Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.01.2022 00:20

Editorial


A A

Curtea de Justiție a UE bate câmpii: atac la existența statului național (II)

Curtea de Justiție a UE bate câmpii: atac la existența statului național (II)

Pentru că, iată, a venit lovitura nucleară aplicată de Curtea de Justiție a UE: este vorba despre decizia acesteia care impune fără echivoc statelor membre obligativitatea Mecanismului de Cooperare și Verificare / MCV și supremația dreptului Uniunii asupra Hotărârilor Curții Constituționale. Ceea ce, ipso facto, ar anula și rolul fundamental al Constituției.

Ca atare, decizia Curții de Justiție a UE grăbește – sau s-ar dori să grăbească – procesul de dispariție a statului național și transformarea acestuia într-o regiune supusă tuturor mofturilor, hachițelor, trufiilor și ordinelor Bruxelles-ului, rezultatul fiind unul horror: moartea națiunilor și a civilizațiilor naționale. Sunt, deci, de înțeles împotrivirile Budapestei și ale Varșoviei la o asasină poruncă, repet, horror, și mă surprinde faptul – dar, cunoscând ce efecte nenorocite a avut/are în istoria noastră, vorba proverbului, o anume atitudine lașă: „capul plecat sabia nu-l taie” – că Bucureștiul, în loc să-și precizeze cu fermă claritate poziția, a dat în bâlbâială și teamă-mi e că se va face preș, îndeplinind fără crâcnire aberația bruxelleză.

Dar de ce mă mir, după ce guvernanții noștri au fost... generoși, dând totul, de la pământuri până la resurse naturale, altora, într-un moment, chipurile pentru că, altminteri, n-am fi fost primiți în UE, vor duce la pieire și statul, primind pentru acest asasinat vreun premiu paneuropean absurd, de pildă „Kundehove-Kalergi” sau „Carol cel Mare”. Ori unul neomarxist, hai să-i zicem „Karl Marx”. Români, treziți-vă cât nu este prea târziu! Când vă veți pierde țara, vă veți pierde pe voi înșivă!

 

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crima de depopulare a României de români...
România în calea crivățului siberian
„Profesorul de fericire”
Fără „Unire-n cuget și-n simțiri”, România este pierdută
Facturiada
Criza și liderii adevărați (II)
Criza și liderii adevărați (I)
Tragică lecția kazahă...
Tragică lecția kazahă...
Eminescu. Și punctum


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale