Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.06.2016 00:19

Editorial


A A

Cui îi este frică de "Procesul Ceaușescu"?

Cui îi este frică de

GEORGE COANDĂ


Hotărâtă să facă lumină în faimosul „Proces Ceaușescu” de la Târgoviște, ultimul de sorginte bolșevică pus la cale de comuniștii năpârliți în anticomuniști de conjunctură, celebra avocată Paula Iacob nu a mai apucat să-l vadă pe rol. A trecut pe neașteptate în lumea celor drepți și a tăcerii. Însă documente strânse de neobosita avocată și, după câte am aflat, incriminatoare pentru cei care au ordonat și executat asasinatul politic din vechea Cetate de Scaun a țării Românești – și a celor din umbră, și a celor care au ieșit în față pentru a-și spăla, din lașitate și oportunism „păcatele trecutului comunist” - există. Și sunt bine asigurate.

Dar cuiva, și din afara fruntariilor românești, și din lăuntrul lor, îi este frică de aflarea Adevărului. Unul istoric. Căci, românii încă trăiesc sub apăsarea unui „blestem”. Și ar vrea să scape de o culpabilizare de care nu se simt vinovați. După un sfert de secol de capitalism sălbatic și de democrație mimată, fiind supuși unei inimaginabile drame existențiale, au început să-și dea seama că ceea ce s-a petrecut în Europa de Est în 1989 a fost un joc malefic al intereselor economice ale marilor puteri mondialiste în bătaia fără scrupule pentru piețe de desfacere și resurse naturale (internaționalismul corporatist financiar capitalist versus internaționalismul kominternist, ambele avându-și aceiași oculți făuritori/ experimentatori și demolatori). Și că au fost, fără să-și fi dat seama, victimele acestui joc. De fapt, sistemele politico-economice (democrația „lumii libere” și „democrația populară”) nu sunt altceva decât măștile diferit vopsite ale aceluiași planetar joc de interese și în care „mânuitorii” mizează pe naivitatea popoarelor. Or, Nicolae Ceaușescu prinsese unele tainice ițe ale acestui joc și mai ales pe cele care vizau distrugerea României, „mânuitorii” fiind și la Soare Răsare și la Soare Apune. Și pentru români și chiar pentru opinia publică mondială nu ar fi fost deloc comod să-i deconspire. Trebuia trimis în moarte. Iar misiunea asasin i-a fost încredințată Kremlinului. Cu complicitatea Ocultei de la Soare Apune. Și a foștilor „tovarăși de drum” mioritici. Aici este, în această deconspirare, secretul împotrivirii la rejudecarea „Procesului Ceaușescu”. Iar românii se vor tot chinui să scape de acest „blestem”, așa cum și târgoviștenii nu mai știu cum să scape de „blestemul lui Nifon” de o jumătate de mileniu. Și, pe deasupra, s-au mai ales și cu ăsta ceaușist. Izbăvește-i, Doamne!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale