Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.01.2021 00:19

Editorial


A A

Cumpănașiada

Cumpănașiada

GEORGE COANDĂ


Am avut parte de becaliadă. Și mai avem încă. Am avut parte de băsesciadă. A lăsat ceva urme. Mai ales în politică. Acum avem parte de cumpănașiadă. Și de asemenea socioschizofrenisme se pare că vom mai avea parte. Fiecare cu particularitățile sale în funcție de personajele care le aduc în societatea noastră democratică, o democrație sui generis în care absurdul pare normal iar normalitatea absurdă. Dreptul la liberă exprimare a născut, și naște, din păcate, la români parcă mai abitir, monștri. Și, tot din păcate, unele personaje histrionice și egocentrice fac deliciul atâtor de mulți români, televiziunile și rețelele de social media jucând un rol nefericit, de dragul unui rating uriaș aducând asemenea personaje în prim-plan, manifestând, editorial, o aplecare maladivă de a și le face „eroii zilei”. Iată ca în cazul acestui indubitabil personaj histrionic care este Alexandru Cumpănașu. Un personaj care, cu răbdare și abilitate, și-a făcut pârtie prin intermediul televiziunii în opinia publică. Trebuie spus că a știut până acum cum să-i păcălească și pe responsabilii editoriali ai unor televiziuni, și pe telespectatori, reușind să-și creeze imaginea de justițiar în „cazul Caracal” (al fetelor, liceene, arse într-un butoi ori traficate sexual pe nu se știe unde), de altfel, exploatându-l și imoral atunci când l-a transformat în platformă electorală când a candidat la funcția de președinte al republicii. Și i s-a urcat la cap. Și, astfel, s-a metamorfozat și în „profu’ online” pe un proiect agreat de Ministerul Educației, speculând criza școlară produsă de Covid-19, și seducându-i cu picanterii nepedagogice pe vreo 500.000 de elevi de toate vârstele – omul, de altfel, nu are nici un fel de pregătire în domeniul școlar – le-a predat, printre altele, și cum a făcut el sex la wc-ul școlii cu foste colege azi profesoare sau medici. Omul și-a pierdut uzul rațiunii. Și, deconspirat de unii părinți, a trecut la atacuri isterizate și suburbane. Dacă e să fac o comparație, Gigi Becali, atunci când se enervează, se exprimă mai civilizat și cu frică de Dumnezeu. Mi-e teamă ca, tocmai din cauza excesivei mediatizări, cumpănașiada să nu devină „un mod de viață”. Sper ca românii să judece așa ceva cu dreaptă cumpănă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale