Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.06.2020 00:09

Întrebarea verii în fotbalul dâmbovițean


A A

Cum va fi stabilită campioana județului?

Cum va fi stabilită campioana județului?

❚ Președintele Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița a dormit continuu în starea de urgență, fără să-i mai pese că are de manageriat cea mai dificilă situație din istoria instituției pe care o prezidează ❚ Chiar dacă federația lasă la mâna AJF-urilor decizia de a relua sau nu competiția la Liga a 4-a, transmite că va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante ❚ Tudor Emil nu agreează reluarea competiției, însă e greu de crezut că federația va accepta echipa asumată de AJF Dâmbovița, fără să se mai joace ❚ Cum am proceda noi, în cazul AJF Dâmbovița! Insistăm pe ideea unui mini-turneu între primele trei clasate, cu înjumătățirea punctelor

 

COSTIN MIHAI

 


 

Decizia Federației Române de Fotbal de a obliga AJF-urile să comunice reprezentantele județene pentru a participa la barajul de promovare în Liga a 3-a a sunat ca un ceas deșteptător pentru Tudor Emil. Președintele Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița a dormit continuu în starea de urgență, fără săi mai pese că are de manageriat cea mai dificilă situație din istoria instituției pe care o prezidează. Acum nu mai are încotro și trebuie să stabilească o câștigătoare la Liga a 4-a, pentru a merge la un baraj care se va desfășura sub forma unei mini-grupe de trei echipe, din care promovează cea mai bună. Iar dacă tot trebuie să anunțe oficial o campioană la nivelul județului, atunci are obligația să ia decizii și în cazul retrogradatelor. Să ne concentrăm pe lupta la promovare, până la urmă, miza cea mare.

FRF va interveni dacă alegerea campioanei încalcă anumite reguli

Chiar dacă federația lasă la mâna AJF-urilor decizia de a relua sau nu competiția la Liga a 4-a, transmite că va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga a 3- a a echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie și în care principiul meritului sportiv să primeze. În Liga a 4-a dâmbovițeană primele două clasate sunt despărțite de numai un punct: Roberto Ziduri (51), respectiv Gloria Cornești (50). Unde mai pui că formația care încheie podiumul, Recolta Gura Șuții, nu este nici ea prea departe (47p). Din retur s-a jucat o singură etapă și ar mai fi de disputat 16. Greu de crezut că se vor mai juca toate, probabil imposibil. Atenție, campioană de toamnă a fost Cornești!

Forul central vrea o campioană incontestabilă

Tudor Emil nu agreează reluarea competiției, însă e greu de crezut că federația va accepta echipa asumată de AJF Dâmbovița, fără să se mai joace. Dacă unii consideră că Ziduri ar trebui să meargă la baraj, ca lider după 18 etape, alții cred că e mai corect să participe formația din Cornești, campioana turului, prima după 17 etape, când toate echipele au jucat între ele. Din sursele noastre, niciuna dintre variante nu va fi acceptată de FRF, care vrea o campioană incontestabilă, securizată de meritul sportiv. În acest caz, sunt șanse mari să se reia competiția la vârf, dacă nu apar alte complicații provocate de coronavirus. Dar cum să se joace? Printrun baraj între primele două clasate, între care există o diferență de numai un punct, așa cum s-a procedat în cazul promovării din Liga a 3-a? Printr-un play-off între primele șase echipe, cu înjumătățire de puncte, așa cum s-a procedat în cazul promovării din Liga a 2-a? Sau printr-un mini-turneu între primele trei clasate?

Vă puteți inspira de la Ligile a 2-a și a 3-a!

Fiecare dintre variante are și plusuri, dar și minusuri. Spre exemplu, la Liga a 2-a miza este alta, cu două promovate și o a treia echipă care merge la baraj, de aici și un play-off de șase, foarte atractiv. La Liga a 3-a s-a mers pe varianta barajului între primele două clasate, dacă diferența dintre ele este egală sau mai mică de 3 puncte. O decizie contestată, de vreme ce au fost eliminate din cursă formații cu 4 puncte mai puțin, care s-au întărit pentru retur și beneficiau de un program mai lejer.

Și Gura Șuții merită o șansă

Cum am proceda noi, în cazul AJF Dâmbovița! Chiar dacă vom publica această variantă, să nu o luați în calcul, Tudor Emil nu a ținut niciodată cont de poziția noastră, dimpotrivă, s-a ambiționat să ia alte decizii, chiar dacă multe fără acoperire regulamentară. Ei bine! Insistăm pe ideea unui mini-turneu între primele trei clasate, plutonul urmăritor fiind la o diferență prea mare de podium. De ce și Gura Șuții aici? Pentru că programul de până acum a dezavantajat-o, jucând trei derby-uri din patru posibile, dintre care două în deplasare. Diferența de lider este de numai 4 puncte, cu 48 de puncte puse în joc până la finalul competiției și cu meci direct la Gura Șuții. Numai că și primele două clasate merită un bonus, pentru punctele suplimentare. Să se înjumătățească punctele (Ziduri – 26, Cornești – 25, Gura Șuții – 24) și să se joace un miniturneu de trei meciuri, fiecare cu fiecare, o singură dată. Pe teren neutru sau fiecare echipă să susțină o partidă acasă și una în deplasare. După cum observați, Ziduri și Gura Șuții ar fi avantajate de rotunjire. Atunci, în cazul unei egalități de puncte, promovează Cornești. E o variantă. Analizați-o! Iar la final, campioana e incontestabilă. Va câștiga pe teren, în luptă directă, dreptul de a merge la barajul de promovare.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ionel Pitaru critică strategia Chindiei
Meci teribil pentru Chindia
Chindia a depus memoriu împotriva lui Cătălin Popa
Motivele regresului la Chindia
Chindia, cea mai slabă din play-out
Croitoru se bazează pe jucători tineri
Cătălin Popa, criticat de jucătorii Chindiei
Andreas Mihaiu despre Marcel Ghergu
Desdemona Banu Ionescu, de 34 de ani la CS Târgoviște
S-a renunțat prea ușor la Cristi Cherchez


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Umilirea seniorilor

Dacă ar fi să mă fac „avocatul diavolului” aș pleda întru apărarea acestui guvern păstorit de Ludovic Orban, spunând că de vreme ce se încăpățânează să nu aplice creșterea de 40% de la 1 septembrie, conform legii promulgate de președintele Klaus Werner Iohannis, înseamnă că nu are de unde să scoată banii necesari, nici chiar din piatră seacă. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale