară și un neam

Cu riscul de a mă repeta, dar o dramatică și halucinantă realitate românească nu-mi dă pace s-o fac, iată-mă-s luând pixul, și de asta dată transformându-l într-un bisturiu intrând într-o cangrenă care a cuprins letal această țară care-și pierde, pe zi ce trece, starea morală.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale