Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.08.2014 08:07

Primarul Constantin Maricescu tună și fulgeră:


A A

"Dacă voi constata că a fost premeditat, voi lua măsuri"


❚ „Chiar o să-i cer și eu lotul care a plecat cu el și s-a oprit unde s-a oprit” ❚ „N-a telefonat (n.r. Remus Gâlmencea). Poate rezolva sau poate nu rezolva. Poate trimiteam și eu trei autoturisme, poate găseam și eu soluții” ❚ „Faptul că a existat și cazul ăsta, care s-a făcut un caz județean, nu național, este o chestie care și pe noi ne deranjează într-o anumită măsură” ❚ „Chiar vă felicit, pentru că mobilizați și celelalte echipe în ceea ce privește investigarea neprezentării. Sunteți chiar de apreciat” ❚ „Au plecat la aceeași oră ca până acum, în funcție de distanțele pe care le au” ❚ „Tot din ziar am înțeles că după ce a intrat pe teren echipa din Moreni, s-a fluierat începutul și sfârșitul meciului, apoi a plecat și Ion Nicolae”

 

MĂDĂLIN RĂDUCU, COSTIN MIHAI


Constantin Maricescu, primarul comunei Aninoasa, a acceptat să dialogheze deschis cu „Jurnal de Dâmbovița” pe tema neprezentării echipei sale la Moreni. Discuția a avut loc marți după-amiază, la sediul primăriei din Aninoasa. Edilul comunei a fost surprins de anumite amănunte aflate de la reporterii ziarului, a spus că astăzi a convocat deja Consiliul de Administrație. Dacă la început a fost reținut în declarații, spre final, dialogul a devenit foarte deschis.

 

Rep: Domnule Maricescu, avem informații că totul a fost premeditat.

- Dacă dumneavoastră le aveți, eu sincer nu le am. Nici măcar după, că aș fi spus: oamenii nu au vrut să ajungă. Care era motivul să n-ajungă? Că luam bătaie? Păi puteam să luăm bătaie, ce, nu ne-a bătut Moreniul și acasă?

Rep: De asemenea, avem informații că nu prea erau nici jucători, nici măcar să alcătuiască un prim „unsprezece” redutabil.

- Domnilor, lotul îl avem. În ceea ce privește jucătorii de sâmbătă, sincer chiar nu știu. Nu m-am întâlnit cu el (n.r. Gâlmencea) personal, nu știu lotul. Chiar o să-i cer și eu lotul care a plecat cu el și s-a oprit unde s-a oprit.

Rep: Dacă a putut ajunge pe la televiziuni, atunci cred că și la meci putea ajunge

- Haideți, ce comparație faceți (n.r. râde, dar nu e râsul unui om satisfăcut). Am pretenții, sunteți băiat inteligent.

Rep: Tocmai asta nu-mi place, ca inteligența să-mi fie insultată, să spună că autocarul n-a putut efectua o deplasare de 20 de kilometri. Puteau să ajungă și cu maxitaxi.

- Probabil, putea să găsească și altă soluție. Dar cred că a plecat și în timp insuficient de a-i permite să mai ia un alt mijloc de transport.

„Să nu credeți că eu o să stau cu mâinile în sân referitor la antrenor”

Rep: Aveți idee când a avut acest incident? La ce oră?

- Nu. Am citit în ziar, am văzut orele și telefoanele pe care le-ați pus. N-am vorbit cu Gâlmencea. La ce oră a plecat sau...

Rep: Chiar deloc? Nu erați curios?

- Telefonic nu, nu. Ca oră și minut nu.

Rep: La ora la care a avut loc incidentul, pe la 10.15, dacă suna, atunci poate se găseau alte soluții.

- N-a telefonat. Poate rezolva sau poate nu rezolva. Poate trimiteam și eu trei autoturisme, poate găseam și eu soluții.

Rep: E normală această lipsă de interes?

- Deci, faptul că s-a întâmplat ce s-a întâmplat, să nu credeți că eu o să stau cu mâinile în sân referitor la antrenor. Pentru că el a fost în autocar. Președintele a fost în concediu. Astea sunt sunt probleme și măsuri pe care le vom lua, pentru că am convocat Consiliul de Administrație pentru joi (n.r. astăzi) la ora 10.00.

Rep: Veți renunța la serviciile antrenorului?

- Nu pot să mă exprim în momentul ăsta. Dar faptul că a existat și cazul ăsta, care s-a făcut un caz județean, nu național, este o chestie care și pe noi ne deranjează într-o anumită măsură. Adică, anchetele de presă pe care le faceți, le faceți cu lux de amănunte. Parcă ar fi dat dat peste cineva accidentat și ar fi fugit de la locul accidentului.

„Nimeni nu recunoaște, că am investigat și problema aceasta”

Rep: Este vorba despre un eveniment extrem de neplăcut pentru toată lumea.

- Eu revin și reiterez: de ce alte echipe de fotbal care nu s-au prezentat... Rep: Vă rog să dați nume! - Nu dau nume, vă rog să investigați echipele care nu s-au prezentat în tururile și retururile trecute.

Rep: Credeți-ne că am luat fiecare caz în parte.

- Probabil în ziua respectivă v-ați interesat și v-ați oprit. Aici faceți un caz de niște zile.

Rep: Știți cine este FC Aninoasa? E campioana județului!

- Da, bineînțeles.

Rep: E campioana județului, echipa care ne-a reprezentat în baraj, așa cum ne-a reprezentat.

- Și ce, nu ne-a reprezentat bine?

Rep: Eu nu cred, am și scris asta. Eu nu cred că FC Aninoasa s-a prezentat la meciul de baraj așa pregătită cum ar fi trebuit.

- La condițiile pe care le are o echipă de Liga a IV-a, și financiare, și de timpi de antrenament, și fără cantonamente, eu zic că s-au prezentat bine băieții. Nu ne-am făcut de râs, să pierdem la scor mare.

Rep: Au apărut și acolo niște acuzații...

- Am auzit, dar știți că este un proverb românesc: „hoțul neprins e negustor cinstit”. Nimeni nu recunoaște, că am investigat și problema aceasta.

„În privința asta, jos pălăria”

Rep: Ce pretenții am fi avut noi ca echipa din Aninoasa să participe la Liga a III-a, câtă vreme ea nu a fost capabilă să meargă într-o deplasare de 20 de kilometri la județ?

- Ee, păi nu. Faceți comparația trecutului cu prezentul. Deci, nu puteți să spuneți treaba asta. E ca și cum acum nu ne-am prezenta că nu s-a prezentat din motivele de care știți sau nu știți cu adevărat, fiincă deocamdată sunt discuții. Nu știu nici eu situația reală care s-a întâmplat și poate nici dumneavoastră, deși investigați, pentru un meci de baraj care a fost deja desfășurat în 21 iunie.

Rep: Nu vi s-ar părea acest răspuns mai potrivit la întrebarea pe care ne-ați adresat-o referitor la comparația cu anii trecuți?

- Nu înțeleg esența întrebării...

Rep: Răspunsul dat, nu se poate încadra și la paralela în care Flacăra nu se prezenta la meciurile de la Cornești?

- Aa, da, bineînțeles. Chiar vă felicit, pentru că mobilizați și celelalte echipe în ceea ce privește investigarea neprezentării. În privința asta, jos pălăria. Sunteți chiar de apreciat.

„O siguranță arsă se poate face în două, trei minute”

Rep: De când ne-am implicat mai puternic, nu prea au mai fost neprezentări la Liga a IV-a în ultimii ani.

- Știu când juca Corneștiul că nu se prezentau mai multe echipe, nu numai Moreniul. Noi ne-am prezentat de fiecare dată. Și la noi nu s-au prezentat câteva echipe, în decursul timpului.

Rep: Ați mai pierdut un meci pentru că a plecat asistenta...

- Da, da. Copilul a plecat să pună o lumânare la Sfânta Mănăstire și a întârziat. N-a știut.

Rep: Dar cum de s-a întâmplat numai la Aninoasa?

- Este o fată tinerică și a mers să pună o lumânare fără să spună la nimeni. N-am știut nici noi (n.r. acum zâmbetul pare mult mai relaxat), chiar nu știam unde este.

Rep: Domnul Melnic ne-a declarat că a fost vorba de o siguranță. Defecțiunea s-a petrecut undeva pe la 10.15, din declarații. Domnul Melnic ne-a mai spus că șoferul a reparat-o după o oră, apoi a venit cu mașina pe roți, la sediul firmei. Din experiența în mecanica auto, se putea repara într-o oră?

- O siguranță arsă se poate face în două, trei minute. Sau, dacă nu o ai, durează mai mult. N-o fi avut-o.

„Dacă știam că e premeditat, mă opuneam”

Rep: Nu mai spunem faptul că, la un asemenea meci important, nu se pleacă la 10.15, cu 45 de minute înainte de start.

- Dacă n-au avut niciodată o problemă ca acum. Au plecat la aceeași oră ca până acum, în funcție de distanțele pe care le au.

Rep: În sufletul dumneavoastră considerați că a fost un simplu accident, nimic premeditat.

- Din punctul meu de vedere, nu cunosc că a fost premeditat. Altminteri, dacă știam că e premeditat, mă opuneam. Nu puteam fi de acord să nu se prezinte acolo. Dacă voi constata că într-adevăr a fost premeditat, fără să și știu, voi lua și măsuri.

Rep: Ion Nicolae nu a mai rămas la Moreni, deși el era portarul echipei de seniori.

- El a fost cu juniorii înainte, că este și organizator.

Rep: Și ce s-ar fi întâmplat dacă ajungea echipa? Ar fi jucat fără portar?

- Tot din ziar am înțeles că după ce a intrat pe teren echipa din Moreni, s-a fluierat începutul și sfârșitul meciului, apoi a plecat și el.

Rep: Am fost la fața locului, iar juniorii plecaseră înainte ca echipa din Moreni să intre pe teren.

- Juniorii trebuia să plece, oricum.

Rep: Da. Și au plecat pe jos.

- De ce au plecat pe jos?

Rep: Au plecat pe jos, alături de Ion Nicolae.

- Nu știu, zic și eu că i-au sunat și le-au spus că nu au mai putut să ajungă.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale