Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.10.2018 12:57


A A

Cum te poti apara eficient de cainii agresivi

Cum te poti apara eficient de cainii agresivi

Cainii maidanezi au reprezentat mereu o problema cu care societatea s-a confruntat. Nesterilizarea cainilor duce la inmultirea lor intr-un ritm destul de rapid, iar astfel apar tot mai multi caini pe domeniile publice. Multi dintre ei pot fi agresivi, iar de aceea trebuie sa luam anumite masuri de protectie atunci cand suntem nevoiti sa trecem deseori prin astfel de locuri.

Un aparat anti caini poate fi solutia ideala de aparare atunci cand treci printr-o zona in care se afla foarte multi caini.

Folosirea unui aparat cu ultra-sunete este un mod de aparare foarte bun

Atunci cand ne vedem fata in fata cu un caine agresiv, avem tendinta de a alerga sau de a arunca cu ceva spre el, cu speranta ca se va speria si va fugi. Aceste reactii insa sunt percepute ca o provocare de catre caine, iar sansele ca acesta sa atace si sa devina si mai agresiv sunt mari.

De aceea, de cele mai multe ori ni se recomanda sa stam pe loc si sa fim calmi. Asta deoarece exista posibilitatea ca acesta sa renunte si sa ne lase in pace. De cele mai multe ori cainii ataca doar atunci cand sunt provocati sau pur si simplu cand le este prea foame. Daca ai ceva de mancare la tine, poti incerca sa-i oferi mancare pentru a te imprieteni cu el. Nu trebuie sa faci insa miscari bruste.

Exista si cazuri cand cainii ataca in haita. Acestea sunt cele mai periculoase momente si de multe ori se pot termina tragic. De aceea, atunci cand locuiesti intr-o zona in care sunt foarte multi caini pe strada, trebuie sa cumperi un aparat cu ultra-sunete pentru a te putea apara in cazul in care esti atacat.

Cum functioneaza aparatele cu ultra-sunete pentru indepartarea cainilor

Modul de functionare a aparatelor portabile care au efectul de alungare a cainilor este unul inteligent si eficient totodata. Acestea sunt dispozitive mobile care functioneaza cu ajutorul bateriilor. Sunt ideale atunci cand iesi la alergat, la o plimbare cu bicicleta, dar si in orice alta zi obisnuita.

Acestea genereaza ultra-sunete foarte deranjante pentru caini, cu o raza de actiune de pana la 6 metri. Cainii vor simti un disconfort si vor fi influentati sa se indeparteze cat mai mult de aparatul care genereaza ultrasunetele.

Multe aparate dispun si de o metoda secundara cu ajutorul careia poti alunga cainii. Mai exact, este vorba despre o lumina foarte puternica cu raza de actiune mare, care va fi la randul sau foarte neplacuta pentru caini sau pisici. Aceasta functionalitate este si una foarte practica totodata, deoarece poti folosi aparatul pe post de lanterna atunci cand ai nevoie de putina lumina.

Alunga animalele fara sa le faca rau

Chiar daca pot reprezenta un adevarat pericol, principalii vinovati pentru care s-a ajuns aici sunt tot oamenii. Asa cum spuneam, daca ar fi sterilizati si totodata daca ar exista mai multe centre pentru ei, nu ar mai fi atat de multi caini pe strazi.

Dorim sa ne aparam de ei, nu sa ii atacam. De aceea trebuie sa mentionam si faptul ca acest aparat nu le face rau, ci doar creaza putin disconfort care ii alunga, fara a fi afectati pe termen lung.

Un astfel de aparat ar trebui sa fie de nelipsit din geanta ta atunci cand doresti sa te poti apara eficient impotriva cainilor.

 



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

Autoritãțile locale din Runcu anunțã noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncã vacante în Spaþiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncã vacante în Spaþiul Economic European
Primãria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scãderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncã disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sã nu ne uitãm istoria

Când îþi uiþi istoria, ca popor, efectul este unul singur ºi tragic: eºti exclus din istorie. Când, de bunãvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildã de la tiranii inventatori ai globalizãrii neo-marxiste – îþi uiþi trecutul, mai ales lecþiile sale existenþiale, este bine ºtiut/ºi de ºtiut cã nu ai posibilitatea sã-þi prevezi ºi, astfel, sã-þi construieºti viitorul.

[citeºte tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citeºte tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale