Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.08.2016 00:09

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Cu nume și fără nume

Cu nume și fără nume

COSTIN MIHAI


Am câștigat toate procesele în care am fost implicat ca jurnalist, pentru că am respectat niște reguli. Am folosit nume doar atunci când am avut argumente puternice și le-am evitat acolo unde am simțit că textul meu poate deveni vulnerabil.

Uneori am fost sigur pe informație, doar că riscam să nu o pot proba, așa că am ales să rămân precaut. Tocmai de aceea nu am folosit nume atunci când am povestit întâmplarea de la CSM Târgoviște, unde am descoperit la ceas de seară persoane străine navigând pe computerele instituției. Acolo mai era și un oficial al clubului, însă nu voi spune nici acum mai multe, pentru că eu eram unul, iar ei trei. Adică dezavantaj eu. Cei din club și din Primărie au aflat rapid despre cine este vorba și au demarat o mică investigație. Ei bine, cel care își făcea de treabă pe unul din calculatoarele clubului ar fi un impresar, iarăși nu dau nume.

Atenție, omul era conectat la computerul CSM și nu la „jucăria” proprie, așa cum aud că se încearcă o apărare. Dacă un club sportiv, mai ales de nivelul și cu profilul public al CSM Târgoviște, permite unui agent de jucătoare să-i răsfoiască fișierele, atunci e o problemă uriașă. Care impresar, aud că ar fi lansat după câteva zile informații jurnaliștilor, doar că nu prea s-ar potrivi. Nu știu acum dacă omul a livrat marfă stricată în mod intenționat sau dacă așa a primit-o. În schimb, aflu că CSM Târgoviște nu ar fi semnat niciun contract cu trei jucătoare din America (Whtington, Reed și Jones) și nici că noul antrenor Cătălin Tănase și-ar fi pus semnătura pe vreunul. Și dacă ar fi făcut-o, documentele nu au nicio valoare, pentru că acesta nu deține încă o calitate oficială la CSM. Haideți să vă spun eu ce semnături ar trebui să apară în acest moment pe un asemenea contract, pentru a avea veridicitate. A președintelui de club, în acest caz Adrian Pătrașcu, a directorului economic, a responsabilului de secție, plus două vize, una juridică, de la o casă de avocatură, apoi un CFP (Control Financiar Preventiv) de la Primărie. Cum asemenea semnături nu există, drafturile despre care se scrie sunt egale cu zero. Chiar și eu am scris că s-a ajuns la înțelegeri cu trei americance, doar că nu am insistat, cunoscând că ele au existat doar la nivel verbal. Așa, informații aș mai avea destule, exclusivități, doar că risc să scriu fără să pot proba.

Îl cunosc binișor pe Cătălin Tănase, un tip orgolios, care ține foarte mult la imaginea și la munca lui. Mai știu că a câștigat deja un proces de presă și mi-e greu să cred că nu va reacționa în instanță după acuzațiile uluitoare care i s-au adus public. Dacă semnătura omului nu apare pe acele documente, repet, oricum nu ar avea nicio greutate, atunci are șanse mari să mai câștige un meci prin tribunale cu jurnaliștii. Spun sincer că nu aș vrea să se ajungă până acolo, însă nici în pielea lui Tănase nu aș vrea să fiu după ce s-a scris despre el. Revin de unde am pornit. Dacă nu sunt sigur pe informație în cazuri de o asemenea gravitate, eu nu risc să o trimit spre publicare, mai ales fără o confirmare și din alte surse. Știu că mulți îmi vânează greșelile în presa scrisă, dar și la emisiunea pe care o moderez la o televiziune locală, pentru a mă târâ din nou prin tribunale. Și nu e deloc plăcut să ajungi pe acolo. Altfel, nu-l apăr pe Cătălin Tănase, însă nici nu-l condamn dacă nu a ofertat jucătoare ce au transmis categoric că nu vor să lucreze la Târgoviște decât cu anumiți conducători, după ce unul și-a înaintat demisia. De când pun sportivele asemenea condiții la CSM?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale