Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.12.2014 00:25


A A

Dâmbovița, în fața primului test dur al iernii

Dâmbovița, în fața primului test dur al iernii

■ Autoritățile județene, mobilizate de ninsori și avertismentele meteo

Serviciu de permanență pentru deszăpeziri

❚ Ieri dimineață, potrivit autorităților județene, nu era niciun drum blocat în Dâmbovița și se acționa deja pentru ridicarea mormanelor de zăpadă și lărgirea căilor rutiere ❚ Nici din zona de munte, aflată sub cod portocaliu de ninsori și viscol, nu se semnalaseră probleme deosebite ❚ De deszăpezirea județului se ocupă cinci societăți comerciale, fiecăreia revenindu-i mai multe sectoare, și există material antiderapant suficient pentru încă o lună ❚ S-a instituit serviciu de permanență pentru deszăpeziri, iar prefectul județului și președintele CJD își vor coordona activitatea și intervențiile, astfel încât să nu se înregistreze situații grave

ANA MARIA POPESCU


Ninsoarea din ultimele zile și avertismentele meteo de vreme extremă au mobilizat autoritățile județene încă de la primii fulgi. Totul este sub control, drumurile județului sunt deszăpezite și se circulă, evident, în condiții de iarnă. Ieri dimineață, la ora la care prefectul județului și președintele Consiliului Județean Dâmbovița susțineau o conferință de presă comună, niciun drum județean nu era blocat de nămeți și se lucra la strângerea zăpezii de pe marginea drumurilor pentru lărgirea căilor rutiere.

Se circulă pe toate drumurile din județ

Nici din zona montană nu se semnalaseră probleme deosebite, stratul de zăpadă depus nu dă bătăi de cap nici autorităților și nici turiștilor. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a anunțat că depozitele sunt pline de materiale antiderapante, nisip și sare, iar stocurile ajung pentru cel puțin o lună.

În momentul de față, de deszăpezirea județului se ocupă cinci societăți comerciale, fiecăreia revenindu-i mai multe sectoare. SC LDP, SC CONI SRL, SC Zăvoianu SRL, SC GOPO SRL și SC Ratelem Construct SRL sunt firmele care acționează pentru deszăpezirea drumurilor din Dâmbovița. De asemenea, la sediul CJD, dar și la sediile societăților din subordine, au fost organizate servicii de permanență. Mai mult decât atât, prefectul și președintele CJD au anunțat că în această perioadă nu vor pleca din județ și se vor ocupa personal de coordonarea activităților de deszăpezire.

„Nu avem niciun drum județean blocat. Vom lucra pentru a lărgi căile rutiere și a înlătura din toate zonele zăpada care s-a acumulat. În zona montană stratul de zăpadă este în medie de 10 centimetri, deci nu sunt probleme speciale. Nu sunt probleme nici din perspectiva asigurării materialului antiderapant necesar intervenției pe drumurile județene. La momentul acesta, SC LDP acționează pe trei sectoare: Pucioasa- Fieni, Dragomirești-Malu cu Flori și Ulmi- Băleni. SC CONI SRL din Prahova acționează pe zonele Văcărești- Produlești-Sălcioara, Aninoasa-Gura Ocniței-Bucșani, Moreni-Valea Lungă-I.L. Caragiale, Dobra-Cornățelu-Crevedia- Petrești-Șelaru și Titu-Corbii Mari. SC Zăvoianu SRL lucrează pe zona Lunguleți-Răcari. SC GOPO SRL lucrează pe zona Găești-Valea Mare- Costești Vale și SC Ratelem Construct SRL lucrează pe zona Moroeni-Padina. De asemenea, la sediul Consiliului Județean, am organizat la Direcția de Lucrări Publice o permanență. Am organizat permanență și la sediul SC LDP și am luat măsura ca în toate instituțiile subordonate CJD o persoană cu funcție de conducere să asigure o permanență la domiciliu, iar la sediul instituției, pe toată perioada sărbătorilor, până pe 5 ianuarie, să avem permanență cu personal care are statut de funcționar public sau personal contractual. Și eu și dl prefect vom fi în toată această perioadă în județ și ne vom coordona activitatea, în așa fel încât să putem interveni în mod operativ să luăm măsurile care sunt necesare pentru eliminarea situațiilor deosebite”, a dat ieri asigurări președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

 

Comandamentul de iarnă, în dispozitiv

VIRGIL VOINESCU


Prefectul județului, Ioan Marinescu, a declarat ieri că măsurile luate s-au dovedit eficiente. „Lucrurile au mers bine. Am acționat așa cum a trebuit. Avem Comandamentul care veghează. Pot spune că am trecut cu bine până în acest moment”, a precizat ieri prefectul, adăugând cele câteva situații de întrerupere a furnizării energiei electrice.

„Sunt în total 301 abonați, dar sunt asigurări din partea furnizorului că acestea se vor remedia”, a mai arătat Ioan Marinescu. Localitățile în care s-au înregistrat deranjamente electrice sunt: Merișu, Micloșanii Mari, Potlogi, Răcari, Movila și derivația Boteni. Pe drumurile naționale și județene au acționat zeci de utilaje și s-au distribuit sute de tone de material antiderapant și zeci de tone de apă sărată. Pentru intervenții de urgență privind transportul bolnavilor s-a primit sprijin din partea secretarului de stat Raed Arafat care a trimis de la Timișoara două ATV-uri de transport multiplu, aflate acum la Pucioasa, și o șenilată, pentru a fi folosită dacă situația o impune. Potrivit prefectului Ioan Marinescu, la SC LDP există 4500 tone nisip, 1500 tone sare, iar la Secția Drumuri Naționale – 972 tone de sare și 859 tone nisip.

 

comunicat de presă

Din cauza condițiilor meteo deosebite, Electrica Distribuție Muntenia Nord – SDEE Târgoviște înregistrează mai multe deranjamente în instalațiile electrice. Cetățenii sunt avertizați să nu atingă stâlpii liniilor electrice, posturile de transformare și nici conductoarele, chiar căzute la pământ! Din cauza stratului de zăpadă, temperaturilor scăzute și stării drumurilor, intervențiile echipelor Electrica necesită timp pentru rezolvarea avariilor. Vă rugăm să anunțați la telefonul 0245/205.929 orice deranjament din rețeaua electrică ce poate conduce la accident (stâlpi rupți, conductoare rupte sau desprinse din suport, izolatori sparți, uși deschise la posturile de transformare etc.). Cerem scuze consumatorilor care au suferit întreruperi în alimentarea cu energie electrică și îi asigurăm că Electrica Distribuție Muntenia Nord – SDEE Târgoviște a depus și depune toate eforturile umane posibile pentru remedierea situației.

ing. Paul Dinu, director SDEE



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale