Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.01.2021 00:19

Editorial


A A

Cu spaima de Trump, Inauguration Day (I)

Cu spaima de Trump, Inauguration Day (I)

GEORGE COANDĂ


Joi, 20 ianuarie, 2021. Va rămâne această zi și această dată de importantă referință nu numai în istoria colosului stat dintre oceanele Atlantic și Pacific, încă un contrastant turn babelic fără a fi cu adevărat o națiune, liantul fiind doar Constituția, yes, cea mai democratică din lume, dar și în soarta planetei Terra? Căci, dacă este să luăm seama la o vorbă plină de tâlc, și al cărei sens... geopolitic este valabil și azi, și mâine, și răspoimâine, când doar se anunță că va fi să plouă la Washington, quickly, se deschid umbrelele în mai toate capitalele lumii, iar când soarele răsare deasupra Capitoliului și Casei Albe, în majoritatea statelor globului pământesc popoarele își trag sufletele. Iar deciziile „celui mai puternic om al planetei”, care ar fi, pare-se, president of USA, instalat în celebrul Salon Oval – am introdus o probabilitate, pentru că nu te poți face că nu există și marele mandarin, fie el comunist, de la Beijing – au încă puterea (powershift) de a produce fel de fel de stări de spirit pe Terra și de a influența jocul geopolitic la nivel planetar. Astea fiind zise, să ne reîntoarcem la data de 20 ianuarie 2021, acolo pe esplanada Capitoliului din capitala federală Washington, D.C. Prin tradiție, dată istorică. Atunci, președintele nou ales, sau reales, al Statelor Unite ale Americii, depune jurământul cu mâna pe Biblia ținută de soția sa, și rostește, conform tradiției, cuvântarea „Union America”. Și de când în atlasul politic al lumii a apărut republica Statelor Unite, protocolul Jurământului nu s-a schimbat niciodată. Anul acesta însă ceva s-a schimbat, nu protocolul și nici locul, și a dat cumplită bătaie de cap Secret Service, organizatorilor momentului istoric din pricina unei spaime stârnite de revolta trumpiștilor. Washingtonul a arătat ca un oraș sub stare de asediu – inimaginabil, nu? – mișunând de trupe ale Gărzii Naționale și de polițiști, cu toții înarmați până-n dinți. Fie privind și la televizor, te apuca un zgâlțâitor frison... (va urma)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale