Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.04.2011 00:10

In Dambovita, specialistii fitosanitari avertizeaza


A A

Cultura de rapita, atacata de daunatori

Cultura de rapita, atacata de daunatori

În județul Dâmbovița, cultura de rapiță este atacată de dăunători! Specialiștii fitosanitari atrag atenția agricultorilor să supravegheze cu mare grijă starea de vegetație a culturilor, întrucât dăunătorii se pot extinde foarte ușor și asupra altor culturi. În acest sens, inginerii fitosanitari din cadrul Direcției Agricole Dâmbovița s-au deplasat în teren pentru a-i consilia pe producătorii agricoli din zona Lungulețu, profilați în special pe cultura cartofului.

„Specialiștii compartimentului fitosanitar atrag atenția asupra unui atac de dăunători la cultura de rapiță, care este monitorizată de colegii noștri. Aceste atacuri, precizăm noi, nu constituie o problemă, însă cultura trebuie supravegheată în continuare pentru a controla evoluția dăunătorilor și a evalua intensitatea atacului. În această direcție au fost efectuate vizite în zona Lungulețu, unde specialiștii noștri s-au întâlnit cu producătorii, dar și din zonele limitrofe, pentru consilierea acestora pe probleme de legislație, fitosanitare privind cultura cartofului”, a precizat ing. Elena Alecu, purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița.

Violeta Stanciu | [email protected]Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Merele de industrie, pietre de moarã pentru pomicultori
Undă verde pentru investiția Arctic
Pomicultorii, mulțumiți de producția acestui an
Prețul grâului, de plâns
De ce este un risc sa instalezi singur un aparat de aer conditionat si merita sa lucrezi cu specialistii
Nu rata ediția 2016-2017 din Serie A - descoperă echipa care le-a pus gând rău granzilor Europei
Roșiile ecologice, la mare căutare
De ce să faci biletul zilei doar cu ponturi din fotbal?
Producție record de prune, dar fără profit
Sisteme de incalzire mai ieftine decat gazul, fabricate in Danemarca

Editorial

Măcelul este în desfășurare

GEORGE COANDĂ


Bombă! Explozie uriașă. Ceea ce mai an a prezis Victor Ponta s-a produs. Vasile Blaga a căzut în plasa DNA. Fără să mă dau mare, dar și eu am presimțit că așa se va întâmpla. Deh, experiența de bătrână cloșcă în d’ale meseriei de gazetar. Deși, eșichierul politic mioritic se cutremură pe toată întinderea sa, priviți, se crapă. Bineînțeles că prăbușirea lui Vasile Blaga trebuia să se... [citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter
Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale