Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.05.2021 00:21

Sindicaliștii dâmbovițeni, semnal îngrijorător prin care cer...


A A

Cumulul pensiei cu salariul în Industria de Apărare

Cumulul pensiei cu salariul în Industria de Apărare

❚ „Specialiștii pe care îi avem, vă dați seama că sunt atât de rari și de importanți, încât dacă i-am pierde pur și simplu ar fi anumite lucruri pe care nu am putea să le facem. Poate reușim în perioada următoare să formăm alții astfel încât să putem să mergem mai departe” ❚ „De aici a pornit dorința noastră de a menține acești specialiști, mai ales în condițiile în care salarizarea în industria de apărare, știm foarte bine, că este destul de măruntă”

 

VIOLETA STANCIU


În prima parte a acestei săptămâni, Alianța Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA) a primit răspuns de la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților la solicitarea sindicatelor de excludere a industriei de apărare și aeronautică de la aplicarea legii cumulului pensiei cu salariul. În adresa primită se menționează faptul că ,,în acest moment respectivul proiect de act normativ nu se află în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, înțelegem caracterul strategic al industriei naționale pentru apărare cât și înalta calificare profesională a personalului încadrat la operatorii economici din domeniu, motiv pentru care, vă asigur, în numele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților de întreaga noastră deschidere spre reglementarea echitabilă a cadrului normativ supus analizei”.

Pe această temă, liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu atrage atenția factorilor decidenți că pensionarii care încă mai lucrează în acest domeniu de activitate sunt foarte importanți, pentru că aceștia fac meserii aflate în prezent pe cale de dispariție... „Numeric nu este un număr foarte mare, ar fi vorba de 460 de salariați din totalul de 5700, dar sunt foarte importanți. De ce spun asta? Pentru că avem două societăți, una cum este Electromecanica Ploiești care are cam 60% din personal și mai avem fabrica de la Cartil Brașov cu vreo 35% personal pensionar. În altă ordine de idei, foarte important este că sunt meserii care pur și simplu au dispărut de pe piață, cum este la Cugir… îndreptător de țeavă. Acolo avem un om, de 70 de ani, care face lucrul acesta și este foarte greu să formezi și nu vin tinerii spre meserii de genul acesta. Și atunci specialiștii pe care îi avem, vă dați seama că sunt atât de rari și de importanți, încât dacă i-am pierde pur și simplu ar fi anumite lucruri pe care nu am putea să le facem. Poate reușim în perioada următoare să formăm alții astfel încât să putem să mergem mai departe. De aici a pornit dorința noastră de a menține acești specialiști, mai ales în condițiile în care salarizarea în industria de apărare, știm foarte bine, că este destul de măruntă’’, a declarat Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Automecanica Moreni, președintele ASIAA. Potrivit acestuia, în industria de apărare din județul Dâmbovița, numărul salariaților care cumulează pensia cu salariul este destul de mic, respectiv 21 de persoane la Automecanica Moreni, 8 persoane la UM Mija și 12 persoane la UPS Dragomirești, „un număr considerabil de mic, dar sunt superspecialiști și avem nevoie de ei”, a completat liderul de sindicat. „Eu consider că au făcut acest tam tam, dar au ajuns și ei la concluzia că lucrurile sunt mult mai complexe și acum unii încearcă să se spele pe mâini. Ceea ce este cert este că totuși comisiile Parlamentului, indiferent că a fost Comisia de Apărare sau Comisia Economică, au înțeles mesajul nostru foarte bine și faptul că încearcă să fie alături de noi este un lucru foarte bun”, a conchis, Constantin Bucuroiu, președinte ASIAA.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale