Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.01.2015 00:19

Editorial


A A

Cu famiglia la DNA

Cu famiglia la DNA

ALINA MAVRODIN VASILIU


Bosumflată zilele trecute, Elena Udrea zâmbea ieri relaxată, taman când o luaseră de acasă, cu mandat de aducere, procurorii DNA. Ăsta da breaking news în România, dar și în afara ei pe acolo pe unde Elena Udrea și famiglia sa politică împărțeau țara ca să-și înmulțească mitele.

Acum chiar nu cred s-o ia razna bursa din Tokio, ori cele din Londra și New York și nici n-or să-și schimbe cursul dolarul, euro și toți francii lumii doar pentru că pupila blondă a lui Băsescu a fost deranjată din așternut ca să dea declarații la DNA. Nu, nici vorbă! Ăsta a fost doar un mit, alimentat cu schepsis în ultimii 10 ani prin mahalaua dâmbovițeană. Glumesc, și nu prea!

Mă aștept însă ca procurorilor români să nu le ardă de glumițe și, însuflețiți de curentul ăsta nou ideologic anticorupție care bate dinspre Vest, să spulbere miturile penalilor de neatins. Pare că așa va fi, după cum o flancau ieri pe Udrea cei care o aduceau cu mandat la DNA. E drept că n-au săltat-o din trafic ca pe prietena ei de shopping Alina Bica, dar cred că nici nu aveau cum s-o facă fiindcă, orice s-ar spune, Elena Udrea nu pare genul feminin agresiv pe care l-am văzut la fosta șefă a DIICOT. Oricum, ideea e că încet – încet, prea încet după părerea unora, prea târziu după părerea altora, prea bun - prea ca la țară după gustul celor care fac din lupta anticorupție o mare brânză de vaci și-o dau la export ca pe-a de oaie, este că la ferma DNA se reîntregește famiglia de animale politice care s-a alimentat din bugetul statului ca din ieslea personală.

În cazul unor... ca din troacă! Mă rog, în ceea ce-o privește însă pe Elena Udrea, „găina cu ouă de aur” a fostei guvernări PDL, aceasta și-a umplut pipota cu grăunțele mitelor cărate nu cu poșeta, nici cu borseta, ci cu sacii de-al său Cocoș. E clară treba că-n ograda lor n-a fost o banală ciuguleală de „atenții” bugetare, ci una criminal de penală, cu consecințe dramatice pentru poporul român. În fine, după atâtea cotcodăceli pe la televiziuni, în care „găina cu ouă de aur” s-a jelit că știe multe și, la o adică, o să scoată pe gușă ce-are în căpușă, s-au îndurat și procurorii din subordinea doamnei Codruța s-o scoată din cuibarul personal și s-o aducă ieri la DNA. Ceva de speriat!

Dar după cum zâmbea la ziariști, cred că unora le-a venit inima la loc. Mie, însă, mi-a reamintit de fanul, pardon finul ei dâmbovițean, Nașul PDL Florin Popescu, cel care poza în cel mai relaxat, fericit și neprihănit politician atunci când a fost chemat la DNA să scrie cum n-a mâncat famiglia lui nicio aripioară și nicio pulpișoară din cele 70 de tone de zburătoare date mită electorală în 2012. Asta îmi spune câte ceva despre motivele comportamentului ciudat de vesel pe care îl afișează ostentativ astfel de „oameni politici”.

Unu: că au o încredere nemăsurată în farmecul lor personal și financiar cu care speră să prostească opinia publică și să-i vrăjească pe cei din... justiția independentă. Doi: că au un tupeu maxim, despre care psihologii criminaliști se jură căn jargonul de specialitate s-ar numi „tupeu de borfaș”. Trei: că și-au făcut toate calculele și, trăgând linie, se declară mulțumiți cu ce profit personal ies din politică, sperând să-și mânânce sănătoși mitele de milioane de euro în sânul famigliei. Cu condiția, desigur, să facă și vreo câteva „denunțuri bombă” care să le asigure reduceri de pedepse și arestări confortabile la domiciliu. De le-ar da să le ispășească la domiciliile românilor ajunși în sapă de lemn după „glorioasa” guvernare aflată sub povara jafului și a mitelor ar fi o chestie interesantă.

Dar cum trebuie să fim realiști și să admitem că așa ceva n-are cum să se întâmple, o să ne mulțumim și cu sentința că astfel de famiglii interlope vor fi scoase curând din politică, chiar dacă nu vor fi băgate la beci pe veci. Că nu vor fi! În fond, câți ani s-or judeca de-acu-ncolo, există și pentru ele prezumția de nevinovăție. Nici prin cap să nu vă treacă să-i văduviți de ea. Nu de alta, dar chiar le dorim din suflet tot binele din lume vrăjmașilor noștri și-ai poporului român, sărăcit, mințit și umilit de aceste famiglii politice.

P.S. Mă tot gândeam ieri ce-o fi în sufletul protectorului Elenei Udrea. Și dacă nu cumva se teme vreo clipă că aceasta, simțindu-se abandonată, ar putea să aibă o idee genială să-i întindă covorul roșu pe scările DNA-ului. Că pe-ale PMP-ului, să vezi și să nu crezi, nu i-a mai plăcut să le urce.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale