Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.08.2022 00:20

Editorial


A A

Dacă Zelenski ar fi înțelept…

Dacă Zelenski ar fi înțelept…

Și-a venit momentul să vă deconspir opinia/sugestia mea pe care Vladimir Zelenski, dacă ar fi un rațional înțelept, animat de-o sinceră grijă pentru prezervarea suveranității și independenței patriei sale, ar trebui acum, apoi va fi prea târziu, să facă această mișcare geopolitică/geostrategică: să redea României Bugeacul (Sudul Basarabiei) și să revendice de la Republica Moldova Transnistria.

Odată făcută această mișcare-surpriză pentru Kremlin, frontiera NATO/UE s-ar instala pe Nistrul inferior și la limanul său trupele Alianței Nord-Atlantice ajungând în apropiere de Odessa, țarul Putin fiind obligat să stea mai îndelungat pe gânduri înainte de a-și lansa rachetele, tancurile și soldații spre această frontieră. Cât privește retrocedarea Transnistriei Kievului, geostrategic asta ar însemna o securizare a frontierei nistrene a Basarabiei și pentru Ucraina, lichidarea cuțitului rusesc înfipt în spate și o piedică pusă înaintării Armatei Roșii spre joncțiunea strategică cu Tiraspolul.

Sunt perfect conștient că o asemenea mișcare geopolitică geostrategică presupune numeroase complicații, că vor trebui resetate numeroase parti-pris-uri perimat egonaționaliste, că nici Ucraina și nici Republica Moldova nu vor înțelege că, pentru a se salva de furia demențială a Kremlinului, asta ar fi soluția cea mai rațională și care, repet, l-ar face pe Putin să vadă negru și să turbeze în propria furie... geopolitică. Și, pomenindu-se cu NATO în coasta de sud-vest, nu cred că s-ar încumeta să dea buzna cu bombele și cu trupele Armatei Roșii până la București.

Reacția NATO, dacă e să respecte cu sfințenie art. 5 din Tratat, ar fi devastatoare pentru Moscova. Dar cine mai știe ce-o fi în capul lui Volodea Putin. Și apropo, de ce mi-a trecut și mie prin glagorie, o fi o naivitate… geopolitică, măcar n-am ținut-o pentru mine și, de ce nu? Ar putea fi un motiv de reflecție pentru cineva. Și dacă o va prinde careva, fie și din zbor!? Poate vreun înțelept trimis de Dumnezeu pe Pământ.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Valorile în care credem
O amintire cu Regina Marii Britanii
Criza energetică și răspunsul european
Moartea ultimului mare mohican sovietic (II)
Moartea ultimului mare mohican sovietic (I)
"Radiația nucleară nu are nevoie de vize" (II)
"Radiația nucleară nu are nevoie de vize" (I)
America, venim!
De 15 ani în Casa Europei
Marii corupți de la vârful Uniunii Europene


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale