Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.10.2014 00:19

Editorial


A A

Cu și fără Elena Udrea

Cu și fără Elena Udrea

ALINA MAVRODIN VASILIU


Am trăit s-o văd și p-asta! Mai corect spus ar fi: am trăit să le văd și p-astea: pe Monica Macovei ciufulind-o electoral pe Elena Udrea cu bătaie la beregata lui Traian Băsescu, pe Elena Udrea urcând scările DNA-ului la ceas de seară și, nu în ultimul rând, îmbrăcată în salopetă, încălțată în târlici și pe cap cu ditamai casca de constructor.

Atâtea imagini și declarații șocante cu și despre Elena Udrea n-am crezut că o să văd chiar din primele ore ale deschiderii campaniei electorale. Eu zic că ele anunță evenimente mai importante decât ne-am fi putut imagina în urmă cu câteva săptămâni. Deși, după intrarea neașteptată în competiție a lui Teodor Meleșcanu, omul lui Traian Băsescu de la SIE, ar fi fost cazul să ne întrebăm dacă nu cumva președintele este pe cale să facă sacrificii politice cu totul și cu totul neașteptate. Mă gândesc, luând în calcul bruma mea de informații și mergând mai mult pe inspirație, că va duce la spectaculoase răsturnări electorale și scandalul macro-penal al afacerii transpartinice Microsoft, care își arată colții nu doar pe stânga, ci și pe dreapta scenei politice.

Din câte am înțeles, niște milioane de euro ar fi ajuns și-n cuibarele politice ale familiei Cocoș. Am văzut-o la televizor pe prezidențiabila Udrea delimitându-se cu grație de reclamatele șpăgi luate de fostul ei soț, însă este foarte posibil ca și protectorul său politic să se delimiteze, la o adică, până și de ea în viitorul foarte apropiat. Poate fi doar o întâmplare, deși nu cred, faptul că mentorul său nu și-a pus de dragul ei o tichie de mărgăritar ca să-i stea de-a dreapta ieri când și-a lansat candidatura într-o ruină a economiei românești de care nu sunt străini. Prea sună rău prevestitor ca să-și asocieze Traian Băsescu imaginea de învingător cu cea a unui candidat al dreptei sortit, se pare, eșecului electoral. Ceva-mi spune că n-ar fi imposibil să asistăm, în scurt timp, la o lovitură epocală de imagine din partea președintelui României.

Ceva de genul „Între nevoia de consolidare a justiției și reflexul firesc de a-ți apăra fratele (în cazul de față, mult-iubita), aleg...”. Suspans, romance, balans între nevoie și reflex, între rațiune și simțire, între mândrie și (pre)judecată... Ce a ales în cazul fratelui, am văzut. Ce va alege în cazul Udrea cel cu cheile justiției în buzunar? Personal, îl cred în stare să-i bage la răcoare pe câțiva dintre cei mai apropiați finanțatori, ca să-i fie lui cald și bine în (in)credibila luptă anticorupție dusă împotriva adversarilor politici. Știu că unora o să le pară imposibil scenariul meu, dar pe mine nu m-ar mira deloc să-l văd pus en fanfare pe scena electorală.

L-am văzut cu toții pe Traian Băsescu dorind, cu voluptate chiar, să demonstreze în ultimul timp că justiția lui independentă îi poate băga în dubă și la pârnaie în doi timpi și trei mișcări pe finanțatorii notorii ai clanului prezidențial, dacă așa e „mersul făcut” în an electoral. Mă ajută să cred în acest scenariu de sacrificare a Elenei Udrea și declarația tăioasă, ca lama, a contracandidatei sale, fosta procuroare Monica Macovei. „Poporul român s-a săturat să fie mințit, păcălit și înșelat, să i se calce demnitatea în picioare și mă îndoiesc că va vrea să voteze un candidat precum doamna Udrea. Mă întreb de unde are acești bani? Nu cred că a fost de-a lungul anilor un exemplu de integritate, cinste, moralitate, de seriozitate pentru electorat”.

Eu zic că e foarte tare, e super tare declarația Monicăi Macovei, cea de care Codruța Kovesi ascultă ca de mămițica ei care a făcut-o. Și după declarația asta, ce coincidență, Elena Udrea a ajuns, în regim de urgență, la DNA. Să mă iertați că îndrăznesc să scriu aici, dar cred că, în acest context, nici alți prezidențiabili n-ar trebui să mai doarmă liniștiți. Poate doar cu excepția lui Teodor Meleșcanu. Păi ziceți și dumneavoastră, vă gândeați până acum câteva zile că o să trăiți să o vedeți și p-asta? Adică pe Udrea la DNA?

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei
Eternul mărțișor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale