Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.01.2015 00:19

Editorial


A A

Cutremurați… geofizic

Cutremurați… geofizic

ALINA MAVRODIN VASILIU


Toată ziua bună ziua și cât e noaptea de lungă, România e cutremurată și-n dungă. Măi, ce să fie, ce să fie, te întrebi ca tot românul când de fapt întrebarea corectă ar fi „Cin’ să fie, cin’ să fie?” Adică, cine ne cutremură?

Nu vă cer să mă credeți pe cuvânt, ci doar să citiți atent ce vă scriu aici, ca să nu ziceți mâine – poimâine că nu știați. În presa centrală, altfel foarte zgârcită cu subiectul ăsta, dar foarte darnică într-ale despuiatelor, a mai scăpat din când în când câte un articol despre o posibilă cauză a cutremurelor. Și nu numai! Chiar dacă năduful politic al unora împotriva rușilor ar putea explica asemenea dezvăluiri, e bine de știut că nu doar ei duc războaiele cu „arme” geofizice, despre care vorbesc tot mai des specialiști redutabili.

Concret, ca să nu bat câmpii, fizicianul Constantin Antohi, profesor la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, a declarat pentru cotidianul Libertatea că războiul geofizic ar fi cauza seismelor de suprafață din România. Și nu doar a lor, ci și a diferențelor mari de temperatură de la o zi la alta. Doar le-am trăit cu toții. Ne-au băgat ba în răcori, ba în călduri temperaturile care într-o zi erau de -15°C și a doua zi ajungeau la +10°C. În susținerea declarațiilor renumitului fizician Antohi au venit și specialiști din domeniul armelor care distrug de la distanță mediul înconjurător.

Ei sunt de părere că românii sunt cutremurați nu din cauze naturale, ci ca urmare a unor mișcări tectonice provocate de la distanță, de niște vecini din... Est. „Cineva” nu ne vrea în NATO și anume ne dă semnale în acest sens ba prin cutremure, ba prin inundații, ba prin schimbări bruște de temperatură, ba chiar și prin smintirea telefoanelor mobile. Specialiștii spun că avem de-a face cu fenomenul de tip HAARP (Program Activ Auroral de Cercetare cu Frecvențe Foarte Înalte) folosit în scopuri militare.

Programul HAARP, ca orice program oficial de cercetare, și-a declarat bunele intenții încă din 1992 când Universitatea Alaska din Fairbanks a zis că respectivul proiect științific a fost creat pentru determinarea comportamentului ozonului, azotului și ionilor la bombardamentul radiației solare și cosmice, precum și la emisia de radiații de înaltă sau joasă frecvență de pe Pământ. Dacă mai adăugăm că tătucul proiectului este Departamentul Apărării al SUA, nu e de mirare că s-au creat și-n Europa proiecte similare.

Există deja EISCAT (pentru țările nordice alături de care sunt și Marea Britanie, Germania, China și Japonia) și SURA la Vasilsurk unde rușii au propria bază de cercetare a ionosferei. Și, de aici încolo, cu așa ispite „în curte”, ba unii, ba alții se „cercetează” reciproc de ne-au zăpăcit cu războaiele lor geofizice. Efectelor lor din punct de vedere climatic au fost adesea devastatoare. De la cutremure, taifunuri, tornade, activări de vulcani, uragane, secetă, inundații și zăpezi „istorice”, până la traiectorii dirijate ale unor asteroizi și meteoriți, toate acestea și chiar mai mult de-atât fac uneori viața imposibilă pentru potențiali inamici.

Generalul Emil Străinu, singurul român care e doctor într-ale războaielor geofizice, a declarat că acestea nu sunt asumate niciodată oficial, dar au debutat încă din anii ’50, pe „front” rămânând în prima linie HAARP-ul american și SURA-ul rusesc. Analistul militar Silviu Crăescu, președinte al Academiei Naționale de Securitate, a fost de asemenea citat de cotidianul Libertatea în acest sens, domnia sa asigurându- ne că astfel de tehnologii sunt folosite astăzi în spionajul spațial și în testarea militară a „spațiului” pentru a-i verifica inamicului slăbiciunile de mediu.

Și nu puteți spune că România a scăpat „neverificată” la acest capitol. Ne-au dovedit-o fenomenele extreme create, adică provocate, din ultimii 10 ani. Ele i-au băgat în sperieți până și pe parlamentarii români care s-au hotărât prin 2006 să facă o anchetă în cadrul Comisiei pentru Administrație Publică din Senat. Exista bănuiala că inundațiile dramatice din 2005 nu ar fi fost din cauze naturale, ci provocate de... „CINEVA”. Ce-or fi descoperit parlamentarii români nu ni s-a spus nici până astăzi, rezultatele anchetei rămânând secrete. Doar fenomenele meteorologice „istorice” au devenit între timp tot mai... grăitoare și mai cutremurătoare la propriu, din cauza războaielor geofizice.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale