Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.08.2022 00:19


A A

Cui îi aparține România?

Cui îi aparține România?

George Coandă


Vreți un răspuns pe bune? Iată-l: în nici un caz ăstora care sunt români. De-a lungul atâtor ani de când tot dau cu subsemnatul pe editoriale, am mai spus câte ceva pe această temă, dar, de data asta, întrebarea am pus-o oablă pentru că, așa cum arată România, simțeam o amarnică nevoie s-o spun.

Vedeți, după zavera aia din decembrie 89, ah, da, „revoluția română”, am visat și eu, ca atâtea milioane de români, care, pe zi ce trece, se tot împuținează până n-o mai rămâne picior de român pe fascinantul meleag mioritic, am visat, deci, cai verzi pe pereți, că, dacă la o distanță de 45 de ani ne-am reîntors în capitalism, cică în democrația liberală a „lumii libere”, o să ne zbenguim fericiți precum mieii pe pășunile Raiului, și că într-adevăr vom fi, vorba cântecului, aici pe veci stăpâni.

Și, uite că la 33 de ani de la zavera aia din decembrie 89, printr-o prestidigitație a „democrației originale”, și a Bruxellesului și a Washingtonului, noi votând pe cine nu trebuie ca să ne conducă DESTINUL NAȚIONAL, ne-am trezit că tragem targa pe uscat și că nimic nu ne mai aparține. Mai precis, aparține altora, tot, tot și din subsol, și din fundul mării, și de deasupra a subsolului, că ne întrebăm cum de-am putut să ne dăm pe mâna unor idioți utili care sunt gata să ne vândă și aerul pe care-l respirăm. Și de văitat ca babele năuce este o inutilă imbecilitate.

România și-a adjudecat pe „mână moartă” a nenorocitei sale de „clasă politică” statutul de colonie –vacă de muls de mai mulți tâlhari coloniali. Lor, să fie clar, le aparține România. Și de revoltat nu mai are cine să urce pe baricadă. Iar înșirările unora și altora în Piața Victoriei, în Piața Universității/ ”punctul zero al revoluției” sau pe la poartă la Palatul Cotroceni sunt, hai să fim serioși, niște revolte-n genunchi. Iată, mai avem și războiul lui Putin la ușă, așa că, vai de mama noastră. Și nu vă supărați pe mine dacă dau glas, adică în scris, unei sumbre păreri. Într-o zi, România va fi doar o amintire. Deja începe să fie...

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Valorile în care credem
O amintire cu Regina Marii Britanii
Criza energetică și răspunsul european
Moartea ultimului mare mohican sovietic (II)
Moartea ultimului mare mohican sovietic (I)
"Radiația nucleară nu are nevoie de vize" (II)
"Radiația nucleară nu are nevoie de vize" (I)
America, venim!
De 15 ani în Casa Europei
Marii corupți de la vârful Uniunii Europene


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale