Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.10.2014 00:19

Editorial


A A

DĂ, NULAND, CU BICIU-N MINE...

DĂ, NULAND, CU BICIU-N MINE...

ALINA MAVRODIN VASILIU


Declarațiile doamnei Nuland au fost întoarse la sfârșit de săptămână pe toate fețele. Și de jurnaliști, și de analiști, dar mai ales de politicieni. Cei din urmă, care au fost și cei dintâi acuzați de corupție, de mimare a democrației, de cotonogire a justiției și de atacuri mortale la libertatea presei, s-au repezit să arunce pisica moartă dintr-o ogradă-ntr-alta. Unii peste gard la unguri, alții peste pârleazurile politice locale. Ai noștri ca brazii nu s-au recunoscut în nicio acuzație șfichiuită de biciul oficialului american.

OK, o fi fost el dat în șaua ungurească, dar și ca să priceapă iapa românească. Păi da, că nici cu asta nu-i a bună. Doar știm cum au călărit-o până au deșelat-o tot felul de politicieni corupți, traficanți de influență și asasini ai presei libere. Eu cred că Victoria Nuland s-a referit și la România, nu doar la Ungaria. Dar asta nu înseamnă în niciun caz că îi dau dreptate președintelui Băsescu. Spre deosebire de el, care în stilu-i politicianist ofensiv binecunoscut s-a gândit să pună exclusiv în cârca guvernului Ponta criticile oficialului SUA, eu spun că biciul american a dat în toată clasa politică românească, unde corupția transpartinică se lăfăie ca-n sânul lui Avraam, cu președintele României în capul listei.

Cum domnia sa e-n campanie electorală mai ceva ca premierul Ponta, n-a ratat nici acum ocazia să dea cu sete în contracandidatul mult-iubitei sale Elena Udrea. Așa că s-a legat de biciul american ca înecatul de-un pai, aruncat și acela-n ochiul din fruntea „stângii”, când de fapt într-al „dreptei” e bârna cât Palatul Cotroceni. Împăciuitor ca de obicei, Victor Ponta n-a scos nicio vorbuliță despre posibilitatea, prea evidentă de altfel, ca oficialul american să se fi referit și la regimul Băsescu, atunci când acuza corupția instituționalizată și atacurile la adresa presei în țările din Estul Europei.

A preferat să spună că doar la unguri s-a referit Victoria Nuland. Greșit! Total greșit! În opinia mea, oficialul american a fost cât se poate de explicit în acuzații, iar președintele României n-a făcut decât să le confirme, în stilu-i sfidător, întâlnindu-se „în regim privat” cu blamatul său prieten din Ungaria. Și nu oriunde, ci chiar în sediul administrației prezidențiale. Înainte de a-și bea whiskey-ul cu el, a trecut mai întâi pe la taraba cu declarații din fața drapelurilor, de unde a tranșat, ca pe-o broască râioasă în sala de disecție, „cancerul corupției” din România. Și a diagnosticat spre știința Justiției independente că n-ar fi chiar transpartinic acest „cancer”, că tumora e la PSD. Ca să știe procurorii, că tot e campanie electorală, în ce ordine dorește Traian Băsescu să fie chemați la DNA prezidențiabilii și colegii lor de partid.

Cum scandalul penal Microsoft e-n toi, Traian Băsescu s-a gândit și cum să-și salveze apropiații spunând că fostul ministru Funeriu n-a luat mită și că, atenție, se poate face vinovat „eventual doar de abuz în serviciu”. Ce tare! Adică Funeriu-PDL a făcut abuzul gratis, în timp ce despre foștii miniștri PSD Traian Băsescu a dat ca sigur că l-au făcut pe bani. De la aceeași înaltă tribună oficială a fost scos basma curată și partenerul de afaceri al lui Dorin Cocoș – fostul soț al Elenei Udrea, în timp ce despre Victor Ponta am aflat din prezidențiala gură bogată că urmează „să primească o altă calitate în dosar”. Cum ar spune-o Mircea Băsescu: „Știe, mă, crezi tu că nu știe!”. În replică, Victor Ponta a zâmbit în fața jurnaliștilor și le-a declarat senin că Traian Băsescu nu are informații serioase și că nu se simte amenințat de coabitantul său instituțional din Cotroceni. Dacă-i așa, atunci îi dau dreptate lui Victor Ponta: România e stat de drept, puterile sunt separate în stat, justiția e independentă și presa e liberă. Doar că de peste Atlantic situația se vede ca-n baltă. Adică invers! Și-atunci zic: „Dă, Nuland, cu biciu-n mine, că nu știi cât mi-e de bine!”.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei
Eternul mărțișor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale